Термин Март 2025 г. - Тема 4

• 30 132
  • 745
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте, току-що бях на преглед, в 38 г.с. съм. По време на прегледа доктора забеляза, че сърчицето "прескача" удар и ме изпрати на второ мнение при детски кардиолог. Каза ми, че може и нищо да не е, понеже досега на всички прегледи всичко е било нормално, но може да си представите сега под какво напрежение съм докато не мина прегледа. За мой късмет успях да си запиша час за утре сутрин. Опитвам се да не мисля за това и да не се разстройвам, за да не влияя на бебето. Казах си, че няма да търся никаква информация в интернет, за да не се разтвойвам допълнително, но не се сдържах и реших тук да си споделя. Имали ли сте подобни ситуации, как са се развили нещата при вас?

Спокойно и при мен имаше същата ситуация. Ходих при фетален кардиолог. В крайна сметка се оказа,че няма нищо притеснително. Хубаво е че си си записала час да те види специалист, но не се притеснявай.

# 691
...
Мисълта, че може нещо да му пречи, или да го мъчи вътре много ме тормози, че може да страда. Утре след тоновете ще говоря с АГ, ако има и най-малки съмнения по-добре да извади бебето, важното е то да е добре.
....
Виж състоянието на плацентата, при мен последните буйствания при лягане на лява/дясна страна съм му пречила. Но! Но аз бях рядък случай и като мръднех малко се успокояваше, ако и попринцип си буйства, дори и като си права, вероятно просто са палави крачета Stuck Out Tongue Това че рита много не е гаранция, че му е зле, може просто да е голям палавник. Но нека те види аг, ако трябва и второ.

# 692
  • София
По принцип в Надежда са много внимателни и се презастраховат. Така че силно се надявам, да е това. Моята госпожица още от седмица 16 се усеща, а от 28-ма ежедневно подритва, като от 32-ра е постоянно.

Може да има общо и с факта, че ми спряха антистенокардин и магнезия, и това да е повлияло. А и от седмица ми пада доста кръвното, и ме боли на импулси главата от дясната част.

Плацентата на 26.02 беше 2 към 3, утре ще помоля АГ да я погледне пак и да прегледа да не се е омотало в пъпна връв.

В събота влизам в 39 г.с., така че и минимален риск да има, ще ги помоля да вадим бебето. Не си заслужава риска, да чакам за естествено, и да стане някоя беля.

Стискайте палци да дочакаме спокойно утрешния ден.

...
Мисълта, че може нещо да му пречи, или да го мъчи вътре много ме тормози, че може да страда. Утре след тоновете ще говоря с АГ, ако има и най-малки съмнения по-добре да извади бебето, важното е то да е добре.
....
Виж състоянието на плацентата, при мен последните буйствания при лягане на лява/дясна страна съм му пречила. Но! Но аз бях рядък случай и като мръднех малко се успокояваше, ако и попринцип си буйства, дори и като си права, вероятно просто са палави крачета Stuck Out Tongue Това че рита много не е гаранция, че му е зле, може просто да е голям палавник. Но нека те види аг, ако трябва и второ.

# 693
Здравейте, идвам от априлската тема с един въпрос. На каква марка сте взели бебешката козметика за бебчетата?

# 694
Аз взех козметика на Mustela, но доста момичета взимат на Бебо и Биодерма. Крем за подсичане взех- Бапантен и Судокрем.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 16:07 от Bibi85

# 695
Аз взех на А-дерма основно за къпане Прималба 2в1, cocoon cream и кремчето против подсичане. Аз и мъжът ми ползваме на А-дерма така или иначе exomega серията, понеже сме с по-атопична кожа. Кремче и олио на Хипп подготвих, а в "склада" взех и на Babe някакви неща. Крем за подсичане взех Судокрем.

# 696
  • Сливен
От каката ползвам А дерма ( 2011), много ми допада аромата и доста време се ползва. Също и судокрем. С двете деца ползвах тях, не мисля да ги сменям. От тях си купих.
Аз да се оплача, имах хрема, която уж отшумя, ама пак се засили. Запушен ми е носа. Промивам с физиологичен разтвор, пия оксилокопцинум, но никакъв ефект. Тази вечер едва успях да спя. И през деня съм така. Духам нос, промивам и пак нищо. Някой да ми препоръча някакви безопасни капки за нос. Омръзна ми вече от всякакви неразположения. То не ме боля кръст 5 дена, то не е ставане до WC цяла бременност по 3-4 пъти, то не е изпускане цяла бременност, хемороидите отшумяха поне. Оплаках се. 🫣

# 697
На каква марка сте взели бебешката козметика за бебчетата?
На Биодерма, като с първото бебе. Също и шампоан на Чико, ухае уникално на бебенце. За подсичане ви препоръчвам Джинджира алба бебе, което е спрейче и е много по-лесно за използване от кремовете, за които всеки път трябва да се мажеш и ти по пръстите.

# 698
Здравейте!

Не ми остава време да изчета всичко, за това направо честитя за всички нови бебенца и леко раждане на бъдещите мами!

