Отговори
# 300
Здравейте,
Специално за Дяволо, както обещах💪
Покрай кончината на великолепния Робърт Редфорд, попаднах на статия за него, Тейлър Шеридан и Йелоустоун и идвам да споделя съдържанието й тук!
Дяволо, може би вече си в течение на това, което следва, но аз лично, не знаех!
Научих за Шеридан от теб и така се запалих по Йелоустоун и произтичащите от него, сериали!
Но още от млада обожавам уестърните с Клинт, слушам кънтри и много обичам Уили Нелсън и Кени Роджърс, знаех и за любовта на Редфорд към този начин на живот, Utah, ранчото, ангажираността му към спасяването на тези райски кътчета на земята.
И някакси съвсем логично, се случва следното :
Скрит текст:

Публикувам само заглавието, ще преразкажа останалото💪
« 88 годишен, 85 филма, две награди Оскар, един от най-великите актьори на американското кино (Робърт Редфорд), можеше да играе в сериала Йелоустоун, на мястото на Кевин Костнър »
Тейлър Шеридан (ТШ) споделя, че сериалът Йелоустоун щял да бъде съвсем различен при договор с HBO.
Какво се случва?
HBO имали впредвид съвсем различен герой за главната роля.
Трудно е да си представим Йелоустоун без Костнър като Дътън.
Помним как звездата му изгрява на филмовия небосклон точно в един велик уестърн, Танцуващият с вълци и затова ролята на Дътън сякаш е писана за него.
В интервю за The Hollywood Reporter, ТШ споделя, че Костнър винаги е бил най-първия му избор за ролята на Джон Дътън, но се случило така, че почти бил избрал съвсем друг актьор за ролята, а именно Робърт Редфорд.
Преди да представи проекта си на Парамаунт, ТШ бил в преговори с HBO. Естествено, идеалният му избор за Джон бил Кевин.
Но HBO се обърнали към него с думите : “Ако ни намерите Робърт Редфорд, ще направим пилотния епизод.”
Логичен избор, имайки впредвид аурата на русия ангел и емблематичната му роля в Butch Cassidy and the Sundance Kid. Да се върне отново на екран в уестърн би бил достоен завършек на великолепната му кариера.❤
ТШ отива в ранчото на Редфорд, представя му проекта Йелоустоун и Робърт приема ролята. Всичко се случва за ден, не са нужни дълги увещания.
Когато ТШ се среща с вицето от продуцентския тийм на HBO и му казва : “Имате го!”, го питат : “Какво имаме?”. Той отвръща : “Робърт Редфорд за ролята на Джон Дътън.” “Какво?” му отвръщат. Тогава той обяснява, че HBO изискали Редфорд за да дадат зелена светлина на Йелоустоун.
И тогава “Подобна гнусотия даже не би могла да ми дойде на акъла”, споделя Тейлър, му казват : “Ние искахме актьор тип Редфорд.”
Следва кризисно събрание на ТШ с важните клечки от HBO.
И завалят критики към сериала :
Бил прекалено “средностатистическа Америка” за нивото на обичайните зрители на HBO…
ТШ решил да се отвърне от тях и да търси друг партньор.
Но малко преди това, все пак, ко-сценариста на Йелоустоун пита директно : «Какво ви пречи в проекта ни?”
И те го заливат с леден душ.
Срещата им е в някаква шикарна локация в Западен Ел Ей, HBO изричат следното : “Вижте сега, ние сме HBO, авангардисти, винаги с едно рамо пред другите. Как така ще правим крачка назад с този проект и ще разказваме живота в една забутана Америка?! Честно, никой не трябва да живее там (в Монтана), там си е резерват.”
Реваншът на ТШ бил колосалния успех на Йелоустоун въпреки факта, « че е сниман в онази дивотия, където никой не би живял » (по думите на HBO).
Като отговор на безпардонните атаки към сериала му от страна на HBO, ТШ включва същите грозни реплики за Монтана, но в устата на жалкия журналист от New York Magazine, осмеляващ се да критикува Монтана пред Джейми в сезон 2 на Йелоустоун и плаща скъпо за това.
Но това, което най-силно огорчило ТШ, не били толкова критиките срещу живота в ранчо в Монтана, а оскърбителните думи на HBO, отправени към героинята на Кели Райли, Бет.
Без да влизам в детайли, ще спомена, че с експлозивния си характер, Бет се превръща в една от любимките на публиката.
Но според HBO, тя имала абразивен, буквално жулещ характер. Жените нямало да я харесат, никой нямало да я хареса. Трябвало да я омекотят.
Грешка. Това, че Бет казва на висок глас неудобните истини, които всички премълчават, не я прави абразивна.
ТШ ги попитал накрая :
“Добре, приключихте ли?
Кой е създателя на сериала всъщност? Не сте вие, нали? Тогава, довиждане.”
И така се приключило с преговорите с HBO.

