Новото нормално или Човекът като изчезващ вид

• 3 999
  • 124
  •   1
Отговори
# 60
Дани, ето моят текст:
Скрит текст:
Цитат
Чудя се какво може да предизвика толкова дълъг пост, където е включено всичко - целият живот и нищо от него не ти се харесва, авторке.
Та затова и моят въпрос: Ти чувстваш ли се стара и сбръчкана, та написа всичко това, само защото някой си бил сложил нещо си, което ти не искаш да си сложиш - а кой ли пък те кара?
Ако ти се чувстваш добре, като се мажеш с "онзи скъп крем", защо ти пречи, че някой е избрал различен начин да изглежда млад? Все пак кремът също е измама, да не забравяме.
Ето, аз СЪМ по-стара от теб и по-сбръчкана най-вероятно, но се харесвам и не ме дразнят другите хора, които правят различен избор от мен.
Теб, мила мис Пипи, защо те дразнят - не се харесваш ли? Ако е така, вземи мерки.

И ето твоят текст, който, както ти написа, няма връзка с първия пост на авторката, а е отговор само и единствено на моя пост:
Скрит текст:
Ако единствено важно е да се самохаресваме и нищо друго на Земята няма значение, тогава да спрем да гласуваме.
Или поне тези, които мислят, че единствено важното е да се харесваме.

Драстични промени има.
И да, има хора, които съвсем съзнателно влияят на промяната. И то ползвайки милиарди долари и подкупвайки други хора.
И изобщо не мисля, че е лошо на един обикновен човек, със скромните си средства да се противопоставя на това, което не му харесва в този живот и най-малкото да има право на глас да го каже.

Честно, не виждам как от това, което съм написала - че жената не се харесва, но не си го признава   и не е лошо да вземе мерки, за да започне да се харесва, - та, не виждам защо от там следва, че направо да не ходим да гласуваме. Нали за логика пишеш? Не намирам логика как от това, че един човек се чувства стар, следва, че Дани не трябва да гласува.
Но ти недей да гласуваш, ако съм те разубедила.

# 61

"Важно е да харесваш себе си"

именно това никой не е казвал.

Uncommon, само коментирах твоя постинг, не на авторката 1я.
Добре, ще перефразирам за буквоядите:

Има съществена разлика между:

"Ако не се харесваш, вземи мерки"
и
"Ако не се харесваш, вземи мерки, защото това е единственото важно".

А по темата – тази жалейка по мутренските 90 не ми изглежда добре.
Фразата, Ако "ХХХ" не ти харесва, следователно не се харесваш ми се вижда не само некоректна, но и агресивна.
Т.е. ако хипотетично някой ни тормози, примерно обижда, скубе, хапе, пуснал е дъскорезница пред прозореца, дали ще му е гот на потърпевшия да му кажеш "Ако ХХХ те дразни", то имаш патологии/не се харесваш.

Повтарям се, не говоря за предходни мнения, кой какво казал преди това.

Човека може и да се харесва, ама да не му е гот пред спаляната по цял ден да режат дърва. Да си мълчи ли?

...
Uncommon,
повтарям се, логиката е, според твоите думи;
Ако човек протестира и нещо не му харесва, то той сам не се харесва.
Следователно ако човек СЕ харесва, то напълно се изключва възможността и нещо друго да не му харесва.
Следователно всичко му харесва.
Следователно няма нужда да гласува.
...
Ако беше писано "В 1 я постинг пишеш еди какво си, следователно не се харесваш" нямаше изобщо да повдигна темата.

# 62
Скрит текст:

"Важно е да харесваш себе си"

именно това никой не е казвал.

Uncommon, само коментирах твоя постинг, не на авторката 1я.
Добре, ще перефразирам за буквоядите:

Има съществена разлика между:

"Ако не се харесваш, вземи мерки"
и
"Ако не се харесваш, вземи мерки, защото това е единственото важно".

А по темата – тази жалейка по мутренските 90 не ми изглежда добре.
Фразата, Ако "ХХХ" не ти харесва, следователно не се харесваш ми се вижда не само некоректна, но и агресивна.
Т.е. ако хипотетично някой ни тормози, примерно обижда, скубе, хапе, пуснал е дъскорезница пред прозореца, дали ще му е гот на потърпевшия да му кажеш "Ако ХХХ те дразни", то имаш патологии/не се харесваш.

Повтарям се, не говоря за предходни мнения, кой какво казал преди това.

Човека може и да се харесва, ама да не му е гот пред спаляната по цял ден да режат дърва. Да си мълчи ли?

...
Uncommon,
повтарям се, логиката е, според твоите думи;
Ако човек протестира и нещо не му харесва, то той сам не се харесва.
Следователно ако човек СЕ харесва, то напълно се изключва възможността и нещо друго да не му харесва.
Следователно всичко му харесва.
Следователно няма нужда да гласува.
Виж, дай да излезем навън и да се разберем като мъже. Wink
Смятам, че не само на мен този спор ми доскуча, най-вече, защото не виждам да има и грам смисъл в него.
Но ти благодаря, че обърна внимание на моя пост, а и ми обясни каква е логиката според моите думи.
Бъди жива и здрава.

# 63
Сега пък ти се засягаш Simple Smile
Нали знаеш в такъв случай какво се прави.
Ти сама си дала съвет. Започваш да работиш върху себе си Simple Smile

И после нека да не е права авторката, че комуникацията между хората вече не е нормална.

# 64
Съществената разлика е, че всеки има право да НЕ ХАРЕСВА и да коментира какво НЕ ХАРЕСВА. В случая на първия пост, обаче, става въпрос за подтиснатост, не просто нехаресване/мразене. Авторката е подтисната от тенденциите, което я кара да се чувства и описва в лоша в светлина, като иска да оправдае как се вижда В СОБСТВЕНИТЕ СИ ОЧИ, с това как другите са изкуствени, а тя страда, защото е избрала да е старомодна (ще кажеш е някаква кауза, а не личностно решение).

