Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 29 452
  • 442
  •   1
Отговори
# 390
Здравейте мами ! Има ли някоя от вас , която ще ражда при д-р Ибрям нормално ? Казаха ни че отказвал нормалното раждане , а след 2 седмици чак ще сме при него , за да запишем час за раждане и не знам има ли смисъл да чакаме , ако ни откаже .

Имам приятелка, родила нормално при него. Не мисля, че отказва нормално раждане, да каже някой по-запознат.

# 391
Аз ,както и моя позната родихме нормално при него. Не мисля ,че има доктор ,който отказва нормално раждане. Изключвам тези, на които им е по-лесно да насрочат секцио за да е в работно време, пари за да е сигурен избора на екип и тн Blush Какво имате впредвид за записване на час за нормално раждане ?

# 392
Здравейте! Мисля да раждам без избор на екип в МД и естествено. Могат ли да ми откажат прием? Има ли други жени, които са раждали така? Трябва ли предварително да ходя на прегледи?
Не, аз така си влязох за естествено раждане без избор на екип и без да съм ходила на прегледи там. Даже аз влязох не защото раждах, а защото преносвах. Отидох, казах, че е седми ден след термина ми, и ме приеха. При първоначалния преглед видяха, че имам разкритие, та ме пратиха да раждам, но пък после вдигнах кръвно и преминахме към секцио. През цялото време бях обгрижена и се действаше според обстоятелствата.

# 393
Доктор Ибрям отказа естествено раждане на близка. Терминът ѝ беше около Великден и може да е отказал, заради това. Може да не е наел, защото в този период може да е излизал в отпуск, нямам идея. Но думите му са били, че "няма време" за естествени раждания.
Впоследствие тя роди с планово секцио, но това е друга тема.

Съветвам Ви да си говорите с него и след това да прецените.

# 394
  • София
Аз днес вече повдигнах темата с д-р Ибрям за избор на екип за естествено раждане,  понеже моментът понаближава. Каза, че няма проблем, стига да е тук (точно на термина ми ще пътува, та да видим дали ще успеем този път да се засечем). При предното ми раждане се разминахме защото беше дългата му отпуска през лятото. Та явно не отказва, стига да не пътува.

# 395
Аз днес вече повдигнах темата с д-р Ибрям за избор на екип за естествено раждане,  понеже моментът понаближава. Каза, че няма проблем, стига да е тук (точно на термина ми ще пътува, та да видим дали ще успеем този път да се засечем). При предното ми раждане се разминахме защото беше дългата му отпуска през лятото. Та явно не отказва, стига да не пътува.

Извинявам се за въпроса , но кога ви е термина , за да знам горе долу на кои дати няма да го има?

# 396
  • София

Извинявам се за въпроса , но кога ви е термина , за да знам горе долу на кои дати няма да го има?
Каза, че няма да го има от 05.03, за някакъв семинар ще пътува, а това е точната дата на термина. Но не спомена колко време няма да го има. Предполагам поне седмица щом каза, че няма да е наличен за раждането, ако не родя до термин.

# 397
Мили мами,
повдигам пак въпроса си - за рискова бременност и раждане с цезарово кой от лекарите в МД бихте ми препоръчали?

# 398
Доктор Дяволов.

# 399
Чела съм страхотни отзиви за д-р Дяволов и за д-р Ибрям.
От няколко дни лежа в Майчин дом, а в края на месеца-началото на другия ще се наложи да раждам, вероятно секцио по мед. причини.
Притеснението ми е, че до сега съм се следила в друг град и не знам дали е по-добре да раждам с избор на екип или с когото се падне...

# 400
Ами според мен ако ти се падне Валери Иванов, ще е джакпотът, но както си решиш. Simple Smile Честно казано, смятам, че повечето там (ако не всички) са много добри. Това, защото всяка си хвали нейния лекар. От друга страна, ако имаш фонд, който и без това ще покрие избора на екип, избирай си.

# 401
Здравейте мами,
Някоя от вас наясно ли е с цените в момента относно нормално раждане с избор на лекар? Виждам, че е 900лв и предполагам отделно са нощувките.. по-скоро проблемът е, че докторът изисква да платя пакет раждане, който е 2000лв, а това е два пъти повече и не знам дали има смисъл..

