Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 34 061
  • 745
  •   1
Отговори
# 180
Много благодаря за информацията. А система с окситоцин слагаха ли ? Аз също съм раждала с епидурална, но след нея не усещах никаква болка от контракциите и не се наложи да ползвам дишането (не че то помогна преди упойката :Д).

# 181
Това да напъваме долу, а не в лицето наистина е важно. Аз с първото дете не знаех какво правя и напъвах с отворени очи. Резултатът, докарах си ужасни кръвоизливи в очите, които минаха чак след седмици. Отделно с тези напъни не може да излезе бебето. С второто вече не беше така и го родих бързо.

Sehy благодарим за историята. И бързо възстановяване! Hug

# 182
Здравейте, момичета, днес бях на тонове и за микробиология ( в 35г.с. съм ), вече от известно време ходя на тонове и не ми се беше случвало бебето да има пулс 180-200 на няколко пъти. Bella Ella мисля, че ти беше казала, че и при теб има, ако не греша? Преминаха ли ако си била пак на тонове?
Също апарата пак записа контракции, въпреки че ми се струва, че бебка доста риташе, но знам ли. Пия магнезий 3х2, не съвсем редовно да си призная, понякога и 2х2, а вчера малко се натоварих, че сглобявахме кошарката и чистихме и докторката ми се поскара, че не почивам и ми каза да отида утре пак на тонове, а днес само да лежа.
Още нещо да ви попитам - боляло ли ви е супер много при взимане на микробиология, досега не бях имала проблем с това, не съм някоя лигла и винаги стискам зъби, но сега едвам издържах и докторката ме пита как тогава мисля за естествено раждане. Малко съм притеснена. Извинявам се за дългия отговор.
Надявам се всички заедно с бебчетата сте добре. 💖

# 183
  • София
i_love_chocate98 аз бях така с високи тонове вчера и изкарах акъла на жената, която прави записите. АГ ме прати да се разходя, да хапна нещо и на втория опит след около час, вече бяха нормални.

Аз доста се бях притеснила, а по принцип не съм шубе, до стигаше до 198 и апаратът пищеше чак, въртяха ме наляво, по гръб...пак си беше същото. Втория път - съвършено друго бебе. В норма си беше всичко.

Операторката на тонове каза, че най-вероятно си е играло с пъпната връв, дърпало я е, или я е замотало и затова първият запис е такъв.

АГ след втория запис каза, че всичко е наред и се посмяхме Simple Smile

Вечерта от към 19 пак започна с лупинги, салта и ритници, и почти не спря до 5 сутринта. Пробвах всичко - храна, тоалетна, музика, филми...нищо. Явно ще е по-щуро просто. Сега умирам за сън, и щом опитам да затворя очи се активизира и започва да рита и скача.
Най-вероятно е период, надявам се де...
МБ чак на 26.02 ще ми правят, АГ иска да е по-близо до термин, защото планирам естествено раждане, ако няма изненади.

Здравейте, момичета, днес бях на тонове и за микробиология ( в 35г.с. съм ), вече от известно време ходя на тонове и не ми се беше случвало бебето да има пулс 180-200 на няколко пъти. Bella Ella мисля, че ти беше казала, че и при теб има, ако не греша? Преминаха ли ако си била пак на тонове?
Също апарата пак записа контракции, въпреки че ми се струва, че бебка доста риташе, но знам ли. Пия магнезий 3х2, не съвсем редовно да си призная, понякога и 2х2, а вчера малко се натоварих, че сглобявахме кошарката и чистихме и докторката ми се поскара, че не почивам и ми каза да отида утре пак на тонове, а днес само да лежа.
Още нещо да ви попитам - боляло ли ви е супер много при взимане на микробиология, досега не бях имала проблем с това, не съм някоя лигла и винаги стискам зъби, но сега едвам издържах и докторката ме пита как тогава мисля за естествено раждане. Малко съм притеснена. Извинявам се за дългия отговор.

# 184
Sehy честито бебче! Да ви е живо и здраво и много да ви радва! А на теб бързо възстановяване!

i_love_chocolate98 мен много ме боля от спекушуюа в 13г.с., когато ми взимаха и цитонамазка. Никога не ме е боляло, но тогава беше нещо ужасно, все едно ми го забиват в матката. За микробиология обаче не го ползват и само с тези тампони като клечки за уши не мисля, че има от какво да боли. При мен бебето на последните тонове мърдаше доста, но не беше отчетено катп контракции.

