Новото нормално или Човекът като изчезващ вид

• 3 998
  • 124
  •   1
Отговори
# 75
Бях сигурна какво ще стане в тази тема.
Обаче все пак, поемам риска да коментирам и аз.
Не мисля, че авторката дава тон в живота и, че това е била целта й.
Аз разбирам темата по друг начин.
И много ми резонира. Чувствам се по същия начин и мисля много сходно.
Просто малко даскалски и в назидателен тон е написана.
И аз не харесвам днешните ученици, днешните млади, днешното време, днешните порядки, много неща изобщо от съвремието не харесвам. Модите също не харесвам/говоря за модата да се правия зорелм грозни, иначе хубави природно жени.
Има разлика да се пипнеш защото имаш комплекс и нещо истински ти пречи във визията ти и да се обезобразиш, заприличвайки на гротеска. Съгласете се, че вторият тип жени с корекции са повече в днешно време. Почти няма нещо което да е красиво, умерено, добре направено.
И не само не  харесвам днешните порядки, а ги смятам за крайно нередни, неморални, грешни, ненормални.
Настанала е огромна разпасана команда сред младото поколение, псевдодемокрация, фалшив морал, ценности  никакви.
И технологиите не харесвам 😂 говоря за крайности като изкуствения интелект, иновации в образованието, които се опитват да ни набутват всякакви и разни модерни методи за обучение, чат джип пи ти, роботи в училищата и подобни.
Иде поколение, което смята, че не трябва да учи, щото нали всеки може да стане инфлуенсър и да изкарва пари от Инстаграм. Всеки може да влезе в университет с двойка.
Поколение учители, които не стават за нищо.
Поколение деца, които не могат да мислят.
Пряко наблюдавам всеки ден тенденциите.
Всеки ден го виждам това.
Изпитвам носталгия по истинските и по - нормални времена, с топли отношения между хората. Защото, хората скоро роботи няма да станем, но самите хора се промениха.
Светът също. Това не ми харесва изобщо.
Пък нека остарявам.
Сравнявам неминуемо новите и млади учители със старата школа. И сравнението не е в полза на младите😉
Сравнявам предишни поколения/нашето, края на 80-/90, че и до две поколения по-назад, майките, бабите/ със сегашното и отново не е в полза на сегашните поколения.
Много уважавам класическите методи на изпитване -да развиеш тема, вместо тест, да го изкараш на дъската хубаво да го изпиташ, а не да забраниш този метод, защото се стресирало детето.😂
Да видиш ти реално как разсъждава това дете, а не онче-бонче тест да му дадеш, щото на теб ти е по-лесно, трябва да изкара хубава оценка, че да не кажат после, че не си си свършила работата и не си го научила.
Днешните деца са разглезени, неоправни и немислещи. Единици са тези, които се отличават. И Слава Богу, че ги има, че иначе щях да се гръмна, щото работя всеки ден с тях.
За ситуацията в държавата хич няма да отварям дума. Все е имало кризи, ама такава излагация и такава дивотия не е било.
Не съм оптимист, както се вижда по написаното.
Даже направо мен ако питате Татовския режим ще си поискам😂
Не искам да отричам и анатемосвам всичко. Но не мога да крия-не ми харесва светът, в който живеем.
Хайде кажете сега (ама честно),виждайки всичко наоколо, какво става и какво се случва/примери има много, защото по-жестоко, по-алчно и по-ненормално време не знам дали е имало/ според вас този "високо развит", технологичен свят на добре ли отива или на зле?
Аз за мен си съм си отговорила.

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 21:46 от Caroline_Bingley

# 76
Наивно е да се смята, че прогресът е винаги "напред и нагоре" по прав диагонал.
Преди много години разбрах, че не всяко ново е за добро и Природата и Цивилизациите имат много проби и грешки преди да стъпят на даден път. А понякога и се случва задънен клон, който изсъхва и умира.
Аз винаги съм обичал техниката, и компютри и телефони и свободата и силата, която те дават.
Но с голямата сила и свобода идва и голяма отговорност.
А в съвремието "отговорност" е мръсна дума.
Вече и на мен ми идва в повече всичките технологии и изкривяването, което носят.
Не мога да си обясня и каква е тази крайна докачливост, да не се изказва различно мнение, много се обиждат хората. Целият свят трябва да стъпва на пръсти.
Обидно било да кажеш "движете се" и "четете".
Да го наложим с декрети, закони тогава и да има повсеместна забрана за такива неща. Аз вече не успявам да се приведа с непрестанните нови стандарти какво не трябва да се говори.