Сериозно ли като излезете навън виждате само жени със силикон и ботокс? Сериозно ли в ерата на ретинол, слънцезащити и кремове за стотици левове, някой ще тръгне да говори, че кремовете са “старомодни”? То направо е смешно.

# 65
Сега пък ти се засягаш Simple Smile
Нали знаеш в такъв случай какво се прави.
Ти сама си дала съвет. Започваш да работиш върху себе си Simple Smile

И после нека да не е права авторката, че комуникацията между хората вече не е нормална.
Не се засягам, мила. Намирам спора за безпредметен - не четеш май.

# 66
  • София
Разбира се, че е глупав. Вкарва някакви въображаеми мисли в чужди думи.

# 67
Аз мисля че авторката засяга нещата по-глобално. Поста и е нещо като обръщение-препратка към една вечна тема описана може би доста добре в ,,Герой на нашето време" и примерно в ,,Немили недраги". И освен това в заглавието се пита както и други хора си задават въпроса - Това ли е новото нормално, което е едва ли не в пълно протичоречие със старите нормалности.Това ли наистина са сегашните герои, издигнати от медии и социални платформи, такива ли трябва да бъдат в действителност?

# 68
  • София
Един от предишните герои беше герой, защото е предал родителите си.

# 69
  • Далечният изток
Аз пък сега разбирам, че само хора, които не харесват нищо, ходели да гласуват...

Авторката може да си изрази мислите, напълно е в правото си да харесва едно, да не харесва друго. И в това никой не видя нищо лошо. Не е обаче хич готино да наставлява останалите, защото постът ѝ си е обръщение към всички, как трябва също като нея да не харесват "новото нормално" и да правят изброените по точки дейности така, както ги прави тя.
Един безплатен съвет - говорѝ за себе си без да даваш наклон на останалите да мислят, действат, въобще да живеят като теб, колкото и да ти се струва, че само ти си права в разсъжденията си. Те са си за теб. Хората не са малоумни и могат да преценят кое е най-доброто за тях.

# 70
  • София
Авторката налага свои стереотипи въху останалите. Които, според нея, хората трябва да спортуват, да практикуват народни танци и трябва да ненавиждат естетическите корекции.

Аз също съм расла 90-те. И мога да кажа, че бяха ужасно, ужасно опасни години. Мутри под път и над път, Магурата и чейнджчаджийството и далаверите с фалшиви банкноти процъфтяваха, много изнасилвания на млади момичета, харесани от мутри, беззаконие, в началните 90- режим на тока имаше...  Да не говорим, че с рязкото скачане на цените, нормални неща като шунка, например, бяха деликатес и силно недостъпни. А за Жан Виденовата зима и "щурма" на Партийния дом и мутренските войни. Не, определено няма да жалея по това време.

Всяко време си има своите плюсове. Около мен няма дами с ботокс, защото не движа в такива среди. Чалгата успешно я избягвам. Не понасям обаче някой да ми казва какво трябва аз да направя, за да задоволя нечии очаквания.

# 71
Това ли е новото нормално, което е едва ли не в пълно протичоречие със старите нормалности.Това ли наистина са сегашните герои, издигнати от медии и социални платформи, такива ли трябва да бъдат в действителност?

Ако зачекнем частта на авторката с операциите, ботоксите и всякаквите други разкрасяващи процедури -

Клеопатра се е къпала в мляко с мед за да изглежда по-млада
Древните гърци, римляни, персийци, араби - всички те са произвеждали и използвали парфюми
Древните Египтяни са използвали както восък и мед за епилация, така и едни от първите бръсначи в света за премахване на косми
Зъби са се избелвали от древни времена
По време на ренесанса са на мода корсетите, които правят талията по-тънка, от колкото е, в името на красотата
Хиляди различни африкански племена смятат различни неща за красиви - дълги вратове, големи устни, големи дупки по ушите, татуировки, белези и т.н, и от хиляди години поддържат тези традиции за "разкрасяване"
Китайците преди години са смятали малките крака за по-красиви от големите и специално са ги превързвали на децата, за да се изкривяват и не растат
Древните индийци са присаждали кожа на лице стотици години преди Христа
Египтяните и Индийците, както и общо взето почти всички древни култури, са носили сложни бижута направени от скъпоценни камъни - не само за статут, но и за красота.

Хиляди години преди нас хората са искали да изглеждат по-добре, и са се справяли както са могли през техните епохи. С всяка изминала година начините са се надграждали спрямо достъпните технологии. Ако не бяхме достигнали до тези технологии в момента, още щяхме да се мажем с ягоди по устните и сажди по веждите. Нямаше да спрем да го правим. Всеки използва това, което може да си позволи и това, което според него го прави по-красив.

# 72
Абе, книжките и хобитата са ала-бала, мижи, да те лъжем колко сме извисени. Видно е от анкетата какви са основните вълнения на авторката.

# 73
  • София
Че те книгите и хорцето не пречат на силикона и ботокса.

# 74
Четох оттук-оттам няколко думи.
Авторската проповед само няколко реда.
Най обичам да ми се дава тон в живота!
Нито филъри, нито ботокси и т.н. ме интересуват. Книги много съм чела.
Миналото е носталгично не за друго, ами именно защото е минало, тоест младостта е минала.
Все ни се струва, че е било по-добре преди.
Не е. Възприятията се променят с възрастта.
Пипито, не се приемай за месия Wink Не си открила топлата вода.

Общи условия

Активация на акаунт