Минават да дам кураж. Знаете, че бебка се роди на 28.02. Това беше моето трето секцио и смея да кажа, че е най-лекото ми раждане до сега. Още в болницата на 1 март бях пушка. Болки почти не съм имала, а на 3 март ни изписаха и е нас съм все едно не съм раждала. Коремът изчезва почти, казаха ми, че нямам нужда от колан, да ходя повече с клинове. Щом мъжът ми вчера почна да ме заглежда и да коментира, че съм в топ форма, нещата са добре 😁🫣

Искам само да кажа, че в Надежда са вълшебници! Ще ги споменавам цял живот с добро. Три раждания там и трите оставили най-хубави спомени за мен. Уникална грижа още от реанимация. Раздвижване, масажи и още в болницата ми показаха какви упражнения да правя за бързо възстановяване. Отделно в родилно после не са ми отказали помощ за нищо. Уникални.

Аз както и предполагах най-трудната част за мен бе храненето на бебка. Споделяла съм ви, че второто дете хранех от гърда и се давеше до посиняване. Когато сега ми дадоха бебка, дори не посмях да я сложа ... Почнах да давам АМ в болницата с шише и се усещам как цялата треперя. Получавах паник атаки направо и се молех да не се засави. На моменти я хранех на диванчето пред неонатологията, за да знам, че на близо има някой.

От както сме вкъщи я храня само с кърма от шише. Пак на всяко хранене ме обливат вълни, но се опитвам да го преодолявам. Дано отмине скоро. Иначе съм доволна от помпата на Меделя хендс фрий. Цеди за 5 мин и бебка си хапва. За през нощта зареждам в хладилник и само притоплям.

Малката пък е душичка. Прави вече интервали по 4 часа и чак понякога я будя, защото ми се атрува много за бебе на 7 дни. Почва и да будува по час между храненията.

# 699
Здравейте, идвам от априлската тема с един въпрос. На каква марка сте взели бебешката козметика за бебчетата?
Аз взех като начало на Мустела,  пък ще видим по нататък,  при баткото продължихме с Бочко, че само това му понасяше.

violini Аз лепнах от детето някакъв сопол и  нещата които ползвам и доста облекчават положението са Fitonasal, Sinulan spray (също и таблетки,  личната ми ги е изписвала), Цинабсин и промивка на  носа със солен разтвор.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:01 от toni4ka_

# 700
....
Искам само да кажа, че в Надежда са вълшебници! Ще ги споменавам цял живот с добро. Три раждания там и трите оставили най-хубави спомени за мен. Уникална грижа още от реанимация. Раздвижване, масажи и още в болницата ми показаха какви упражнения да правя за бързо възстановяване. Отделно в родилно после не са ми отказали помощ за нищо. Уникални.
....

Точно същия уикенд аз имам ужасни впечатления, съботата ме зарязаха сама в стая на 4 часа след раждането с детето, аз не можех да стана, исках помощ за захранването, нямаше никой, детето беше лениво, никой не ми обърна внимание до вечерта, когато го сложиха на термо легло, в последствие в кувьоз. Неделята не ми дадоха сведения за детето ми, дневната смяна беше зле, викаха жестоко по съквартирантката по стая, както и по други жени. Бяха претоварени, огромно количество родилки имаше, персоналът беше недостатъчно и направо си беше агресивен. Нямах сведения за детето ми цял ден! Сега в момента не мога да отида да го видя без да бъда записана, а те може и да откажат записване, можело само веднъж на седмица! По етапна епикриза имам правото на два аг прегледа, те ми отказват и дават само един. Отказват да ми дадат финалната епикриза... Но самите грижи в неонатологията са на високо ниво, не мога да отрека. Сега ми отказват да вляза като придружител, готова съм да си платя, но отказват.

NB!!! Иначе средата, лекарите, екипите, всичко е на доста високо ниво, само дето аз изтеглих късата клечка да родя петък през нощта в натоварено време, преди дълъг уикенд, когато няма персонал. Вярвам, че за Надежда моят експириънс е единичен случай.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:51 от The_Black_Hole

# 701
Към вече родилите.Чувствахте ли се по особено преди да родите?Аз тази нощ я изкарах кошмарно,през час ставане,тежест,безсъние и дискомфорт.Апетита ми намаля и често имам болка в кръста но от дясно.

# 702
bubole4e на мен ми остават 3 дни до термин и съм леко изнервена вече. Всяка вечер имам някакви контракции, започнах да ставам по-често до тоалетна, трудно заспивам и мисля. Иначе и аз от два дни изгубих апетит. По принцип обичам да си хапвам, не се чувствам зле физически или да ми е лошо, просто не чувствам глад, което е нетипично за мен. Вчера например ядох само веднъж сутринта в 11ч., после цял ден и вечерта нищо, на другият ден чак наобяд хапнах нещо по принуда, но не чувствах глад. Може би са някакви симптоми преди раждане.

# 703
Към вече родилите.Чувствахте ли се по особено преди да родите?Аз тази нощ я изкарах кошмарно,през час ставане,тежест,безсъние и дискомфорт.Апетита ми намаля и често имам болка в кръста но от дясно.

Мен само ми се лежеше, ама повече от нормалното. Загубих и апетит. Беше ми доста нервно и мислех да отида на трето аг за мнение дали всичко е наред, ама реших да не прекалявам и това усещане го отдавах на хипохондрия. Бракстън Х станаха регулярни, имаше няколко серии дето си бяха чести. Много ме боляха ингвиналните канали, даже поразкъсах нещо от едната страна и още боли.

# 704
Не помня тук ли обсъждахме маслото от арника за мазане след раждане, но аз нещо или съм взела друго (на Weleda), или не ми действа добре. След като се намажа и започва едно щипане и дискомфорт. Никак не ми облекчава. Само смрадликата добре ми действа.

Общи условия

Активация на акаунт