Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 150
  • 745
  •   1
Отговори
# 60
Аз около 34 гс имах силни менструални болки, с пробождания, минаха с но шпа и топъл душ. После още 3-4 пъти бях така и в спешното на МД ме наплаши, че ми е скъсена шийката (16 mm) и ми каза 8 хапчета магнезий/ден. Сега съм 38 гс и въобще не обмисля да тръгва девойката, болки вече нямам и си чакам ли чакам... Та менструалните болки са май нещо нормално в 33-36 гс, организма се подготвя, но не значи, че идва раждане задължително. To тапата ми си отиде вече на части през последните 1-2 седмици и пак нищо. Grinning Накрая както бях паника, че ще родя в 34 гс, сега изглежда ще пренося. Grinning

# 61
Аз около 34 гс имах силни менструални болки, с пробождания, минаха с но шпа и топъл душ. После още 3-4 пъти бях така и в спешното на МД ме наплаши, че ми е скъсена шийката (16 mm) и ми каза 8 хапчета магнезий/ден. Сега съм 38 гс и въобще не обмисля да тръгва девойката, болки вече нямам и си чакам ли чакам... Та менструалните болки са май нещо нормално в 33-36 гс, организма се подготвя, но не значи, че идва раждане задължително. To тапата ми си отиде вече на части през последните 1-2 седмици и пак нищо. Grinning Накрая както бях паника, че ще родя в 34 гс, сега изглежда ще пренося. Grinning
Аз вечер като си легна повече ги усещам тези менструални болки,нямам стягания вече и то като си сменя позицията на тялото,обаче но-шпа помага. 37+5 съм вече.За това ги наричат подготвителни контракции,защото подготвят организма за раждането.

# 62
Минавам да се отчета след прегледа днес (35 г.с. + 4 дни).  Пуснахме и последните изследвания+кардиограма.

Главата на бебето е слязла в малкият таз и почти няма вероятност вече да си смени позицията. Наддало е 1кг за месец и вече е 2700 гр. Малко се притесних, но лекарката не беше притеснена и каза, че част от пъпната връв минава пред вратлето.  Взе ми вагинален секрет и не знам защо но прокървих, тя твърди, че е от течението и взимане на секрета и съм била леко подута, но пък честно казано бих казала, че нямам почти никакво течение. Провери ме за разкритие, нямам все още, шийката е започнала да се заглажда, но не е скъсена. Степен на зрялост на плацента -2. Преди месец беше 0. Засега няма никаква вероятност за скорошно раждане, но е започнал леко процеса. От прегледа усещам напрежение ниско долу и имам леко зацапване.

Не ми изписа Цикатридина свещички и олиото, за което ви бях казала. Каза първо да изчакаме резултатите от вагиналният секрет във вторник и ако нямам инфекция ще ми ги изпише. Нямам никакво усещане за инфекции, но от това разкървяване дали няма да повлияе на резултата?

Последна редакция: пт, 07 фев 2025, 13:31 от Bibi85

# 63
  • София
Може да е наранила леко стените, докато е взимала секрет и от там да е прокървяването. Металното нещо, което слагат, да е притиснало силно лигавицата, и да е прокървяло от там.

В последните дни при мен започнаха да кървят венците, и се стреснах и звъннах на зъболекарката. Тя ме предупреди , че цялото тяло и най-вече лигавиците са под стрес, има повишен кръвоток и тъканите са по-чувствителни и по-напрегнати, лесно прокървяват.

Иначе супер новини от резултатите от прегледа ти, браво Simple Smile

За водите каза ли нещо?

Минавам да се отчета след прегледа днес (35 г.с. + 4 дни).  Пуснахме и последните изследвания+кардиограма.

Главата на бебето е слязла в малкият таз и почти няма вероятност вече да си смени позицията. Наддало е 1кг за месец и вече е 2700 гр. Малко се притесних, но лекарката не беше притеснена и каза, че част от пъпната връв минава пред вратлето.  Взе ми вагинален секрет и не знам защо но прокървих, тя твърди, че е от течението и взимане на секрета и съм била леко подута, но пък честно казано бих казала, че нямам почти никакво течение. Провери ме за разкритие, нямам все още, шийката е започнала да се заглажда, но не е скъсена. Степен на зрялост на плацента -2. Преди месец беше 0. Засега няма никаква вероятност за скорошно раждане, но е започнал леко процеса. От прегледа усещам напрежение ниско долу и имам леко зацапване.

Не ми изписа Цикатридина свещички и олиото, за което ви бях казала. Каза първо да изчакаме резултатите от вагиналният секрет във вторник и ако нямам инфекция ще ми ги изпише. Нямам никакво усещане за инфекции, но от това разкървяване дали няма да повлияе на резултата?

