Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 17 563
  • 268
  •   2
Отговори
# 90
Здравейте, момичета! Искам да попитам някоя запозната ли е дали е възможно да пуснат мъжа ми в реанимация след операцията или да види бебето отдалеч? Става въпрос за планирано секцио.

# 91
пускат да, но не знам от какво зависи
вчера точно видях, че вкараха баща вътре

# 92
А знаете ли къде трябва да отиде, за да го пуснат? На спешното или?

# 93
Трябва да се е разбрал предварително с оператора. От спешното никой няма да го пусне.
Говорете с лекаря си.

# 94
Здравейте, предстой ми секцио в Майчин дом. Първо раждане ми е и нямам никаква представа кое как се случва (освен от четенето на стари теми). Интересувам се ако има някоя мама, скоро раждала там по този начин, да сподели за преживяването (подготовка, стаи, грижа, какво се случва с жената през цялото време на престой, а в последствие и бебенцето). Ще Ви бъда благодарна! 🙂🌞🍀

# 95
Katrinn13 аз като прясно ходила на отворените врати мога да ви кажа, че за секцио ви приемат ден по-рано и прекарвате в патологична бременност. После гледат плановите операции да ги правят сутрин, една операция отнема около 40-45мин, после сте в реанимация поне 8 часа, не могат да кажат колко ще се наложи, защото всеки случай си е сам за себе си. После ви питат на кой етаж да ви качат 7 или 12. Качват ви в стая и сега не си спомням, дали веднага ви дават детето или нещо чакат. Та горе долу това се сещам, ако нещо друго ви интересува питайте.

# 96
Здравейте.Назад видях ,че се коментират цените за раждане ,но не ми стана ясно,за нормално раждане с избор на екип е 900 лв. ли?Последна актуализация на ценоразпис е от април месец ,но някъде се обсъжда ,че има промяна от 1ви юли.

# 97
Да, вдигнати са цените, навсякъде се обсъжда. В ценоразписа си има графа раждане - естествено 1600, секцио 2030лв. Избор на екип - 900лв.
Аз имам няколко въпроса ако някой може да помогне за настаняване при планово секцио.
Четох, че настаняват на 5-ти етаж. Там стаите с по колко легла са, имаш ли право да избираш самостоятелна, ако въобще има такава?  Имат ли стаите собствени тоалетни? Вечерта има ли включена вечеря? На следващата сутрин за клизма се ходи в някакъв специален кабинет, нали така. Но те нещата не се ли случват по спешност после. До тоалетната бързо ли трябва да се тича. 😁 И в такъв случай стаите на 5-ти етаж ако нямат собствени тоалетни чакаш за общи ли 🫣

Здравейте, стаите на 5 етаж са с по 3 легла като има две “ВИП” стаи, които са с по две легла. Няма самостоятелни стаи. Има три тоалетни в коридора и две бани. Има включена вечеря, но ви съветват до 18ч да ядете и ако след това огладнеете до 20ч може кисело мляко или супа, които те не предоставят. Сутринта в 6 се ходи за клизма в манипулационната на етажа и след това препоръчвам направо в банята (имат тоалетни вътре), но пък са в другия край на коридора и ако сте много жени се набутайте по-напред, за да се доредите до тях.

# 98
Преди две години аз бях в самостоятелна стая на 5 ЕТ. Но бях го обсъдила с доктора и той проследи има ли свободна самостоятелна стая. Та чрез него ползвах самостоятелна стая преди секциото, което беше планирано. Тогава бяха две такива стаи и се намираха от страната на коридора, където правят тоновете.. Там, където е стаята на акушерките.
В самостоятелната стая имаше собствен санитарен възел, телевизор, хладилник, гардероб, диванче. Леглото е едно, нали е самостоятелна стая.
Сега не знам, ако са правили ремонт, дали не са променили нещо.
Тогава секторът отляво на асансьорите беше в ремонт и ние бяхме в сектора отдясно на асансьорите. Т.е. като слизаш от асансьора, завиваш надясно

Последна редакция: пт, 11 юли 2025, 09:55 от Jupiter sea

# 99
И аз говоря за сектора отдясно на асансьорите. Не съм била секцио, а поради други причини лежах в патология края на май тази година, но бая момичета минаха за секцио по време на престоя ми и със сигурност вип стаите са две и са само двойни.

# 100
Имате ли впечатления от доктор Шикова?   Разпространява се мнение за нея във фейсбук от жена, която в раждала при нея и е имала неприятни преживявания.

Записала съм час за нея за преглед през август и се чудя дали да й се доверя за раждане. Знам, че всичко е индивидуално, но все пак ще се радвам на мнения. По-груба ли е обикновено или това е единичен случай?

# 101
Не бих отишла на преглед при нея, в Супердок също има няколко негативни коментара. И единичен случай да е, е крайно недопустимо, крайно.

# 102
  • София
Ако не Ви е най-важно отношението, можете да си оставите часа за д-р Шикова и да прецените дали е Вашият лекар. За самото проследяване не съм оставала с лоши впечатления или неглижиране.

# 103
Аз също нямам негативно отношение от нея, не е от най-милите, но за разлика от другата ми проследяваща. Която беше страшно мила, Д-р Шикова ми отговаря на въпросите във вайбър, другата докторка не

# 104
Има ли раждали при доктор Ирена Шикова? Какви са ви впечатленията? Преглежда ли в Майчин дом или само в нейния МЦ?

Може шамари да очаквате от тази "докторка"

https://btvnovinite.bg/bulgaria/majchin-dom-razhdaneto-na-25-jun … ka-agresija.html?

Общи условия

Активация на акаунт