Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 457
  • 745
  •   1
Отговори
# 615
И аз се записвам при вас момичета,моя термин първоначално също беше за 25.02 след това ми казаха незнайно защо 27.02 ,но уви още му се стой на бебчо в корема ми.Да се оплача на мен през два дни ми следят тоновете ,но това което ме притесни е ,че последния път (вчера ) ме погледна доктора само за разкрие каквото нямам без видеозон и сега съм при него пак във вторник и ще настоявам видеозон за да види водите и плацентата иначе в сряда бяха добри за края на 9тия месец .Нямам търпение вече да срещнем с бебчо и това чакане след термин изнервя доста.

Здравейте, момичета, минавам да се запиша при вас, защото терминът ми беше 25.02, но още съм бременна:)Simple SmileSimple Smile

Втора бременност ми е, имам момиченце на 1г4м и се надявам скоро да се роди и моето момченце. Утре съм на тонове и ехограф. Ходя през ден след термина. Вече стоим в София в очакване на раждането почти 20 дни. Първото бебе го родих в държавна болница в провинцията, но беше много медикализирано и ненужно предизвикано в 38 седмица и затова сега търсих нещо различно и по-естествено, защото дълго време бях травмирана след раждането. Стискам палци на всички майчета в очакване и честито на вече родилите!!!

# 616
  • София
Ако е спешно Национална Кардиологична Болница. Там абсолютно всички са добри, работят дори с бебета, и са много внимателни.

Проф. Паскалева е ръководител на Хематологията. Всички дежурни също са много добри. Имат и добра апаратура. Всички изследвания правят бързо, и работят с бременни и тромбофилия. Имат спешно звено 24/7.

Другото спешно с отличен персонал и оборудване е Токуда, Д-р Амин. И той е ръководител на отделението.

Ако не е спешно, Д-р Гергана Испирска - 5 градска болница. И тя е ръководител на отделението по хематология.

Успех!

Честито на всички новородени бебчета! Да са ви живички и здрави, да ви носят много щастие и гордост!
Моля, помагайте с добър хематолог за бременни в София! Имам нужда от спешна консултация.

# 617
Честито на всички новородени бебчета! Да са ви живички и здрави, да ви носят много щастие и гордост!
Моля, помагайте с добър хематолог за бременни в София! Имам нужда от спешна консултация.

Др Веселина Иванова или др Тончев - и двата работят основно с бременни с тромбофилия и подобнш проблеми.

# 618
Здравейте,моя е термин е за 23ти,но от 2 дни контракциите ми са доста по на често не е като преди по 3 , 4 пъти на ден.Днес забелязах бледо жълто като гел,няко с подобни признаци?На всичко отгоре се боря с една хрема днес я има утре не,днес имам дразнене в гърлото утре съм ок.Някой да се чувства по този начин?

# 619
tsgeo28 нямаш търпение вече за бебче, но нека си стои, има време предостатъчно. Аз като съм се настроила за 21-ви и си мисля, сега ако стане по рано, не съм готова още.

Стела и Tsoneva.K добре дошли в темичката ни, че оредяхме мартенските майчета. Имаме и фейсбук група. Повече  разходки и по възможност филми, комедии може да се разсеете.
Днес на моята бебка й пусках класически песни. Като ги чуе се успокоява, като ги спра - започва ритане. 🤣 Мъж ми вика, вечер само Вивалди ще слушаме...🤣

bubole4e_me4e аз имам остатъчна хрема, то дори не е хрема, ами от 4 месец, като тръгна едно кървене и една слуз. Обяснявам вчера на ЛЛ, че е прозрачна и ми изписа StopGrip 3 х1 който много ме облекчава. Преди това се пръсках със солен разтвор и Муконазал+, но без ефект.

# 620
И аз слагам муконазал,солен разтвор и морска сол във вълнен чорап на челото нищо не става.Много съм хремава!

# 621
Отиди на ЛЛ да те види и изпише нещо.

# 622
Момичета, честито на вече гушналите своите съкровища!!! 🥳🥳🥳 Бързо се възстановявайте, а бебенцата да са растат здрави, силни и спокойни 🥳🍀❤️

Аз съм все още бременна. Казвам това, защото вчера от 17 до 22ч. имах контракции през 5 минути. Имаше само едно затишие от около 30 минути и после продължиха, като след 22:00 пък станаха неравномерни. Отидох до АГ-то, към полунощ и видяха тоновете, направиха преглед за разкритие и казаха че е 1 см. Контракциите бяха намалели, всъщност това ме спираше да отида по-рано - имах контракции докато седях седнала или легнала, но като вървях сякаш нямаше нищо... Предложиха да ме вземат за престой, но отказах, защото реших че у дома ми ще е по-удобно... Може да не стигна до 31/03... като гледам 😁

# 623
Тези контракции са много странни. Аз имах такива с предишната бременност. Вечерта от тях беше станало разкритие 4см и на сутринта никакви контракции. Иначе по учебник контракциите почват и не спират, отиваш в болницата с 8см и си раждаш.

