Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 271
  • 745
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Привет, момичета!

На мен ми остават 17 дни до термин.

От 3 дни ми се случва нещо странно, което не ми се е случвало с предната бременност и ме тревожи.
Всеки ден между 9 и 11 ми става супер горещо и започвам да се потя. Няма болка.
Изведнъж рязко спира и съм ок. Все едно не е било.

Вечер, съм 18 (все по едно и също време) започва да ме боли кръста. Не е като менструални болки а локална болка, постоянна без почивки за около час.

Изведнъж спира.

Не мога да го оприлича на контракции, няма почивки а е твърдо 1 час, час и нещо.

Микробиологията ми е чиста.

На някой да му се е случвало нещо подобно ?

# 646
Maze_Girl миналата седмица и аз имах 2-3 такива вечери. Не бих казала, че бяха контракции, макар, че имаше и стягане на корема с постоянна болка в кръста. Тогава и започнах да оправям багажа за болницата. На другата вечер пак по същото време болка в кръста, започнахме с мъжа ми и децата да чистим. След час, час и нещо и след душ всичко отминава. Може би е пак е някакъв вид подготовка на тялото. Защото след проверката за разкритие след тези вечери с болки в кръста нямах разкритие.

# 647
Привет, момичета!

На мен ми остават 17 дни до термин.

От 3 дни ми се случва нещо странно, което не ми се е случвало с предната бременност и ме тревожи.
Всеки ден между 9 и 11 ми става супер горещо и започвам да се потя. Няма болка.
Изведнъж рязко спира и съм ок. Все едно не е било.

Вечер, съм 18 (все по едно и също време) започва да ме боли кръста. Не е като менструални болки а локална болка, постоянна без почивки за около час.

Изведнъж спира.

Не мога да го оприлича на контракции, няма почивки а е твърдо 1 час, час и нещо.

Микробиологията ми е чиста.

На някой да му се е случвало нещо подобно ?
От около седмица се събуждам супер изпотена през нощта. Миналата вечер имах силни контракции, събудих се от болки, засичах ги и реших да тръгвам към болницата, но много ми се спеше затова реших да се наспя, та ако е тръгнало нещо пак ще се събудя. И ето ме два дни по-късно вкъщи 😀 утре съм на преглед след всеки 5 мин на крак съм с контракции

# 648
Здравейте, момичета!  Вече съм в 37 г.с от миналата седмица имам болки в кръста, но тази сутрин така силно ме заболя, че чак ме събуди. Помислих си- край, ще раждам. 😀 Но уви отмина и за сега не ме е боляло повече, на някоя от вас дали се е случвало? Възможно ли е да наближава раждане например днес? 😀 Извинявам се за невежеството , но ми е за първи път и малко се паникьосвам.

# 649
Привет, момичета!❤️
Откакто се прибрахме с Баян, така ме завъртя ежедневието и всеки ден се каня да вляза да видя как сте и все не ми остава време.
Искам да благодаря от сърце на всички момичета за прекрасните пожелания, да ви се връщат двойно!🙏☘️🤗
С радост открих, че има още нови бебчета в групата! Честито щастие на laura2402, Bella Ella, YanchiM, Rimmona, Foret, Kristal666, Sunshine lady!🥰🩷💙Да са ви живи и здрави бебешоците, да им се радвате и да се гушкате много!👶
Продължавам да ви следя и стискам палци на всички останали!💋

# 650
Момичета, петък през нощта родих моят син Stuck Out Tongue 3400 За нещастие той е в кувьоз в Надежда, защото се роди с много зелени води, което е довело до възпаление. Сега му се подава кислород и е на монитор. С тези неприятни редове искам да обърна внимание на преносването и опасността от това.

NB! Следващите редове не са официална диагноза и не означава, че ако при вас има такова кръвно или болежка, че същото се случва с вас.

След доста питане си изясних какво се е случило и къде сме сбъркали. Плацентата ми е започнала да узрява, което довежда до леко повишено кръвно до около 135 горна. Това не беше от прееклапсия. Последната седмица като легнех настрани дечко започваше бясно да рита, което може да бъде заради притиснати съдове към матката, ограничаване на кръвта към неработеща оптимално плацента. Аз ви казах, преизчислен ми беше термина, а аз родих един ден след първичния термин. Тоест, имала съм пренасяне от 7 дни от коригирания и 1 ден от некоригирания. С мм бяхме леко грипави, което е довело също до стрес на малчо. Започна спонтанно раждане. Водите се оказаха зелени, тоест малчо е акал в тях и после го е вдишал/погълнал, което доведе до инфекция и нуждата от антибиотично лечение и подаване на кислород в среда с допълнително затопляне. Ще се оправи, ама сега ще поседя малко вкъщи докато го изпишат.

Докато си изясня това минах през 9те кръга на ада отново и отново, което ме накара да смятам сравнително тежкото си раждане без анестезия във важните моменти за приятна слънчева разходка в парка в началото на юни. Шийката не ми се изглади напълно, което май напарви цялото преживяване по-болезнено. Следобеда имах контракции както като бяха БХ. Към 11 станаха болезнени изведнъж, от нищото, като гръм. След 5 часа ми сложиха едно вързопче на гърдите. Първите контракции бяха почти толкова силни като последните, също и със същата честота Grinning Усещах ги като менструални, нямаше никакви болки в гърба ми.

Намирам за доста по-болезнена позата по гръб, отколкото която и да е друга. Намирам и за грешка, че повече лешах, отколкото да се движа.

Момичета, които им предстои раждане за първи път - движете се постоянно до последно. Внимавайте за преносването и състоянието на плацентата.

# 651
Честито бебче, The_Black_Hole! Нека е здрав, щастлив и да има безгрижно детство!🍀❤

Стискам палци да го изпишат по-бързо и да сте си вече вкъщи и двамата. Звучи доста страшно разказаното, но важното е, че и двамата сте добре накрая.
Това си мислех тези дни, че с бременността и раждането, всичко е на късмет и до края не знаеш какво може да се случи. Аз май забравих да кажа, че ми показаха как на едно място на пъпната връв имаше голям възел и ми казаха, че бебето е било късметлия… Не ми се мисли какво е могло да стане, като явно по-ниските тонове на моменти, заради които ме вкара за ден в болница моята АГ, са били от това. Тя така и каза, че вероятно е пъпната връв причината, но аз мислех, че някак да се е увила около него, а не чак възел да е направила.
Непрекъснато се сещам за моменти от раждането и съм благодарна, че всичко мина и сме си заедно, пък болките и всичко останало се забравя наистина.

# 652
The_Black_Hole честито момченце Blue Heart
Бързо да се оправи и скоро да си е вкъщи и да се гушкате Animal Hatched Chick
Аз още съм в отбора на бременните, в 37гс. Имам вече дата за секцио, така че чакам да дойде време. Едва се движа вече, последните дни съм повече в легнало положение. Корема ми е огромен и много тежи. За последните две седмици качих още 2кг, въпреки че доста намалих храната, защото просто няма място и за храна Joy

# 653
The_Black_Hole честито, да ви е жив и здрав, и дано по-скоро да е при вас и да се гушкате вкъщи! Blush
Честно казано си помислих, че е станало нещо, защото писа , че ще влизаш за предизвикване ,а после не писа тук няколко дни. Важното е, че е минало и че сте добре и двамата. Ще се оправи и бебето.
Иначе си права за преносването. Изобщо не е полезно дългото преносване, даже може да е опасно.

Marmoleta само дето се притесняваше да не подранят. Стискам палци да си изчакат датата на секциото Blush

# 654
  • София
Честито бебче, The_Black_hole !
Бързо да се възстанови и да се съберете заедно!

Изчетох ти и публикацията при февруарчетата, ти си герой!

Преносването не е шега, аз винаги си питам за зрялост на плацентата (последно беше 2 към 3), имайте едно наум, че стане ли 3 съвсем готова е за раждане.

Ако още не е 3, не е готова. Не бързайте с бабини илачи за предизвикване.

Относно разходките Black е 100% права. Всички лекари ми го повтарят като мантра, и мога да го потвърдя от личен опит.
Много е трудно в последния месец, особено, ако върви голямо бебето. Аз вчера щях да припадна от болка, даже спирах да поседна. Но всяко нещо струва друго нещо, и ще сте си благодарни, че отделяте поне 1 час дневно за разходка и движение, ако сте избрали естественото раждане.

Далеч по-страшно и болезнено е, ако пропуснете разходките (било то и само час) и решите да отидете за естествено раждане.

Пазете се, движете се и бъдете здрави!

# 655
И на мен всички ми повтаряха за разходките по време на първата бременност. Правих разходки в планината до последно, даже мислих, че ще родя там. Разкарвах се из града супер много... никакъв ефект - трудно и дълго раждане. Според мен е индивидуално.

# 656
  • София
Mwansa, ако не беше правила тези разходки, щеше да е още по-трудно и по-дълго.

Предходната ми АГ винаги даваше пример с бягаща пътека - опитай да лежиш 1 месец, след което да станеш и да направиш 20 км на бягаща пътека, от която не можеш да слезеш, и не може да спре, докато не изминеш разстоянието.

Опитай и същото, ако си правел разходка по 1 час дневно, или си имал някаква двигателна активност.

При второто, ще е или по-бързо, или по-леко, или и двете.

И на мен всички ми повтаряха за разходките по време на първата бременност. Правих разходки в планината до последно, даже мислих, че ще родя там. Разкарвах се из града супер много... никакъв ефект - трудно и дълго раждане. Според мен е индивидуално.

# 657
Не, че отричам движенията по време на бременност, но по-скоро мисля, че в повечето случаи колкото и да се движим първото раждане е по-трудно и дълго. А второто по-бързо. Ние ежедневно правим разходка с кучетата, дъжд, сняг, не пропускаме, но е само 40 минути, рядко час , което е крайно недостатъчно, защото през другото време съм в офис.

Иначе мисля, че при започнал родов процес до достигане на пълно разкритие е хубаво да се движим в болницата, но поне при нас не мисля, че биха разрешили, а ни карат да стоим в леглото.

# 658
Честито бебче, The_Black_hole !
....
Изчетох ти и публикацията при февруарчетата, ти си герой!

Преносването не е шега, аз винаги си питам за зрялост на плацентата (последно беше 2 към 3), имайте едно наум, че стане ли 3 съвсем готова е за раждане.

Ако още не е 3, не е готова. Не бързайте с бабини илачи за предизвикване.
.....
Далеч по-страшно и болезнено е, ако пропуснете разходките (било то и само час) и решите да отидете за естествено раждане.
....

Не я чети, аз за това там си излях душата...

Относно зрялостта, то тя си беше 2ра степен уж и даше не беше зазряваща Grinning Ама... реално не беше така.

Аз последните две седмици пропуснах разходките, да не кажа месец.

Момичета! Движение и при съмнение или лошо чувство/логика- не се притеснявайте за второ мнение. Аз много се чудех какво да парвим, да ходя ли пак на друг лекар, е, не отидох. 100 лева ще ги прежалите, важното е спокойствието!

# 659
Mwansa, ако не беше правила тези разходки, щеше да е още по-трудно и по-дълго.

Предходната ми АГ винаги даваше пример с бягаща пътека - опитай да лежиш 1 месец, след което да станеш и да направиш 20 км на бягаща пътека, от която не можеш да слезеш, и не може да спре, докато не изминеш разстоянието.

Опитай и същото, ако си правел разходка по 1 час дневно, или си имал някаква двигателна активност.

При второто, ще е или по-бързо, или по-леко, или и двете.

Можеше и по-трудно да е, нямам идея. Не че се спирам де, но и да искам нямам друг шанс. Дневно ми се събират между 5 и 7км - училище, магазин, парк. Сега се надявам на: "второто се ражда по-лесно" 😀 каквото и да е минава, до края на месеца да се похвалим всички, това е най-важното

Общи условия

Активация на акаунт