# 77
  • Далечният изток
Ами животът върви напред...
Колкото да ви влече миналото, то не може да се върне.

Къде ги виждате тези неоправни и немислещи деца?! Синът ми и обкръжението му са умни, учещи, работещи, оправни деца. Някои вече се ожениха, един има и дете. 25-28 годишни са. Ми работят си, гледат си семействата...

Всяко поколение си мисли, че като са били млади, е било по-различно, морално, нормално, отколкото сега, а сегашните невъзпитани, неморални и т.н.
И в Библията е казано - Каквото е било, пак ще бъде, и каквото се е правило, пак ще се прави - няма нищо ново под слънцето...

Прогрес означава развитие и подобрение. Верно ли трябва да си обясняваме елементарни термини?!

# 78
  • София
Като гледам колко мислещи сме "мислещите" предишни поколения и се хващам за главата. Едни от най-лесно манипулируемите сме. Още не можем да се отърсим от старите дресировки. И едва ли ще успеем. Самата тема е пример за това. Да се прехласваш колко хубаво било, когато мутрите върлуваха съвсем открито... И това било индивидуалност и мислене.
Сегашните поколения са доста по-... добре като цяло от нашите.

# 79
Не знам защо упорито го повтаряте това с мутрите и изнасилванията.
Никой не е писал в темата, че ги иска. Нито, че иска "90те", каквото и да означава това.

Пише се за четенето, за движението, за естествените отношения и вид. Не се споменава строй, епоха, държава.

То и 80те години в САЩ не е имало ни мутри, ни глад, ама хората са били по-човечни и по-истински. И са имали повече движение и са чели повече.

Хубаво говорите за мислене, ама го ползвайте отвреме на време.

Демагогия е да се твърди, че щом не щем мутри и изнасилвания, то непременно ни се полага НПО-та, дето пропагандират всичките "модерни" работи, да не ги изброявам.

# 80
  • София
Защото авторката дава точно 90-те като положителен пример. А 90-те бяха времената на мутрите.
Който му харесва негова работа, разбира се. Просто казвам, че за мен да даваш мутренски времена като положителен пример не е никак... положително.

# 81
На мен ми е смешно това с четенето. Издателствата се пръскат по шевовете, всеки месец се организират алеи и панаири, книжните инфлуенсъри в глобален мащаб са страшно много, книжен пазар продават книги на космически цени, във фейсбук групите се водят дебати денонощно, в най-забутаните градове има книжарници, ама никой не четял…

# 82
  • София
И в някои градове разни хора се записват да чакат ред за книги в библиотеката. Съвсем буквално говоря.
А за някои постановки няма билети месеци напред.

