Отговори
# 135
Покъртителен беше епизод 6 и успя доста да ме потисне. Още от предишния имах лошото предчувствие, че ще се заредят трагедии, но не очаквах толкова скоро и толкова много. Колко малко е струвал човешкият живот! Трагедията накрая като на кино я спретнаха, можеше лесно да се избегне, но за повече драма навярно.

Върти се информация, че нямало да има епизод 8-ми наистина, а 7-ят щял да бъде двучасов, но не се знае колко е достоверна.

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 01:09 от Анонимен

# 136
И аз мярнах някъде, че Е7 ще е 2 часа, което прекрасно ме устройва, защото означава, че най-сетне идната неделя Спенсър ще стигне ранчото, надявам се и Алекс. Отделно, че на 13/04 съм извън страната и не знам там, където ще съм дали бих могла да гледам.

След като ми поотлежа в главата Е6, бих казала, че беше най-добрия епизод от началото на сезона, въпреки трагичите моменти. Не съм сигурна дали искам сезон 3, най-вече защото няма да ми се чака още поне година. Но всичко зависи от това как ще свърши сезон 2.

# 137
Много черно ми е всичко на мен.
Не искам да продължава така, ако ще има 3ти сезон.
Интересна е историята на Теона, трогателна, силна. Заслужава да живее тази борбена жена - вълнува ме да разбера повече за нея и събратята й.
Безкрайно много харесах и Рейнуотър - актьорът беше великолепен! Носи нейната борбеност в гените си, жаждата й за почтен и справедлив живот също!
Ще ми се да се поуталожат нещата в ранчото, да видим Тара и Джейкъб с внуци и по-спокойни старини.
Липсва ми каубойския живот такъв, какъвто го видяхме в Йелоустоун с Костнър и всички около него.
Дано Шеридан оправи положението.
Въпреки, че се питам Спенсър и Алекс ще оцелеят ли наистина???

# 138
Аз реших да гледам Mayor of Kingstown, докато излязат всички епизоди на 1923, тогава и ще ви прочета. Отдавна му се каня, последен неизгледан ми беше останал (е, не броя The Last Cowboy, който май няма и да гледам, макар че го видях в AppleTV). Много, много ми харесва! Макар и доста тежичък, но то е ясно.. Страхотен Джеръми! Май не съм го гледала никъде след Wind River. Чудесно играе и "брат му" полицаят, дано всичко е наред в личен план и трагедията в семейство Мъклъски да е само първоначалното убийство на първия "кмет" (всъщност ясно стана, че бащата е първоначалник). Майката е много присъствена! Ейдън Гилън също много добре стои в ролята на доживотно осъден затворник, дърпащ конците отвътре.
И естествено Джеймс Джордан пак е тук! Сякаш само в 1923 не участва. Засега! Laughing

Последна редакция: пн, 31 мар 2025, 14:41 от 50 Shades of Purple

# 139
Много се надявам Алекс да бъде спасена по начина, по който Шеридан създаде драматичната ситуация на първо място - сценарий като на кино, защото реално и обективно никак не я виждам да оцелее.

# 140
Много се надявам Алекс да бъде спасена по начина, по който Шеридан създаде драматичната ситуация на първо място - сценарий като на кино, защото реално и обективно никак не я виждам да оцелее.
По-крайна съм от теб и директно казвам, че Шеридан дължи и на Алекс, и на зрителите чудо, което да я спаси. Пред достатъчно препятствия и от гадни по-гадни изпитания я постави, взе вече един Дътън, така че Алекс трябва да живее. Искам вече нещо по-розово, примерно още преди да стигнат Монтана или поне ранчото, Спенсър и Алекс да се намерят.

# 141
  • SA
Аз мисля, че Алекс и Спенсър ще оцелеят и ще видим тяхната среща - дали в ранчото или някъде из снежната пустош. Та те преминаха повече от половината свят и преживяха какво ли не. Целият сериал е фокусиран върху тяхната история, другите събития и герои, макар също много драматични и въздействащи, някак допълват цялата картина. Ако и те загинат, мисля, че сериала ще загуби голяма част от аудиторията си.
Другото, за което се чудя, е защо с такива детайли се показват извращенията на Уитфийлд с момичетата. Отдавна придобихме представа за цялостния му облик на интелигентен, но безскрупулен и садистичен социопат. Гледайки последния епизод се замислих дали подобно на Франкенщайн, превръщайки с времето Линди в чудовище, няма да създаде собствения си убиец. Предчуствам, че ще загине и той в последния епизод.
Вероятно ми изглежда и някой от Кара или Джейкъб също да бъде убит.
Четох и аз, че последния епизод ще е близо два часа и направо нямам търпение да дочакам до неделя.