# 64
Нормално количество са водите, не са намалели. Каза, че едва ли ще родя преди края на месеца.

# 65
Може да е наранила леко стените, докато е взимала секрет и от там да е прокървяването. Металното нещо, което слагат, да е притиснало силно лигавицата, и да е прокървяло от там.

В последните дни при мен започнаха да кървят венците, и се стреснах и звъннах на зъболекарката. Тя ме предупреди , че цялото тяло и най-вече лигавиците са под стрес, има повишен кръвоток и тъканите са по-чувствителни и по-напрегнати, лесно прокървяват.

Иначе супер новини от резултатите от прегледа ти, браво Simple Smile

За водите каза ли нещо?

И на мен ми кървят венците от време на време,хем си мия редовно зъбите ,сякаш и горните са леко подути.Освен това отвреме на време имам и кървене от носа,но по принцип при по-студено време винаги ми се получава.Четох че това кървене от венците и подуването е нормално за тези седмици

# 66
С предната бременност имах често разранени венци, а сега даже зъболекаря се учуди, че са ми били много добре венците за бременна. 😀
Всичко е индивидуално явно и зависи от хормоните през бременността.
Иначе, мен досега не ме е проверявала за разкритие и дали е скъсена шийката, а пък днес влизам в 37г.с., та се зачудих защо така. Не помня с предната бременност как беше.

# 67
То ти надали си имала кръв при вземането на секрета, не вярвам да повлияе, а и кръв е едно , гъбички друго, спокс Simple Smile
Аз днес съм пълен дроб и пас от всякъде, направо нз какво се случва, а си пия витамините.
На мен 1 месец tsh ми беше ок, а фт4 ниско, док каза след месец пак контрола и тогава беше ок... не знам.. не се пият лекарства май тогава, tsh е най-важно мисля.

# 68
Аз от 3 дни съм с грип А, приемам Биозин 2х1, атусин за кашлица ми изписа личния и тантум верде. Пия парацетамол за темп, но цяла нощ и днес цял ден поддържам 38.8, парацетамола я сваля за 2 часа само и после пак. Не знам вече какво да правя звънях на АГ дали е опасно толкова време такава висока темп и дали да ходя към болницата за прием ама тя ми затвори.. може да е нещо в спешна ситуация. Не знам вече пробвах какви ли не бабини рецепти - оцет и вода нищо не я сваля дори и с малко. Отделно гърлото ме боли ужасно, такова чудо не е било никога.. правих си компрес с извара, тампони с ракия в ушите, просто се отчаях тотално вече.

# 69
И мен от вчера ме дразни гърлото, на своя глава си смуча Стрепсилс и Орофар, като второто повече  ми помага.
Отделно за гърло много помага лъжица мед със сода отгоре, но ми идва много сладко на моменти.
При мен само гърло ме дразни, нямам Т, дано така си остане и го пресека някак.

# 70
И аз смучих стрепсилс с мед и лимон АГ каза че може. Облекчават ми леко, но болката е ужасна. Мед и сода, гаргара от лайка и сода, чай лайка с мед.
Вече изчерпах всичко възможно. Мъжа ми също беше зле, но с Тамифлу за 3 дни се закрепи.

# 71
Сега се сетих за Кармолис, те са билкови и стават за бременни. Мен вече ми е по-добре гърлото, но ги препоръчвам, даже ще поръчам на мъжа да вземе да имаме за всеки случай.

# 72
Да се отчета и аз от моя преглед: 35+1, бебето е 2200 гр., изостава с 2 седмици. Кръвотока и плацентата са добре. След 2 седмици отново съм на преглед и ако не наддава достатъчно, направо ще го вадят. Докторът каза, че си е достатъчно развито и няма да е проблем. За щастие съм готова с почти всичко. Не остана за пазаруване и почти всичко е подредено. Остана само багажът за болницата.

# 73
А кое налага да го вадят, не е ли много рано? Има доста време да си наддаде или ти изначално си поискала секцио?

# 74
А кое налага да го вадят, не е ли много рано? Има доста време да си наддаде или ти изначално си поискала секцио?

Това, че не наддава достатъчно и от последния преглед е изостанал със седмица. Ако е спрял да наддава, няма смисъл да седи при положение, че е развит вече, защото е опасно и е по-добре да се извади. Реално като не наддава, това че си седи в мен не му носи кой знае какви позитиви. Отделно е седалищно и няма място вече да се обърне и при всички положения ще е секцио. Ако след 2 седмици е наддал, секциото ще е в 39та седмица.

Общи условия

Активация на акаунт