Обилна менструация - съвети

• 1 419
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
Здравейте момичета имам нужда от съвет . По принцип имам нередовен цикъл с месеци . Преди 2 3 години започна да ми идва по редовно нали месец два да ме пропусне или да ми дойде два пъти . Ходила съм при много лекари и т.н . Обаче от миналата седмица нещо се отпуши и ми върви като река вече 7 дни . До преди това ми идваше по малко .  Изхабих 3 пакета с превръзки . Ужасно е адски болки в кръста и корема , отпадналост като цяло , главоболие . Хайде след обяд до вечерта по бавно върви , но сутринта до обяд е някакъв ужас . Тия 2 дни върви и на големи съсиреци , но пък малко по малко . Чувството е ужасно все едно уринирам . Облекчавам си болките с Ацетизал , Упсарин Ц, Нурофен , пия и вит.Ц , Панадол и подобни успокоява ме после пак ме почва . Даже вечер си цапам чаршафите . Сега съм на работа и пак се изклепах ...
Посъветвайте ме какво друго мога да пия за тоя вид болки . Четох , че трябва да внимавам да не ми падне желязото .
Знам какво ще кажат повечето от вас , но съм се отказала да ходя по лекари . Правят ми изследвания , преглед и т.н и ми тикат противозачатъчните да си ги пия и толкова 15 години никой не намери причината защо се случва това с мен . Може би е генетично , но майка ми не е имала такива проблеми .. Имам нужда от съвет как да облекча менструалните болки .
Странни моменти в живота са ми били и си мисля , че може би е повлияло на състоянието ми
Преди 8 - 10 години бях получила кръвоизлив и около 10 - тина дни всеки ден ми отиваше по 1 п. превръзки и отивайки при докторката ми би инжекция в дупето и до следващия ден нямах нищо .
А другия момент беше , че когато бях 6 7 клас прекарах херпес зостер с минингит - беше ужасно ..
Точно тогава не веднъж както би трябвало да е , а два пъти без нищо ми биха пункция в гръбнака - няма да ви говоря за ада който претърпях . Та отдавам объркването на цикала ми на един от тези два варианта .
Това е моята история .
Пий дицинон да ти спре кървене и натискаш на таблетки желязо

Спря ми вече от 4 5 дни. Вървя ми около 2 седмици с 4 пакета пр. Нямам идея защо полудя така. Нищо не ме е боляло преди това просто от нищото . Когато има кисти и подобни изпитваш силни болки дори и да няма цикъл, а аз нямах никакви болки освен когато ми дойде цикъла защото ми вървеше доста. Единствено кръста и яйчниците ме боляха тогава. Първия път когато ми се случи това когато бях тинейджър ми отиваше 1 п. превръзки на ден. Като отидох на лекар ми биха една инжекция и ме пратиха да си ходя.
Скоро ще ида на лекар, но няма да пия противпзачатъчни ако ми изпишат.

# 16
  • вкъщи
Рутаскорбин при мен значително намаля кръвотечението. Пие го три четири дни преди цикъл и първите три дни от цикъла. Но моят е редовен и си знам точно датата , в която чакам менструация. Имам и доста миомни възли, но все пак рутаскорбина ми действа.  Откак го пия нямам кръвоизливи и издънки , а преди все бях на тръни. Нормално кръвотечение.

# 17
Аз се притеснявам много да пия лекарства , но понякога имам силни болки . Страх ме е пък да не спре пак за дълго време . Тъкмо сега си тръгна .

# 18
Може ли да кажете и мнение за парацетамол, защото при мен спасението от болката е само това лекарство.

# 19
  • Бургас
За нурофена  и противовъзпалителни нестероидни съм чела, че намаляват кървенето, но за парацетамол не знам.

Алиса, оправи ли нещата?  Писала съм много пъти в темите за пременопауза и пауза, не знам дали си чела, какво пия аз за кръвоспиране,  но ти пиеш кръворазреждащи, може от тях да идва проблема. Тези за кръвоспиране сгъстяват кръвта.

Болките са от силното кървене, като се овладее и те намаляват.

# 20
За нурофена  и противовъзпалителни нестероидни съм чела, че намаляват кървенето, но за парацетамол не знам.

Алиса, оправи ли нещата?  Писала съм много пъти в темите за пременопауза и пауза, не знам дали си чела, какво пия аз за кръвоспиране,  но ти пиеш кръворазреждащи, може от тях да идва проблема. Тези за кръвоспиране сгъстяват кръвта.

Болките са от силното кървене, като се овладее и те намаляват.

Мина ми след 12 дни и 5 пакета с превръзки . Бузколизина ми помогна и нош - па - то . Пия хапчета за кръвно и за разреждане и не всичко мога да пия заради тях . Боля ме много корема . Много ми беше дискомфортно защото въпреки , че слагах големи превръзки се цапах ... Беше някакъв ад . От няколко дни пак ме наболява корема и май пак ще ми идва . Ще видим . Просто при мен е малко сложна и странна ситуацията . При мен с месеци не идваше . Ходих по лекари , но нищо , хапчета и до там . Така и никой не каза от какво е . Изследванията са добре , ЩЗ добре , а цикъла го няма .. Близките 3 4 години насам си идва не е като по часовник , но си го има макар и оскъден понякога .

# 21
Знам че при някои жени парацетамола отлага менструацията

Общи условия

Активация на акаунт