# 402
Здравейте, момичета.
Вече съм в 35-та г.с. и раждането логично е на дневен ред. До момента се проследявах при АГ в частна клиника. Тя не изражда, тъй като има малко дете, но съпругът ѝ изражда в Майчин дом. Още от самото начало имахме уговорка, че ще раждам при него там и миналата седмица се запознахме лично – прегледа тоновете на бебето, направи ехография и т.н.

Проведохме и разговор за цените, избора на стая и всички детайли около раждането. Аз предварително бях проверила, че има опции за избор на лекар и избор на екип, но се оказа, че съществува и т.нар. „Пакет раждане“, който е около 2000 лв. По време на разговора останах с впечатление, че лекарят държи именно на този пакет, а не просто на избор на лекар или екип. В същото време обаче не успя ясно да ми обясни какво точно включва, освен че стаята не е част от цената.

Затова реших да се обадя директно в болницата, за да попитам. Ще пропусна изключително неприятното отношение от страна на рецепцията и ще мина направо към отговора, който получих. Казаха ми, че „Пакет раждане“ включва това избраният от мен лекар да ме прегледа преди раждането в болницата – цитирам: „защото нали не очаквате да се запознаете с лекаря по време на раждането“. Аз отговорих, че винаги съм смятала, че ако нямаш избран лекар, това си е стандартната практика. Освен това пакетът включва още анестезия, самото раждане, преглед от лекаря след раждането и преглед на бебето след като се роди.

Обясних им, че питам, защото лекарят, с когото комуникирам, изисква този пакет. Отговорът беше: „Ами значи лекарят няма да се съгласи да ви изражда без въпросния пакет.“ А пакетът реално включва неща, които според мен така или иначе би трябвало да са покрити по здравна каса… поправете ме, ако греша.

Честно казано, досега изобщо не бях притеснена за наближаващото раждане, но след днешния разговор започнах да се тревожа какво отношение ще получа, ако просто отида без избран лекар, екип или въпросния „пакет“, който за мен си е доста сериозна сума.

Моля ви за съвет – някоя от вас купувала ли е „пакет раждане“? Има ли реален смисъл от него и как ви изглежда цялата ситуация?

# 403
Аз също се поинтересувах за цените,тъй като нямам осигуровки и исках да сравня цените и да видя има ли смисъл да си платя осигуровките или не.В ценоразписа срещнах цената от 500лв за избор на лекар,900лв за избор на екип и 2000лв за естествено раждане,като за тези 2000лв никъде не видях да пише " пакет ".Останах с впечатлението,че цената от 2000лв е за неосигурени родилки,тъй като в списъка с изследвания, които покрива НЗОК пише че раждането е безплатно.Сега, след като прочетох последните 2 коментара в темата малко се обърках.Тази седмица или началото на другата ще ходя в МД за изследване в първи триместър и ще попитам за цените.За мен е безсмислено,ако се води като пакет и то по избор,да се плащат тези пари,при положение че всичко това,което включва пакета реално е цялата процедура.Ако родилката желае или се налага нещо допълнително тогава може да се таксува.

# 404
Аз раждах септември месец с МД. Опцията "избор на екип" я няма още от миналата година. Сега са на така наречените пакети. Аз раждах с пакет естествено раждане - което включва избор на лекар, неговият екип от акушерка, анестезия, анестезолог, някакви допълнителни неща пишеше като план за хранене след изписване и т.н, което разбира се е само формално. Цената на този пакет беше 1300 лв, скецио пакета беше 2100 ако не се лъжа.
От тази година може да са вдигнали цените не знам ..но в септември месец аз платих 1300 лв. Бях в двойна стая на 12 етаж което беше по 90 лв на вечер. Има и един допълнителен пакет за бебето - 500 лв. кръвни изследвания и урина ако не се лъжа, но аз лично разбрах за него там и в суматохата и емоциите покрай детето дори не разбрах какво ми говореше девойката. Беше ми малко несериозно - малко като търговци ходеха от стая в стая, раздаваха флаери и казваха "прочетете и при интерес може да се чуем". Трудно ми беше да я взема несериозно и така и не го направихме този пакет за добро или лошо.

Общи условия

Активация на акаунт