# 142
За Линди още не знам, но Банър започва да гледа с други очи на Уитфийлд и ще ме изненада приятно, ако се обърне срещу него. Изобщо, ако някой от неговите (на Уитфийлд) "творения" в лицето на Линди или Банър го убият, ще съм най-доволна. Но пък Шеридан обича "нашите" сами да си убиват "лошите", така че очаквам някой Дътън да убие Уитфийлд.

Дано ни покажат достатъчно и от оцеляването на Теона.

Може ли някой да припомни какво е подхвърлял Томас Rainwater за детството си? Върти ми се в главата, че е споменавал, че e oтраснал в мексиканско семейство и се е мислел за мексиканец, макар винаги да се е чувствал различен и по-късно е научил истинския си произход. Но толкова неща съм гледала в ютюб, че е възможно и там да съм го чула, а не в ЙС и изобщо да няма такова нещо.

# 143
  • SA
Да, в Йелоустоун беше това за детството на Рейнуотър, мисля още в първите серии спомена, че е отгледан от мексиканско семейство и късно е разбрал за произхода си.
Линията с Теона е едно от нещата, които ме карат да мисля, че ще има още един сезон 1923. Няма как за един епизод да проследим какво се случва с нея и връзката й с Томас, а вярвам, че Шеридън има желание да ни разкаже тяхната история.

# 144
Понеже си продължих абонамента и още гледам сериала в Тубата, мернах видео след епизода, че 1923 официално е подновен за 3-ти сезон. Струва ми се логично предвид действието досега и това, че отмениха последния епизод 8.

# 145
  • София
Много сте изписали, радвам се за което, но за съжаление не съм чел последните 1/2 страници, за да не разбера нещо.

За жалост аз нали си плащам и си гледам легално в СкайШоутайм, а те са с 2 седмици назад и ме е яд, че не мога да коментирам успоредно с вас.
А достъп до Парамаунт+ в България няма.

Не знам дали сте писали, предполагам, че да, но все пак да спомена, че епизод 8 е канселиран, като вместо това тази неделя епизод 7 ще е последен за сезона и реално ще е двоен. Почти 2 часа, така че то горе-долу е същото.
Засега официално сериала не е подновен за сезон 3, като всички фенове се надяват това да стане след премиерата на финала на сезона.
От известен и уважаван ютюбър знам, че уж сериалът ще е подновен за трети сезон, но официално все още няма потвърдена информация.

1923, сезон 2, епизод 4

Отново много ми хареса. Дотук няма слаб епизод, но едва ли откривам топлата вода. И сезон 1 нямаше слаб епизод. И 1883 нямаше.
Вече и аз не знам, чудя се какво още ще се случи на Алекс и Спенсър и кога по дяволите ще пристигнат в Йелоустоун??? Надявам се все пак да е през 20-ти век... 🤐😯
На мен това ми е и успокоението, че не може да няма 3-ти сезон, защото най-вероятно срещата ще е в епизод 6 или чак епизод 7 на финала. А след това има толкова много неща да се случат. Шеридан никога не е претупвал сериалите си, така че не вярвам всичко да приключи още сега.
Искам да видя как Алекс и Елизабет стават приятелки. И двете да родят и децата им да си играят. Как Спенсър и Джак се виждат и прегръщат. Братската любов е голяма сила. Те двамата могат да се справят с Уитфийлд и Банър.
Джейкъб и Кара толкова много ще се зарадват на енергията на Алекс, абе толкова много неща потенциално могат да се случат и то все хубави. 🤗

Доналд Уитфийлд е изключително реалистичен антагонист. Май най-добрия в цялата Дътънова Вселена (1883, 1923 и Йелоустоун) и в този епизод за пореден път го демонстрира по брутален начин. Ирландския побойник Банър е като пале-недоносче в сравнение с него. А каква зла жена си има тоз Банър, брр.
Хаха, но къде са тръгнали разни овчари срещу каубоите на Дътън? Може да са повече, но неопитни и страхливи. Е, може би съм по-смел в думите си, защото знам, че ранчото ще го пребъде и все пак никога не е било важно количеството, а качеството. А представям си ако нападението стане в дългия епизод 7, то тогава би трябвало и Спенсър да е пристигнал и тежко им и горко.