# 83
Бях сигурна какво ще стане в тази тема.
Обаче все пак, поемам риска да коментирам и аз.
Не мисля, че авторката дава тон в живота и, че това е била целта й.
Аз разбирам темата по друг начин.
И много ми резонира. Чувствам се по същия начин и мисля много сходно.
Просто малко даскалски и в назидателен тон е написана.
И аз не харесвам днешните ученици, днешните млади, днешното време, днешните порядки, много неща изобщо от съвремието не харесвам. Модите също не харесвам/говоря за модата да се правия зорелм грозни, иначе хубави природно жени.
Има разлика да се пипнеш защото имаш комплекс и нещо истински ти пречи във визията ти и да се обезобразиш, заприличвайки на гротеска. Съгласете се, че вторият тип жени с корекции са повече в днешно време. Почти няма нещо което да е красиво, умерено, добре направено.
И не само не  харесвам днешните порядки, а ги смятам за крайно нередни, неморални, грешни, ненормални.
Настанала е огромна разпасана команда сред младото поколение, псевдодемокрация, фалшив морал, ценности  никакви.
И технологиите не харесвам 😂 говоря за крайности като изкуствения интелект, иновации в образованието, които се опитват да ни набутват всякакви и разни модерни методи за обучение, чат джип пи ти, роботи в училищата и подобни.
Иде поколение, което смята, че не трябва да учи, щото нали всеки може да стане инфлуенсър и да изкарва пари от Инстаграм. Всеки може да влезе в университет с двойка.
Поколение учители, които не стават за нищо.
Поколение деца, които не могат да мислят.
Пряко наблюдавам всеки ден тенденциите.
Всеки ден го виждам това.
Изпитвам носталгия по истинските и по - нормални времена, с топли отношения между хората. Защото, хората скоро роботи няма да станем, но самите хора се промениха.
Светът също. Това не ми харесва изобщо.
Пък нека остарявам.
Сравнявам неминуемо новите и млади учители със старата школа. И сравнението не е в полза на младите😉
Сравнявам предишни поколения/нашето, края на 80-/90, че и до две поколения по-назад, майките, бабите/ със сегашното и отново не е в полза на сегашните поколения.
Много уважавам класическите методи на изпитване -да развиеш тема, вместо тест, да го изкараш на дъската хубаво да го изпиташ, а не да забраниш този метод, защото се стресирало детето.😂
Да видиш ти реално как разсъждава това дете, а не онче-бонче тест да му дадеш, щото на теб ти е по-лесно, трябва да изкара хубава оценка, че да не кажат после, че не си си свършила работата и не си го научила.
Днешните деца са разглезени, неоправни и немислещи. Единици са тези, които се отличават. И Слава Богу, че ги има, че иначе щях да се гръмна, щото работя всеки ден с тях.
За ситуацията в държавата хич няма да отварям дума. Все е имало кризи, ама такава излагация и такава дивотия не е било.
Не съм оптимист, както се вижда по написаното.
Даже направо мен ако питате Татовския режим ще си поискам😂
Не искам да отричам и анатемосвам всичко. Но не мога да крия-не ми харесва светът, в който живеем.
Хайде кажете сега (ама честно),виждайки всичко наоколо, какво става и какво се случва/примери има много, защото по-жестоко, по-алчно и по-ненормално време не знам дали е имало/ според вас този "високо развит", технологичен свят на добре ли отива или на зле?
Аз за мен си съм си отговорила.
Благодаря, Caroline! Подкрепям те с две ръце! Искаше ми се да има повече такива мнения и повече мислещи хора, които да са разбрали какво всъщност е искала да каже авторката, но уви... Те направо я разпънаха на кръст, а после искаме децата да са нормални... Имам възрастен роднина, бивш учител и директор на училище. Споделял ми е, че по младите му колеги му казвали, че му завиждат, че е учителствал, когато е имало наистина ученици(имаха вид на такива, а сега не личат, че са ученици, момичетата са като труженички от магистралата), имаше респект към учители. Сега "учениците" имат повече права от учителите. И друг пример от този мой роднина учител. По времето на социализма се оплаква на родител за лоша постъпка на ученик, родителя го ошамарил пред него, а при същата ситуация в началото на уж демокрацията родителят му казал, че неговото дете не е такова, то е златно и ще го галим с перце и всичко му е позволено. Това"възпитание" идва от извратеното мислене на днешните родители. Най-много ми липсват нормалните отношения между хората. Дори и между съседите вече не е същото. Всеки се затваря като вълк единак и си мисли само за задника. Днес ненормалното е на почит, а нормалните и мислещи хора са луди. Жалко, но факт. Авторката най-добре да заключи темата...

# 84
  • София
Понеже съм от соц поколението... Добре че сега не е като тогава. Дано "тогава" не се връща.

# 85
  • София
По традиция по-възрастните не харесват по-младите. Това не означава обаче, че на младите нещо им има…

# 86
Понеже съм от соц поколението... Добре че сега не е като тогава. Дано "тогава" не се връща.
И аз съм от това поколение, но жалко, че разсъждавате така. Явно са Ви липсвали бананите...

Последна редакция: чт, 06 фев 2025, 22:43 от Sichi

# 87
  • София
Никак. И досега не ги обичам. Липсваха ми много по-важни неща от тях.

# 88
  • Далечният изток
Харесвам си живота, времената, новото, модерното, различното. Дори съм щастлива, че живея съзнателния си живот точно сега.
Всичко си ми е напълно нормално, и младите, и модата... Гледам да забелязвам доброто и положителното в хората, във времето, в отношенията. Винаги съм се чудила как живеят и как въобще се понасят сами себе си вечно негативните, които само кусури търсят и намират във всеки и всичко...

# 89
На мен вече ми липсват глупостите за възхваляване на 20-те хил пола, пропагандаторите на традценостите ще се окажат още по-назидаващи. Ако вярвах в теории на конспирацията бих казала, че са същите субекти, но не вярвам и не го казвам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт