Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 295
  • 745
  •   1
Отговори
# 630
Мамчета, от цялата суматоха пропуснах да се похваля и аз тук! На 26.02.2025г. с мъжа ми станахме мама и тати! 🩵 Роди се по естествен път нашето момче Боян, 3,900кг, 52см. 🩵 Да, беше си любов от пръв поглед!

Честито на всички нови родители, нека ви носят дечицата само любов и радост, и нека бъдат много здрави!
Успех и кураж на всички, които ги очаква това събитие! Благодаря за подкрепата! 🩵

Последна редакция: пн, 03 мар 2025, 11:43 от YanchiM

# 631
Blue Heart
Честито на Борис, да расте здрав. Как се чувстваш, мамче? Кърмиш или АМ? Как са безсънните нощи?

Green Heart  Да.

Приложение на хомеопатичната Арника:
    • При наранявания с появата на синини, подуване, болка; при изкълчвания, разтягания или натъртвания.
    • Като универсално средство за заздравяване на рани – след операции и стоматологични процедури, които могат да доведат до подуване и болка.
    • При естествено раждане - за подпомагане на заздравяването на травмирани тъкани, разкъсвания и т.н.
    • Ако е извършена епизиотомия или цезарово сечение, освен Арника се препоръчва и приложение на Стафизагрия – подходящото хомеопатично лекарство за оперативни рани.

# 632
Честито на YanchiM! Нека бебчо расте здрав и с много късмет! ❤🍀

Благодаря, не бях чувала, ще купя. Стана ми странно, че не ми казаха кога да ходя за сваляне на конци, ако трябва и има нужда, та вероятно ще пиша на АГ да се разберем.

# 633
Rimmona в старите теми четох за компреси марли с риванол. И аз бях приготвила цикатридина,но май няма да я взимам.
 Иначе за смрадликата измиваш с нея. Но ако си вкъщи вече според мен е добре да направиш отвара от смрадлика, да излееш в леген и да постоиш известно време в легена. Поне аз така правех.

За конците : понеже няма да раждам при следящата ме АГ я питах кога е първият преглед след раждането. Каза, ако имам конци около 7-ми ден, ако нямам 30-40 дни след раждането.

# 634
Blue Heart
Честито на Борис, да расте здрав. Как се чувстваш, мамче? Кърмиш или АМ? Как са безсънните нощи?

Green Heart  Да.

Приложение на хомеопатичната Арника:
    • При наранявания с появата на синини, подуване, болка; при изкълчвания, разтягания или натъртвания.
    • Като универсално средство за заздравяване на рани – след операции и стоматологични процедури, които могат да доведат до подуване и болка.
    • При естествено раждане - за подпомагане на заздравяването на травмирани тъкани, разкъсвания и т.н.
    • Ако е извършена епизиотомия или цезарово сечение, освен Арника се препоръчва и приложение на Стафизагрия – подходящото хомеопатично лекарство за оперативни рани.

Присъединявам се към положителните отзиви за Арниката.Винаги имам под ръка в къщи и когато се наложи ползвам.Сега ми беше много полезна,след секциото на 5 ден краката ми се надига от системите.Мазах 2-3 дни с арника и отоците спаднаха.Наистина помага много.

# 635
Към вече раждалите мами - предполагам сте ходили на профилактичен преглед в рамките на месец след раждането при АГ. Малко тъп въпрос ама с превръзка или тампон бяхте Simple Smile Изобщо след естествено раждане кога може тампон?

# 636
След 2-3 месеца може тампони.

# 637
Честита радост  YanchiM! Бързо възстановяване и здраво и спокойно бебенце да расте Боян!
Аз предният път родих в Хирургията, Пловдив. Там след шевовете, които ми направиха, ми казаха Цикатридина спрей или Дефламол, много бързо, буквално на трети ден част от конците паднаха. Всеки ден ме преглеждаха и ми казваха, че минава. Мен ме болеше при ходенето по голяма нужда, но се оказа, че проблемът не е бил конците. 30 дни отделях кръв и нямаше как да отида на преглед при АГ. Правих си вани със смрадлика отвара, принципно защото кръвта прави предпоставки за по-лесно гъбички, поне така ми каза АГ.  След общо два месеца след раждането се доверих да справя секс. Не разбрах, защо казват, че раждала жена изпитвала по-голямо удоволствие, но със сигурност нямах нито една болка и дискомфорт в тези моменти. Дано сега след раждането да е подобно, стискам си палци, за което... 🙏

# 638
Здравейте, мами, на печелившите дотук - честито! На останалите - здрави бебета и леко раждане!

А сега започвам да мрънкам. 😃 От 3 дни ми пада тапата, първия ден имах нередовни контракции, от 2 дни нямам никакви, терминът е 15.03. Явно ще почакам още малко, обаче друга ми е мъката. Откакто пада тапата, ми се гади, като първата нощ не просто ми се гадеше, а ми се драйфаше като никога досега. Пък от няколко дни по-рано каквото и да ям, ми остава отвратителен послевкус в устата, който направо ми трови животеца. 🙈 Нещо като след пиене на напитка с подсладител (от каквито по принцип ми се драйфа физически), случвало ли се е на някого? Също така влача хрема от близо месец, която ту се появява, ту изчезва. Въобще купонът ескалира. 🥳

# 639
Здравейте и аз да се похваля, не дочакахме плановото секцио, тази сутрин ми изтекоха водите и след спешно секцио се появи и нашият син Heart Eyes
На всички, които предстои, пожелавам успех и само хубави моменти Hug

# 640
Честито на всички новородени бебчета! Да са ви живи и здрави, а на вас бързо възстановяване! 🍀

# 641
Здравейте и аз да се похваля, не дочакахме плановото секцио, тази сутрин ми изтекоха водите и след спешно секцио се появи и нашият син Heart Eyes
На всички, които предстои, пожелавам успех и само хубави моменти Hug

Честито! Да е жив  и здрав

# 642
Само при мен ли е така? Имам чувството,че дори и тези които забременяха след мен вече родиха 😆Имам планувана дата за секцио,все пак дано да си изчака датата

# 643
Само при мен ли е така? Имам чувството,че дори и тези които забременяха след мен вече родиха 😆Имам планувана дата за секцио,все пак дано да си изчака датата
Радвай се, поне имаш дата 😃😃 аз чакам на сляпо.. 4 дни до термин

# 644
tsgeo28 и аз съм , като теб. Всеки ден чакам, остават 6 дни до термин. Вчера на обяд имах някакви контракции. Едната си беше точно родилна, продължи минута и беше много силно болезнена. Викам си почва се. После няколко леки. Следобед се чудех дали да се включа в разходката на кучетата. Но си казах: "Хайде, тъкмо, ако е тръгнало ще предизвикам процеса". Да ама не, още съм си бременна Grinning

Общи условия

Активация на акаунт