Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 157
  • 745
  •   1
Отговори
# 660
Да се похваля и аз. Вчера се роди второто ми детенце, моя син Борислав, 3900 , 52 см.
Раждах в София при Олга Дукат и съм доволна от грижите. Мина бързо и се възстановявам добре.

# 661
Стела, честито бебче Blue Heart

# 662
Аз идвам да се похваля, че дечко кръвната му картина е по-добре, обаче още подават кислород. Ще се оправи!

# 663
Да се похваля и аз. Вчера се роди второто ми детенце, моя син Борислав, 3900 , 52 см.
Раждах в София при Олга Дукат и съм доволна от грижите. Мина бързо и се възстановявам добре.

Честито, да ти е жив и здрав малкият юнак.  А на теб бързо възстановяване.
Как роди секцио или естествено?  Че аз искам естествено, но почнах малко да се притеснявам по повод размерите на бебчето.

# 664
Естествено родих, второ раждане ми е, за 4 часа. Бебчо е преносен една седмица и доста е пораснал.

# 665
  • София
Честит да бъде Борислав!!!
Да бъде здрав и много щастлив и много да ви радва!

# 666
Мамита, утре ми предстои секцио, с паник атаки съм и много се притеснявам от упойката, обстановката, всичко… някой вече раждал да е минал през това защото ще се побъркам вече от страх…

# 667
Не съм раждала секцио, а два пъти нормално, живот и здраве сега трети път. Страхът си го има винаги, защото нещата не винаги са по план. Но страхът е преди самото раждане, когато започне не го мислиш толкова и чакаш да мине.

Момичета, усещали ли сте бебето да ви натиска много силно долу? 30 минути беше голямо натискане ниско долу, като съм права, доста болезнено. Като легна не се усеща. Пробвах пак да стана и пак започва да натиска болезнено долу. Не са контракции. Усещам и някакви къркорения и пукане в корема на различни места и мърда доста.

# 668
Мамита, утре ми предстои секцио, с паник атаки съм и много се притеснявам от упойката, обстановката, всичко… някой вече раждал да е минал през това защото ще се побъркам вече от страх…

На мен са ми сагали епидурална и спинална. Няма нищо страшно, слагат я супер бързо и няма почти никакви рискове. Не боли, почти не се усеща. Хората винаги са мили и внимателни, аз от персонал в операционна/родилно не можга да се оплача, много са мили, а преди това са ми парвили няколко операции. А когато си видиш детето, вярвай ми, ще забравиш всичко, абсолютно всичко станало! Аз забравих болката от естественото раждане веднага като го видях!

# 669
  • Варна

Нормално е да те е страх от неизвестното.
Просто гледай да не мислиш за детайлите, втълпи си, че хората там знаят какво да направят стъпка по стъпка и че всичко ще бъде наред.
Защо точно от упойката те е страх, с каква упойка ще бъдеш?
Не мисли за след операцията, просто си мисли за задачите които имаш, малко по малко.
Имай предвид, че дори да не си с пълна упойка, анестезиолога си знае работата и ще се погрижи да ти притъпи освен болката, така и страховете.

# 670
Биби, днес и аз усещах по едно време странно пукане в корема (все едно бебетата пръцкаха Joy ). Натискане долу не усещам, но имам чувството че корема ще ми се пръсне (чукнала съм 120см обиколка, вече пъп нямам, изчезна ). От няколко дни ми изтръпва левия крак, но само горе при чатала.
Скрит текст:
Не съм раждала секцио, а два пъти нормално, живот и здраве сега трети път. Страхът си го има винаги, защото нещата не винаги са по план. Но страхът е преди самото раждане, когато започне не го мислиш толкова и чакаш да мине.

Момичета, усещали ли сте бебето да ви натиска много силно долу? 30 минути беше голямо натискане ниско долу, като съм права, доста болезнено. Като легна не се усеща. Пробвах пак да стана и пак започва да натиска болезнено долу. Не са контракции. Усещам и някакви къркорения и пукане в корема на различни места и мърда доста.

# 671
За пръцкане не съм се замисляла Grinning Но нали всички казват , че  при пукане на водите се чувало: "пук" и бях в очакване . Не помня дали се е чувал звук с пукането на водите при предните ми раждания. При мен течаха бавно.
Бебето се беше поспряло малко с натискането, което честно казано е доста болезнено и преди малко, като станах да си взема душ пак започна. Коремът ми е високо и се чудя дали бебето не слиза надолу. Засичам и някоя контракция, но са нерегулярни и не толкова болезнени.

# 672
Здравейте, мами, днес се появи и Яна, 10 дни преди термин. 💗 7:30 се събудих с контракции, 11:30 вече бяха доста мощни, тръгнахме за Токуда, докато попълня документи, преглед (6 см разкритие, като предната вечер нямаше НИКАКВИ позиви, че днес ще е), айде в родилно, клизма и вече нямаше време за епидурална и за каквото и да е, роди се вагинално, без усложнения. 🙈 Първо бебенце ни е, аз съм на 40, така че действайте смело, боли яко, ама не е нещо, дето която и да е от вас няма да понесе. Айде, успех! 💗🦄

# 673
Здравейте, мами, днес се появи и Яна, 10 дни преди термин. 💗 7:30 се събудих с контракции, 11:30 вече бяха доста мощни, тръгнахме за Токуда, докато попълня документи, преглед (6 см разкритие, като предната вечер нямаше НИКАКВИ позиви, че днес ще е), айде в родилно, клизма и вече нямаше време за епидурална и за каквото и да е, роди се вагинално, без усложнения. 🙈 Първо бебенце ни е, аз съм на 40, така че действайте смело, боли яко, ама не е нещо, дето която и да е от вас няма да понесе. Айде, успех! 💗🦄

Честита рожба! Да е здрава и благословена, а на теб бързо възстановяване!💗

# 674
Пипи, честита дъщеричка Revolving Hearts

Общи условия

Активация на акаунт