Но само като си представя, че русия ми блян, Редфорд, можеше да е в ролята на Джон Дътън, сърцето ми започва да бие по-ускорено. Но не било писано 🥲
Откъси от интервюто :
Скрит текст:

# 301
  • София
Благодаря за материала. Simple Smile

А в крайна сметка защо ТШ се отказва от Редфорд и подписват с Костнър?

# 302
  • SA
Признавам си, че не прочетох цялата информация, дадена от Веселяшка, но схванах, че за ролята на Джон Дътън се е обмислял Робърт Редфорд (не разбрах драмата, а и не ми е интересна някак).
Та в крайна сметка ми се иска да кажа, че каквото и да е можело да стане, в крайна сметка Кевин Костнър създаде образа на  Джон Дътън и поне според мен, той ще бъде запомнен именно с това си екранно превъплащение, въпреки многото други образи, създадени през годините.
Робърт Редфорд - ще го запомня с Великият Гетсби, но и много други роли. Страхотен, невероятно харизматичен и красив! Дано почива в мир!
Айде, от утре очакваме новите серии на Tulsa King.

# 303
Благодаря за материала. Simple Smile

А в крайна сметка защо ТШ се отказва от Редфорд и подписват с Костнър?

Костнър е бил идеалния избор на Шеридан за Джон Дътън от самото начало, но е отишъл до Сънданс да говори с Редфорд, защото HBO му казали “Намери ни Редфорд.”
И при номера, който му извъртяват, ТШ решава да запази първоначалния си избор.
И е прав, колкото и да харесвам Редфорд и наистина да знам, че ролята би му отивала невероятно много, дори и на преклонната му възраст.
Точно там, ТШ е взел доброто решение - Редфорд е 36 набор, Костнър - 54.
Дискусиите с HBO са се водили около 2018, предполагам, Редфорд е бил на 82 и последния му филм датира от този период.
Не е било невъзможно, но за ролята на Джон е трябвал по-млад актьор, Кевин е с 18г по-млад, има значение.
Аз просто се втрещих от цялата тази абсолютно гротескна ситуация, веднъж уж искали големия Редфорд, пък после изведнъж - май не.
Междувпрочем, Кевин и Робърт, в дънки и каубойски аутфит, нямат равни😍

Извинете за дългия ферман, но има връзка с Йелоустоун, затова го постнах тук.
(малка скоба за Редфорд, че в момента ми е основната тема🙈 - като наближил 60те, започнали да се произнасят особено критично за външността му “вече не бил същия като преди”🙄
А той, нали винаги има отговор за всичко и на място, лаконично отвърнал « Get used to it! ». И е прав❤ Най-сексапилния за всички времена🙌)

За Сам Елиът - невероятно харизматичен и талантлив, в Ландман влиза в ролята на бащата на Томи❤❤❤

# 304
  • SA
Никой ли не гледа Tulsa King?
Много обещаващо начало на новия сезон, страхотен Сталоун - честно казано ми е трудно да си представя някой по-подходящ в ролята на Дуайт от него (може би единствено Робърт де Ниро би бил също така добър). Съдружниците му са също банда симпатяги.
Много се смях на сцената, в която даваше урок на внуците си. Grinning

# 305
  • София
Изгледах епизод 1 от сезон 3 на Tulsa King.

Силен старт на сезона. Доволен съм.
Ами да, прав е човека за ненаказаното добро, Камелот, хаха. Ама колко натуралистично описа случката... Grinning
Гледам вкарали са още една тежка артилерия актьор - Робърт Патрик. Simple Smile Би трябвало той да е основен антагонист в сезона. Ще видим.
Значи имаме 3 полеви линии: с мафията в Ню Йорк ; с този Джеремая Дънмайър (Робърт Патрик) ; агент Мусо и федералните ; Бил Бевалакоа (Франк Грило).

Шоуто официално е потвърдено за 4-ти сезон. Simple Smile

Последна редакция: пт, 26 сеп 2025, 14:32 от Diavolo

# 306
  • София
Изгледах епизоди 2 и 3 на Краля на Тълса и съм много приятно изненадан от сезона (а всъщност защо по дяволите, това е Шеридан). 😊

Както и очаквах, ФБР-то ще стане гъст със Слайчо.
Жалко, че Тайсън пак изпорти нещата. Писна ми от този уонаби гангстер, все глупости върши.
Сам се натресе на пачи яйца. Аз се чудя тази стриптийзьорката дали не беше част от хората на Дънмайър. Мхм. Абее, едва ли, ама го допускам.
Сега останаха без скъпоценните бъчонки, интересно как ще си ги върнат.

# 307
  • SA
А, Дяволо, позна за стрийпизьорката. Blush
Това уиски така го превъзнасят, че чак му се иска на човек да го опита.
Големи войни водят за него, а който го опита изпада в екстаз, хахах.
Не само Тайсън, а цялата агитка на Дуайт са някакви пишман гангстери, но то точно в това им е чара. Изобщо Tusla king според мен е сериал с много комични елементи, каквито не си спомням да присъстват в  другите сериали на Шеридън. Но пък и комедията му се отдава на този човек.

Общи условия

Активация на акаунт