Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 145
  • 745
  •   1
Отговори
# 675
Честито на ***Стела*** и Pippi4. Да са ви живи и здрави Борислав и Яна, и много да ви радват! Hug

# 676
  • Сливен

Момичета, усещали ли сте бебето да ви натиска много силно долу? 30 минути беше голямо натискане ниско долу, като съм права, доста болезнено. Като легна не се усеща. Пробвах пак да стана и пак започва да натиска болезнено долу. Не са контракции. Усещам и някакви къркорения и пукане в корема на различни места и мърда доста.
И аз усещам подобно неразположение от време на време. Имам чувството, че ще излезе, така ме натиска. Предполагам, че вече им е тясно и ни натежава отвсякъде. А и почват да слизат надолу.
Честити рожби на Стела и на Пипи! Бързо възстановяване и много здраве и щастие на бебоците.

# 677
И при мин наближава,всеки ден съм в очакване и нямам търпение.Да попитам упойката при нормалното раждане къде се поставя и болезнена ли е?

# 678
violini преди 2 седмици пак имах подобни усещания, но не беше толкова болезнено и продължително. Вчера сигурно 2 часа ме натиска силно надолу, но коремът ми пак не е слязъл надолу. Отделно ходих по малка нужда сигурно на 15 минути, явно от притискането. Към 23ч. спря с натискането, но пък беше супер активно, беше голямо мърдане и наместване. Усетих и няколко контракции на 6 минути, средно болезнени. Дори приложението ми отбеляза да тръгвам към болницата. Заспах и очаквах, че ще се случи нещо през нощта, но не , още съм си бременна и днес нямам почти никакви контракции. Остават 4 дни до термина и вече нямам търпение.

# 679
  • София
Честото Стела и Пипи!
Да бъдат здрави бебетата, и вие покрай тях. И бързо възстановяване.

Упойката при нормално раждане се слага в гърба най-общо казано, зависи от прага на болка. Самото поставяне не боли толкова (колкото контракциите, даже не се усеща на техния фон), след като махнат катетъра на мен мястото ми беше болезнено още няколко дни. Но не е зверска болка, по-скоро при контакт боли.

# 680
И при мин наближава,всеки ден съм в очакване и нямам търпение.Да попитам упойката при нормалното раждане къде се поставя и болезнена ли е?

Мен ми сложиха нещо веднъж мускулно и после сложиха епидурален катетър, не ги усетих и двата пъти.

# 681
fearless сетих се за теб. Желая ти успех и ще чакаме да пишеш Hug

# 682
  • Сливен
Биби, явно си е пораснало бебето и си те притиска. Аз вече спрях магнерота и сякаш контракциите намаляха 😆 Предната вечер обаче имах доста през нощта, ама нерегулярни. И на мен приложението ми "каза" да се подготвя за болницата. Уви, заспах и спряха. Но аз имам доста време до термин и не бързам все още. А на теб, Биби, май ти е писано и с трето да откараш поне близко до термин. Имам предчувствие, че ще родиш на 8.03. 😊 Още малко, не остана. Да му мислим тези, които са с термин в края на март.

# 683
Ох, момичета, дечко е извън кувьоз! Има изгледи края на следващата седмица да го взема!!!

Иначе, ако се чудите каква електрическа  помпа да си вземете и да не продадете бъбрек - KikkaBoo - Libra

https://www.baby.bg/product/dvoyna-elektricheska-pompa-za-karma-kikkaboo-libra/

Стимулира и масажира, има и нощна лампа, държи батерията ден помпане. Много ми допадна. Не е болезнена и даже не ползвам крем за зърна.

# 684
Чудесна новина, Black Hole! Много се радвам и ти пожелавам да нямате повече притеснения покрай бебчо! Нека да расте здрав, силен и спокоен!!! 🍀🍀🍀🍀🥳

# 685
Браво на бебчето, да сте живи и здрави и да си го гушкате много другата седмица 🩵
Благодаря Биби 💙 аз си ви следя и чакам да видим дали при тебе бебе номер 3 ще се появи по пример на батковците, както викат "fashionably late" 😁
Днес се върнах от последния преглед само за тонове, няма изгледи да започне раждане, така че девойката явно ще си изчака лекаря да се върне от почивка и планираното секцио. От там насетне ще видим какво ще се случва и дали ще трябва да остане тя по-дълго в неонатология заради вентрикуломегалията, но я уговарям да се прибираме заедно, че й стана супер сладурски ъгълът с легълце и повивалник в спалнята и отделно детската стая. 😊

# 686
Здравейте, току-що бях на преглед, в 38 г.с. съм. По време на прегледа доктора забеляза, че сърчицето "прескача" удар и ме изпрати на второ мнение при детски кардиолог. Каза ми, че може и нищо да не е, понеже досега на всички прегледи всичко е било нормално, но може да си представите сега под какво напрежение съм докато не мина прегледа. За мой късмет успях да си запиша час за утре сутрин. Опитвам се да не мисля за това и да не се разстройвам, за да не влияя на бебето. Казах си, че няма да търся никаква информация в интернет, за да не се разтвойвам допълнително, но не се сдържах и реших тук да си споделя. Имали ли сте подобни ситуации, как са се развили нещата при вас?

# 687
Моите тонове всеки път са били .... 180, 175, рязко падане до 112, и пак над 160. Всеки път се връщах болна от тях. Какво мерят, как го мерят, влияе ли движението на бебето и взаимодействието му с пъпната връв, никой не ми каза. Аз също не четох.

Идеята ми е, че тоновете са някаква моментна снимка, на не особен фокус.

Всичко ще е наред!

# 688
Момичета вторник ми изтече някаква розова/кафеникава слуз и понеже бях и на тонове тогава ме прегледа докторката и каза,че нямам разкритие но шийката е омекнала (това какво означава не знам) Имам насрочена дата за секциото,но не е близо… и тази сутрин отново имах изтичане …Дали ще успея да дочакам датата или това означава че до дни може да реши да излиза бебето?! Случвало ли ви се е такова нещо и колко дни след падане на тапата родихте ? Благодаря на отговорилите!

# 689
  • София
Момичета, и аз днес бях на тонове, утре ще ги повтарям.

По-добре да се презастраховат лекарите и да повторим, или да минем през някой специалист, отколкото да се пренебрегне някое подозрение и да стане беля.

И аз се стреснах днес, отделно бебчето не спира да вилнее в корема ми и се чудя кога ли просто ще ми пробие кожата на корема  и ще помаха. Не се спира, дърпа, бута, опъва няма час от денонощието, без да изскочи някой крайник или дупе, с което до се опита да се евакуира като от горяща сграда.

Мисълта, че може нещо да му пречи, или да го мъчи вътре много ме тормози, че може да страда. Утре след тоновете ще говоря с АГ, ако има и най-малки съмнения по-добре да извади бебето, важното е то да е добре.

Днес, докато бях на тонове, имаше едно много симпатично момиче, с което се заговорихме за паник атаките, явно е по-често случващо се, отколкото мислех. Та се сетих да Ви питам,  вие как борите силна тревожност?  Аз си пускам любима музика, и се фокусирам над любим спомен.

Вие  имате ли си ритуали, или отработени схеми за справяне?

Общи условия

Активация на акаунт