С какво ви дразнят свекървите? – 161

• 27 826
  • 758
  •   1
Отговори
# 645
Става нелепо вече тук. Какво значи иска и се? И на мен в момента ми се ходи на Малдивите, ама като нямам възможност отказвам. По-добре ли е да профука всичко и да легне на ваши разноски?

# 646
Боряна, ок е да откаже и никой не е твърдял обратното.

# 647
  • София
Доколкото разбрах, никой от вас няма проблем, че тя отказва. Само в темата някои съфорумки не й позволяват да отказва.

# 648
Е, хайде сега 😄 10 000 лв. за едноседмична почивка (обикновено са по толкова дни), пък макар и ултра ол инклузив, хич не са малко пари и малко небогаташки семейства могат да ги извадят.
Всяка вдовица, учителка, дори и наследила много пари от мъжа си (колко ли пък да са много) ще се откаже от такава почивка.

# 649
Ами като не знае, че ви плащат вашите, как да реагира, освен със скъпо ми е 😀.
Ти умишлено ли избираш такива почивки, да и е скъпо? Вас с тм явно не ви вълнува цената, щом готините ви плащат 🙂

# 650
Никой дори не е споменал 10к. Тайс, аз избирам такава, каквато мога да си позволя, достатъчно съм се развила и то (чак да не повярва човек) не благодарение на моите родители.
Нека реагира със “скъпо ми е”, кой е казал, че не сме съгласни с това? Но не беше скъпо, когато не се плащаше от нея. Simple Smile Хайде стига вече.
Много са парите, но ако ви кажа сума, отново ще ме обвините в меркантилност. 😃

# 651
Амброзия, браво. Така и трябва да е. Но защо приемаш да ти плащат почивките, ето това не разбирам.

# 652
Ей,голяма завист, че има кой да ги води тия млади на скъпи почивки. Ами водете и вие своите,защо завиждате?
И как точно умишлено ги избира да са скъпи,като те ще й плащат масрафа? Много ясно,че ще изберат те къде да отидат,тя е поканена едиси къде. Ако свекървата иска на евтиното,да ги покани тя и да им плати. Какъв е проблема?

# 653
  • София
А защо да не приема след като никой няма проблем с това?
Лична уговорка между четирима възрастни. Не им трябва разрешение.

# 654
Аз не разбирам защо я захапахте, тя е поела на 2 пъти почивката на свекървата, малко ли ви се вижда? И дори да прозира, че смята родителите си за по-готини, ами ок, нормално е. Какво ви става?

И защо да не приема подарък от родителите си, това пък съвсем не го разбирам? Кеф им е, плащат им почивката. Де да имаше и на мен кой да ми плати, ама няма.

# 655
Тайс, колко пъти да кажа, че това си е мой семеен модел? Моите родители смятат това за нормално, техните са го правили за тях и отново - тук пак няма да повярвате, но се обиждат. Аз съм едно дете, явно целият им живот е бил с фокус около мен - откъде да знам? В такава ситуация започваме да си подмятаме пари по сметките, докато единият не “клекне” ли? И аз бих го правила за децата си.
Моите родители са такива, забелязахте почивката, но не забелязахте, че те осигуряват отоплението на свекървата зимата. От нея какво искат? И към нея ли се присламчват?

# 656
Амброзия, браво. Така и трябва да е. Но защо приемаш да ти плащат почивките, ето това не разбирам.

На теб какъв ти е проблема,че се съгласява? Нейните родители плащат,аз разбирам да е свекървата и да я питаш защо приема.

# 657
  • София
Наистина я захапаха много дребнаво. Почти съм убедена, че ако ходеха със свекървата, а не с тъстовете, нямаше да има такива реакции.

# 658
Наистина я захапаха много дребнаво. Почти съм убедена, че ако ходеха със свекървата, а не с тъстовете, нямаше да има такива реакции.

100%.

# 659
Аз пък от темите за почивка във форума съм видяла, че доста хора в България могат да си позволят ол инклузив.
Което ме радва всъщност.
И не богати хора, просто хора с по няколко хиляди заплата, което не е рядкост в България. Има и изгодни оферти за юни и септември, не е толкова скъпо.
Не виждам Амброзия да прави нещо различно от много други съфорумци, не се и фука.
Също така не вярвам никой да не е приемал пари или подаръци от родителите си. Какво значи защо приемат? Мояга свекърва редовно ни дава по 20 или 50 лева. Сто пъти сме и казвали, че нямаме нужда, бутали сме ги тези пари обратно, стигали сме до едва ли не до заплахи да си ги вземе обратно, до спорове, ами не иска. Ще кажете - ама то 20 лева не са като 2000. В абсолютен размер не, но в относителен дял от доходи може и по-малко да са.
Странни хора сте някои, да не приема човек подаръци от родителите, все едно вие в гората сте израснали.
Няма да забравя последния подарък от майка ми. Беше вече болна, терминален стадий, с огромни разходи и още неизлязъл ТЕЛК. Беше успяла милата да задели отнякъде, може би дори да вземе назаем пари и ми беше купила един гоблен. Ами това са родителите. Вие не бихте ли го направили за децата си, ако имате възможност? И те трябва ли всеки път да ви бутат ръката и да отказват? Приятно ли ще ви стане?
Ние също даваме често подаръци/пари  на племенниците ни. Ами честно казано мвого криво ще ми стане, ако не ги приемат, пък на мъжа ми още повече .
Свекървата на Амброзия е избрала друг начин да прекара време и да покаже обичта си. И в това няма нищо лошо. Важнато е, че канят всички родители, пък от там насетне наистина всеки сам си преценя, както има един изтъркан лаф.

Общи условия

Активация на акаунт