Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 17 308
  • 268
  •   1
Отговори
# 255
Предния ден. Рано сутрин.

# 256
Здравейте, мами без брак с татковци.
Каква е процедурата за припознаване на бебетата в МД? Какви документи са необходими?

# 257
Здравейте, предстои ми секцио в Майчин дом след 3 седмици и трябва да избера етаж и вид стая. Лекарят ми като че ли се опитва да ме убеди за 7 етаж и за момента успешно - първа бременност ми е, уж гледам разни обучителни клипчета, ходих на семинар, но ми се струва, че като ми дадат бебчето ще се ошашкам и въобще няма да знам какво да правя с него и дали го правя както трябва. Та лекарят ми каза, че на седмия етаж предимно акушерките се грижат за бебока, къпят го, сменят памперси, а на 12-ти етаж всичко си правиш ти и бебето едва ли не 24 часа в денонощието е при теб. Четох разни отзиви, че ако има проблем или нещо не знаеш какво/как да направиш винаги може да викнеш някоя акушерка, но дали е така, дали ще се отзове, като не й е от основните задачи… като знам колко троснати и сопнати има, нещо не ми се ще да разчитам на това 🫤 Плюс че ще съм и със секцио, не знам как ще се възстановя и дали ще мога да поема грижите веднага даже и някой да ми съдейства със съвети. Това от една страна.
От друга ми прави впечатление, че масово родилките предпочитат 12 етаж. Има ли някаква огромна, съществена разлика? Май е ремонтиран наскоро? В случая въобще не държа на лукс, по-скоро ме интересува къде ще има повече грижа и съдействие от страна на персонала.
Може ли съвет от мама, вече родила, или по-запозната?

# 258
D.T.sun Може би не е зле да отидеш на отворени врати и да видиш как седят нещата. Аз доколкото разбрах реално на 7мия етаж няма много време с бебето, единствено от 16 до 19 часа, през другото време ти го водят само за хранене през 3 часа и толкова, което за мен е малко, малко.

# 259
Върни страниците на темата - има много коментирано по въпроса.

Здравейте, предстои ми секцио в Майчин дом след 3 седмици и трябва да избера етаж и вид стая. Лекарят ми като че ли се опитва да ме убеди за 7 етаж и за момента успешно - първа бременност ми е, уж гледам разни обучителни клипчета, ходих на семинар, но ми се струва, че като ми дадат бебчето ще се ошашкам и въобще няма да знам какво да правя с него и дали го правя както трябва. Та лекарят ми каза, че на седмия етаж предимно акушерките се грижат за бебока, къпят го, сменят памперси, а на 12-ти етаж всичко си правиш ти и бебето едва ли не 24 часа в денонощието е при теб. Четох разни отзиви, че ако има проблем или нещо не знаеш какво/как да направиш винаги може да викнеш някоя акушерка, но дали е така, дали ще се отзове, като не й е от основните задачи… като знам колко троснати и сопнати има, нещо не ми се ще да разчитам на това 🫤 Плюс че ще съм и със секцио, не знам как ще се възстановя и дали ще мога да поема грижите веднага даже и някой да ми съдейства със съвети. Това от една страна.
От друга ми прави впечатление, че масово родилките предпочитат 12 етаж. Има ли някаква огромна, съществена разлика? Май е ремонтиран наскоро? В случая въобще не държа на лукс, по-скоро ме интересува къде ще има повече грижа и съдействие от страна на персонала.
Може ли съвет от мама, вече родила, или по-запозната?

# 260
Каква е процедурата за припознаване на бебетата в МД? Какви документи са необходими?
Бащата отива при нотариус, издават му документ, който вие връчвате на служителката в болницата. Декларацията се издава за 2 минути

# 261
Здравейте,
Дали има някой, който скоро е посещавал ден на отворените врати? Опитвам се да се свържа на оставения телефон за връзка в сайта им, но неуспешно. Също така докторът, който ще ме изражда спомена, че напоследък става трудно да се доредиш, та питам и тук ако има някой преборил се. Grinning

# 262
Аз се свързах с жената относно отворените врати. Веднага ми отговориха и успях да запазя 2 седмици след позвъняването. Още не съм била, другата седмица ще е . Продължавайте да звъните, мисля че имаше часове между които отговарят. Поне в сайта така пишеше.

# 263
Аз успях да се свържа от първия път, но ми записаха час чак за след месец, което за мен беше ок.

# 264
Явно има бая желаещи щом чак след месец записват, а на мен тогава ми предстои раждане...

Здраве да е, поне тук има достатъчно инфо. Simple Smile

П.С. Понеже по-назад са коментирани новите цени в МД, избор на екип секцио в действителност вече е 2030лв. Пиша го, защото аз лично бях объркана 900лв ли е или е вдигната цената, но уви..

# 265
Бащата отива при нотариус, издават му документ, който вие връчвате на служителката в болницата. Декларацията се издава за 2 минути
А моята лична карта необходима ли му е за певд нотариуса?

# 266
Да, необходима е

# 267
Аз бях преснимала копие, но нито на едно от двете ми раждания, не са му я искали. Все пак нека носи копие.

# 268
Аз бях преснимала копие, но нито на едно от двете ми раждания, не са му я искали. Все пак нека носи копие.

https://egov.bg/wps/portal/egov/dostavchitsi+na+uslugi/obshtinsk … irani+uslugi/2053

Тук има инфо и образец на декларацията, с която бащата трябва да отиде при нотариус. Ако се отиде с декларацията, в нея се попълват данните на майката и не е нужна ЛК.

Общи условия

Активация на акаунт