# 185
От опит ви казвам,че всяко притеснение се отразява на тоновете и пулса на бебето.За това е много важно да сте спокойни като лягате да ги мерят.

# 186

И мен вчера ми взеха микробилогия. Определено беше болезнено. Друг път не ми се е случвало. Предполагам в момента всичко долу ни е свръх чувствително.

# 187
Много ви благодаря за отговорите, успокоихте ме. ❤

Maze_Girl надявам се и при мен утре да се успокоят тоновете като ги повторим. И нашата е голяма акробатка напоследък. Явно ще са щури бебета 😁

Sun.Shine. мисля, че АГ каза, че точно спекулум ползва сега, дано е било моментно само. Може би защото провери и шийката и каза, че тя е наред.

Didolinna да, определено

# 188
При мен при поставянето на самия апарат учестява, после като идва акушерката да ме натиска, пак свети в червено, пищи апаратът, аз се стряскам, ако не влизаше акушерката, мисля, че вчера щяха да са по-спокойни. Супер чувствителни са на външен натиск, собственото си движение и някое стягане. Другия понеделник съм пак.

# 189
Аз днес бях за втори път на тонове и само се чудих как да се задържа на леглото, че нон-стоп се свличах надолу. Другият път ще пробвам настрани да лежа - видях, че много от бременните дами в стаята лежат настрани. Иначе тоновете си варираха между 145 и 160 на бебето, предполагам е нормално.
Имам една седмица да реша дали ще е секцио или естествено раждането, като лекарят ми даде избор или около 2 седмици преди термин, или 4 дни преди термин с риск да започна да раждам до тогава, тъй като ще бъде в отпуска. Малко май го напрегнах, като му казах, че по-скоро искам секцио, защото имам тревожност около раждането, но накрая смекчи и каза, че щом не съм уверена, то по-добре да е планирано, каза че тръгнем ли естествено няма такива режете ме, вадете го, а ще трябва да участвам активно 🥹🥲 почувствах се като лигла за секунда, ама после си викам я да си слушам вътрешния глас, пък ако ще да ме смята за лигла и каквото и да е.

# 190
И аз си послушах вътрешния глас. Като е с по-голяма обиколка на главичката и омотана пъпна връв, а нещата тръгнат да се проточват, ще се ошашавя и паникьосам там, и не знам колко активно ще участвам. Аз на тоновете съм а-ха да извикам "елате веднага, нещо се случва", представям си на раждане какво ще е.
Важното е всичко да е наред, другото ще се забрави.

# 191
Тъкмо се връщам от ЖК. Да дам отчет Grinning
Магнезия до 36гс каза, че се пие. (Другата седмица съм на тонове и при израждащия АГ, така че и той ще каже)
Бебетата наддават добре. Едното е 2200, другото 2400, в 34+2 съм, +16кг.
Издаде ми 45 дневния болничен със задна дата
Взе ми секрет за цитонамазка и микробиология доколкото разбрах. Беше много внимателна и не ме болят. Пусна ми направление за необходимите изследвания за прием. Вика ме пак след две седмици, за да ми даде направление за хоспитализация и досието, за да ги занеса в родилното отделение.

# 192
Момичета, от днес влизам в 37 г.с да ви попитам при някоя от вас или ваши познати, които са раждали имало ли е гадене преди раждане като симптом.
Ужасно ми се гади днес, снощи имах някакви леки болки в кръста, но не беше нещо притеснително. Утре съм на тонове, да видим…

# 193
Не мисля, че е симптом за раждане. За съжаление има различни вируси в момента с гадене има и друг само с разстройство. Преди 10 дни изкарах такъв с ужасно гадене през деня, вечерта повърнах 2 пъти. На следващият ден бях добре.
По-скоро би било симптом, ако имаш и други симптоми на започващо раждане.

# 194
Имах система, но честно да си кажа не знам каква.. предполагам са ми казали, но аз половината от информацията общо взето не я възприемах:) а и винаги съм съгласна с докторите... аз не търпя много на болка и все си ме боля, единствено след упойката в гърба ми беше спокойно за около час, но може би после контракциите наистина не са толкова силни и също не бях сигурна кога трябва да почна да поемам въздух за да напъна.
Много благодаря за информацията. А система с окситоцин слагаха ли ? Аз също съм раждала с епидурална, но след нея не усещах никаква болка от контракциите и не се наложи да ползвам дишането (не че то помогна преди упойката :Д).

Общи условия

Активация на акаунт