Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 23 889
  • 358
  •   1
Отговори
# 30
БХС в Майчин дом все още ли е безплатен? Видях това съобщение, но няма дата и не съм сигурна дали е актуално.

https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%b8%d0%bd%d0%b3/

Също така, мога да отида с амбулаторния лист от Феталната морфология и там да си вземат данните, които са им необходими, нали така? Понеже пише БХС да се направи до 2 дни след ФМ, а аз на фетална съм в петък, проблем ли ще е ако отида да ми вземат кръв в понеделник, т.е 3 дни по-късно?

# 31
Здравейте!
Има ли някой наскоро лежал в патологична бременност  на 5ти етаж без конкретна причина. На 31.03 постъпих за прием за насрочване на планово секцио (да спомена, че съм без екип). След като минах долу през кабинетите, попълних всички документи и минах през анестезиолог се качих горе. Там ми казаха "ооо доста сме далеч от секциото".Направихме тонове, минах на видеозон и след това ме настаниха. Терминът ми е 20.04 като датата за секцио я насрочиха за 11.04.
Казаха ми, че до 11.04 трябва да седя тук, като единствевото нещо което ми правят е сутрин да мина на тонове😃🙄.
Доста ми е чудно защо при човек който няма никакви оплаквания и проблеми ме държат тук просто да им попълвам бройката ( явно източват някоя клинична пътека). Най - кофти в случая за мен е, че при безпроблемна бременност ще седя в болница половин месец до изписване... На накой друг случвало ли му се е 🙄?

Аз бях по същия начин като вас. За източване не знам, но вярвайте ми, за ваше добро е да бъдете там. Аз отидох на 22ри юни, настаниха ме веднага. Термина ми беше на 8ми юли. Насрочиха ми дата за секцио 29ти юни. Не успях да я дочакам защото тръгна раждане по естествен път на 27ми юни. Моето секцио беше по медицински причини и за мен бързата реакция в тази ситуация беше много важна. Съответно направиха секцио по спешност на тази дата. Според мен най-доброто за вас в момента е да бъдете там.

# 32
БХС в Майчин дом все още ли е безплатен? Видях това съобщение, но няма дата и не съм сигурна дали е актуално.

https://genetika.maichindom.com/%d0%b7%d0%b0-%d0%bf%d0%b0%d1%86% … 0%b8%d0%bd%d0%b3/

Също така, мога да отида с амбулаторния лист от Феталната морфология и там да си вземат данните, които са им необходими, нали така? Понеже пише БХС да се направи до 2 дни след ФМ, а аз на фетална съм в петък, проблем ли ще е ако отида да ми вземат кръв в понеделник, т.е 3 дни по-късно?

Здравейте,

Бях на БХС 11-13 седмица в Майчин дом преди точно 3 месеца през януари. До колкото помня само лична карта ми поискаха на регистратурата, амбулаторен лист или нещо друго от наблюдаващия гинеколог не е било нужно. Единственото, което си заплатих беше ехографа (60лв), защото има една бланка, която трябва да се попълни и данните да не са по-стари от 2 дни.
За 11-13 седмица: https://genetika.maichindom.com/wp-content/uploads/2019/06/2019_ … zaiavka_11-13.pdf
За 14-20 седмица: https://genetika.maichindom.com/wp-content/uploads/2019/06/2019_ … zaiavka_15-20.pdf

Ако на феталната морфология помолите лекаря да попълни въпросната бланка за вас, единствено ще трябва да отидете и да дадете кръв. Имайте предвид, че не е нужно да ходите на гладно. Ако ФМ се пада след работното време на лабораторията, може да се обадите да питате има ли начин да се разреши времевия конфликт.

Успех и стискам палци всичко да е наред Simple Smile

# 33
Ясно, благодаря. Притеснявам се единствено, че ще правя ФМ на друго място и не знам лекарят дали ще е съгласен да попълни тази бланка, тъй като и при тях се прави БХС, но цената е 130 лв. Предпочитам да го направя в Майчин дом.

# 34
Ясно, благодаря. Притеснявам се единствено, че ще правя ФМ на друго място и не знам лекарят дали ще е съгласен да попълни тази бланка, тъй като и при тях се прави БХС, но цената е 130 лв. Предпочитам да го направя в Майчин дом.
Пробвайте, ако не се съгласи ще платите 60лв, за да ви направят нов ултразвуков преглед и после ще отидете да ви вземат кръв.

# 35
Д-р Виолета Димитрова изражда ли, не откривам никаква информация, освен че извършва прегледи във “Фемина”.
Някой раждал скоро при нея да сподели как е минало? ☺

# 36
От кои от лекарите в Майчин дом имате добри впечатление за проследяване на бременност и раждане?

# 37
От кои от лекарите в Майчин дом имате добри впечатление за проследяване на бременност и раждане?
Аз бях при д-р Георги Златков. Много съм доволна. Ако някой ден пак забременея, бих се следила и бих избрала пак него за раждането.