# 624
Здравейте
Тези от вас които ще раждат секцио мога да ви дам кураж.Мен ме беше страх но се оказа че не боли кой знае колко и се търпи.Аз още на следващия ден станах и ходих и си бях добре имах първите два дена менструални болки но се оправих и на 4 ден вече нищо ми нямаше все едно не съм раждала.А колкото до катетъра изобщо не болеше нито при слагането нито при махането.
Така че за мен секциото си е най добрия вариант.Хапвах си всичко след като станах даже кафе пих ходих си до тоалетна абе всичко си беше нормално .

# 625
По принцип родилните контракции не спират. Миналата седмица и аз имах две вечери болезнени контракции, а мога да различа контракциите преди раждане от подготвителни, защото съм раждала вече. Даже бързо оправих последните неща в багажа. На следващият ден почти нищо. На тоновете засякоха няколко контракции , но се оказа , че почти нямам разкритие или може би около 1 см. Дори няколко часа след прегледа ми падна част от тапата, но вече 2 дни нищо не се случва. Някои си ходят месец с паднала тапа и 2 см. разкритие.

Остават ми точно 7 дни до термин и леко почвам да се изнервям. Когато си преносил 2 деца вътрешно желаеш поне с третото да не е така, защото това чакане накрая е много неприятно. Може би съм леко емоционална, но всички ме дразнят с това, че ми повтарят да не бързам и как съм щяла да родя пак след термин. В петъка пих кафе с приятелка. Искаше тази седмица пак да пием кафе. Казах, ще видим, ако не съм родила. А тя: "А няма бе, няма да родиш преди термин". Вчера пък мъжа ми каза на свеки, че чакаме бебето вече, а тя: "Ааа, за къде бързате то след термин ще се роди, момче е , не е момиче да се роди по-рано. 13-ти март например е хубава дата". А 13-ти е 3 дни след термин. Отделно майка ми ме занимава с нейните си неща, говори ми за работа, за колежката дето щяла да я смени, за да се прибере в БГ и изобщо не се  съобразява да попита аз как съм и да не ме занимава с глупости. Иде ми да се скрия някъде и да не виждам никой.

# 626
Bibi85,чувствам се по същия начин от няколко дни.😒Първото ми дете е преносено,второто родено на термин,но според мен пак си беше преносено.На третата фетална пак това чух….Отделно не ми се говори с никой и не ми се излиза.Вечния въпрос-ама какво ти има сега?Ами нищо ми няма-тежи ми,не мога да спя,притеснявам се дали всичко ще бъде наред с мен и бебето,ще намеря ли сили да родя нормално на тези години и още хиляди въпроси в главата ми😒
После си казвам,че в крайна сметка съм голяма жена и трябва да се стегна и така до следващия ден,в който пак ме връхлитат някакви такива мисли😵

# 627
Bibi85, обратно на другите, аз пък мисля, че преди термин ще родиш. Такова ми е усещането. Ще видим дали ще съм права. 😀

Аз бях забравила за менструалните болки след раждането. Четох, че с всяко следващо бебе са по-силни и наистина с първото даже не си ги спомням, а сега бяха доста болезнени, особено като кърмиш и тръгва кърмата.
Имам въпрос относно шевовете - само смрадлика ли ползвате или и Цикатридина? Аз още в болницата започнах да пръскам Цикатридина, но на визитацията една лекарката ми се скара, понеже трябвало шевовете още да се напаснат и само да мия с хладка вода и подсушавам.. доста се наплаших да не съм направила нещо грешно. С първото раждане помня, че ми казаха да си взема и пръскам още в болницата, та карах баща ми да ми носи… И за смрадликата - само измивате с водата от нея или правите като компреси? Нещо съм ги забравила вече тези неща.

# 628
Момичета, я се отпуснете.
Не е вярно това за момичетата или момчетата кой се раждал рано. Ние със сестра ми и двете бяхме преносени с по седмица.
Повече разходки, приятели или нещо забавно у дома и не го мислете. Като му дойде времето, ще се разбере.
Биби, разбирам те напълно, но аз предпочитам никой да не ме пита как си, кога го чакаш, защото хубавите неща обичат тишината. Според мен, твоите роднини не те питат, за да те разсеят и не те притесняват. Но ти си голямо момиче и можеш да кажеш на майчето ти, че имаш нужда да си поговорите, от нейната подкрепа, да я чуеш да те пита как си. Много хора се съобразяват и не питат, а колко много недоразумения се решават с разговор по между ни.

Римона масло от арника бяха препоръчали тук в темата и аз съм го ползвала, и върши чудеса.

# 629
Директно с него мажеш ли?

Общи условия

Активация на акаунт