Яд ме е за Теона, баща и, и приятеля и. Където и да отидат все нещо ще се случи и трябва да бягат. Но все пак би трябвало Теона също да се озове в Монтана. Така че нямаше как да останат каубои в Тексас.

Много силна връзка има между Джейкъб и Кара и се допълват идеално. Джак и Елизабет са прекрасни, а доктора е голяма работа. Д-р Куин в мъжки доспехи, хехе.

Леле каква агресия ме изби докато гледах онзи боклук как обра Алекс, че и с всичка злоба я изрита в корема и я удари по окото. Какви са тези изроди бе. 😠🤬

Спенсър защо по дяволите скочи от влака, да не би да знае къде е? Можеше да изхвърли онези прошляци, но пък не, не, така можеше да убие детето при изхвърлянето, а не може да заспи в негово присъствие, че ще го изкорми. Баси хората и света. Все едно си в амазонската джунгла и всичко живо те дебне, за да те изяде. Без значение от размерите.
Но дори на моменти Шеридан да прекалява с драматургията, имайте предвид, че всичко си е било точно така. Чел съм много романи за дивия запад. Чак след втората световна война нещата започват да се нормализират. Или хайде да кажем от средата и края на 30-те години, но най-вече от 50-те нататък. Разбира се за афроамериканците борбата е продължила чак до късните 70-те и 80-те години (най-хубавите години), а индианците и до ден днешен са си най-прецаканите. 😢

Последна редакция: вт, 01 апр 2025, 15:11 от Diavolo

# 146
Дяволо,
Хубаво се надяваш на идилия в ранчото, ама…Наричаме го Far West, но не е само далечен, а и див. Шеридан точно това представя в ужасно драматични краски.
За шести епизод ти препоръчвам камара носни кърпи до теб. Подготви се добре.

Не знам как сама жена би оцеляла в онази дива пустош, прекосявайки Щатите? Изглежда абсолютно нереалистично. Спенсър едва оцеля, а е силен, борбен мъж.
Помните ли премеждията на онези смелчаци, първи заселници в Малка къща в прерията? По истинска история, да се чудиш как изобщо са оцеляли.
Абсолютна лудост.

# 147
При толкова тежък втори сезон на 1923, почти съм убедена, че не искам трети. Дътън трябва да си защитят земята сега, грандиозните и иначе модерни планове Уитфийлд да бъдат спрени, а той самия  - победен и мъртъв. И това ще стане във втори сезон. Ако има следващ трети, той само ще размие историята от онази година. Не бих отказала обаче нещо от сорта на 10 или 20 години по-късно. Нали се говореше за "1944"? Ако не греша, официално беше спрян като проект, но винаги може отново да се развие идеята. Ако не "1944", може и нещо то 50-те или 60-те. Но каквото и да измисли Шеридан за Дътън, нека го осъществява по-бързо.

# 148
Аз от няколко епизода вече, имам смътното усещане, че на Банър никак не му е комфортно не само около Уитфийлд, но и в собствената му кожа. Иска му се да лапне голям пай, (онази оса, жена му, оставя ли го на мира🙄), но май нещо му присяда и предусещам, че може би точно той ще нанесе решаващия удар и елиминира врага.
Такива пионки като него, често са подценени и стават най-опасни впоследствие.
Бих искала всичко да приключи в оставащите два ча̀са, определено!
Колко му е?!
Събират се всички в ранчото, насмитат врага с неочаквана помощ от Банър и край🙈

# 149
  • в сърцето на един мъж...
Ох, така ги замота тия хора, че не знам как ще го направи това със спасението? Не знам дали ще успее за два часа да реши всичко?
Изгледах серията, имам чувството, че ни подготвя за някакво странно развитие - Елизабет със Спенсър Sad
Банър въпреки че има някакви съмнения, имам чувството, че няма да поддаде толкова лесно и да реши сам въпроса.

Общи условия

Активация на акаунт