# 38
Здравейте,
Аз имам един въпрос относно цените за раждане на здравноосигурени жени, защото забелязах, че са променяни наскоро. Някоя от вас има ли информация какви са тези допълнителни пакети, ако примерно искаш избор на екип, трябва ли да заплатиш пакет, за да получиш телевизия? Както и какво представлява това допълнително обслужване с помощен персонал? Не виждам и престой в стая да е включен.
Отделно си има цени за избор на екип 900 лв. или пък ако не искаш екип - упойката е 350 лв. и т.н.
Последно като бях на ден на отворените врати, акушерката обясни, че за раждането на здравноосигурени жени не се заплаща, заплаща се само престой в стая, ако искаш екип/упойка.
Та като цяло не ми е много ясно в какви случаи избираш един от тези пакети и в кои - заплащаш отделно услуги.

# 39
Изборът на екип си е 900 лева и когато си избрал екип, упойката е включена в цената.
Допълнителните услуги, които се предоставят, са по желание на пациента.
Ако си без избор на екип, раждаш естествено и искаш упойка - плащаш за нея.

Ако не искаш упойка, екип и двойна/самостоятелна стая, излизаш от болницата със сметка 0 лева.
При прием, ще Ви питат къде да бъдете настанени, съответно дали изобщо ще сте в платена стая и т.н.

# 40
Кой етаж е за препоръчване да се избере, например двойна стая със самостоятелна баня на кой етаж е?

Има ли проблем, ако се запиша на женска консултация някъде близо до вкъщи, а избера лекар за следене и раждане на бременността на малко по-късен етап в Майчин дом или искат и женската консултация да се води там?

# 41
Аз съм била и на двата етажа (7 и 12) и с оглед на това, че много държах да ми се получи кърменето този път, избрах 12, защото бебето е 24 часа с майката.  Изключвам часовете от 8 до 10 и от 12 до 13, когато се водят в бебе бокса за прегледи, ваксини и т.н.Първият път бебето ми беше в интензивното и сметнах за ненужно да плащам за стая, при положение, че не можем да сме заедно..

На второ място слагам и банята 😃. Друго си е да си имаш в стаята.

На 7 етаж има и самостоятелни стаи, които имат санитарен възел, но са 2 броя (мисля) и трябва да се заяви предварително (ако е секцио), иначе шансовете да са свободни, са почти нулеви.

Като плюс на 12 етаж давам и това, че акушерка идва и къпе бебето в стаята, показва всичко, отговаря на всичките ти въпроси.
На 7 етаж тези неща остават "скрити" и ако питаш, може и да не ти отговорят.

Плюсът на 7 етаж е, че ако мнооооого трудно се възстановяваш, ще имаш помощ и през нощта ще почиваш.
Лично аз се възстанових изключително бързо след второто секцио и не ми е минало през ум да оставя детето (предлагат на всички за първата нощ... Даже настояват).

И двата етажа са добре поддържани, ремонтирани.

# 42
Благодаря за информацията.

Имам още един въпрос - записах час за доктор Дяволов за юли месец. След прегледа, той дава ли часове за напред или трябва за всеки месец да си запазвам? Защото, ако чакам юли, следващият свободен час ще е сигурно за октомври.

Последна редакция: чт, 01 май 2025, 09:53 от tooclose

# 43
Часове се освобождават и в последния момент.
Ще се разберете с него за следващите прегледи, няма да ви върне. Въпреки че сме имали уговорка с него, гледах да запазя и през супер док.

# 44
Не съм била на 7-ми етаж, но мога да Ви препоръчам с чиста съвест 12-ти етаж.
Аз не обичам шумотевицата и сключването на нови приятелства в такива интензивни моменти. Затова избрах самостоятелна стая на 12-ти етаж. После се преместих в двойна.

Тъй като бебето ми остана в интензивното 8 дни и след това последва превеждане за наблюдение на 12-ти етаж, където бях аз, си го чаках.

Общо прекарах 19 дни на 12-ти етаж - 7 в самостоятелна стая, останалото в двойна. Имат и двете смостоятелен санитарен възел. Освен това акушерки и сестри Ви помагат за всичко. Спокойствието Ви е най-важното, затова пак бих избрала 12-ти етаж. 

Кой етаж е за препоръчване да се избере, например двойна стая със самостоятелна баня на кой етаж е?

Има ли проблем, ако се запиша на женска консултация някъде близо до вкъщи, а избера лекар за следене и раждане на бременността на малко по-късен етап в Майчин дом или искат и женската консултация да се води там?

Общи условия

Активация на акаунт