Раждане в Майчин дом - София (тема 11)

• 40 619
  • 607
  •   1
Отговори
# 585
Има много информация по въпросите Ви във ФБ-Групата

https://www.facebook.com/share/g/1EgDkq1brX/?mibextid=wwXIfr

Мислех, че и доктор Чавеева вече работи в Майчин дом. Аз си ги правя извън болницата.

Очертава се да родя доста по-рано, нямам обменна карта и амбулаторна карта, някой знае ли дали ми трябват наистина. Не съм се следила по НЗОК и никой не ми е водил такива карти.

Ако бебето се роди ранно недоносено, тогава само на 7 етаж ли мога да бъда настанена като така или иначе няма да е при мен. Надявам се да издържа още и да не се случи, но все пак да питам. И как беше положението в отделението, раздвижват ли ви след секцио, има ли обезболяване. Цялостно добро ли е отношението?
Замислям се и за вариант да съм с придружител, това става на 12 етаж, има ли свободни такива стаи и каква е цената тогава?

Не мога да отида на Ден на отворените врати, на лежащ режим съм, а онлайн няма много информация.

# 586
  • София
Аз съм правила ФМ при доктор Карагьозова, но преди доста години. Много ме успокои тогава, беше много симпатична. Но съм чела и негативни отзиви.

# 587
Не ви трябват, никой не ги търси. Даже ако нямате изследванията, които искат ще Ви ги пуснат в деня на приемато. Носите каквото имате и другите ги пускат от там
 author=Niya- link=topic=1737743.msg51112842#msg51112842 date=1778160367]
Мислех, че и доктор Чавеева вече работи в Майчин дом. Аз си ги правя извън болницата.

Очертава се да родя доста по-рано, нямам обменна карта и амбулаторна карта, някой знае ли дали ми трябват наистина. Не съм се следила по НЗОК и никой не ми е водил такива карти.

Ако бебето се роди ранно недоносено, тогава само на 7 етаж ли мога да бъда настанена като така или иначе няма да е при мен. Надявам се да издържа още и да не се случи, но все пак да питам. И как беше положението в отделението, раздвижват ли ви след секцио, има ли обезболяване. Цялостно добро ли е отношението?
Замислям се и за вариант да съм с придружител, това става на 12 етаж, има ли свободни такива стаи и каква е цената тогава?

Не мога да отида на Ден на отворените врати, на лежащ режим съм, а онлайн няма много информация.
[/quote]

# 588
Може ли да споделите за раждане без избор на екип какво е положението като отношение?

# 589
Аз родих естествено и без екип този февруари. Отнесоха се с мен много добре и в родилното, в следродилното, а и в неонатологията.

# 590
Др Славов знаете ли дали приема нови пациенти? И за проследяване и раждане? Много ли е зает и предпочитан или отнема време спокойно да обяснява всичко подробно?

Също така ако се следите в едни от клиниките, после къде (в болницата или пак в клиника) ви правят морфология, същият доктор ли или друг?
И тоновете накрая в МД ли са или пак в някоя клиника?

# 591
Аз родих естествено преди 1 седмица при доцент Сергей Славов, уточнявам, защото доколкото знам има 2ма доктор Славов. Изключително доволна съм, доцента и екипа му са изключителни. Аз започнах да се следя при него след 25та седмица в МЦ Марковс, като след 36та седмица ви вика направо в Майчин дом, до тогава се виждате веднъж в месеца. Фетални можете да си правите, където вие прецените, а тоновете си правех в Медицинския център към Майчин дом, заплащат се 21 Евро. Там се следях и по здравна каса, но дори и да не се следите там, няма да ви върнат за тонове и винаги има лекар, който да ги разчете. За доцент Славов можете да си запишете час направо през супердок, винаги обръща внимание, много е спокоен и мил, колкото и да е натоварен успява да обърне внимание на пациентите си и да им даде спокойствие. След раждането лежах на 12ти етаж, където отношението също беше супер.

# 592
Благодаря, много полезен отговор. Той би ли имал против партньора да присъства на раждането? Отговарял ли ви е по вайбър при спешност или притиснения?

А кога си заявихте 12тия етаж? Винаги ли има свободна вип стая?

# 593
Мисля, че няма проблем да присъства таткото, това си е и част от ценоразписа. В нашия случай просто го пусна за 10 минути в родината зала да види мен и бебето, така че не мога да кажа за по време на раждането. Като влезете в родина зала ви питат къде искате да ви настанят, тогава си казвате за 12тия етаж, не съм чувала да няма място на етажа, но съм чувала да няма самостоятелни стаи. По време на този престой, тъй като ми беше второ раждане имаше поне 3ма татковци, като единия беше в апартамента, а другите предполагам са били в двойни стаи, но са плащали цялата. Аз бях в самостоятелна единична стая. Условията са съвсем добри, бебето си е при вас, винаги има акушерка на разположение, ако имате нужда от помощ или искате да оставите бебето и не се чувствате добре.

# 594
Благодаря Ви за отговорите. Радвам се че всичко е протекло чудесно с раждането и отношението по време на престоя! Прекалено често се чуват ужасяващи истории, и е много окуражаващо за бъдещи майки да попаднат и на такива позитивни преживявания. Изглежда че Доц. Славов Ви е вдъхнал доверие от самото начало и това е допринесло нещата да преминат плавно и успешно.

# 595
Може ли да споделите за раждане без избор на екип какво е положението като отношение?
Аз родих без екип в МД Януари месец. Отношението беше прекрасно въпреки затрудненията и последвалото спешно секцио. В реанимацията ме попитаха къде искам да ме настанят и аз избрах 12 етаж двойна стая. Там ме научиха на Всичко - как да кърмя, да го държа, да го къпя, да се раздвижвам..абсолютно всичко. Платих си само престоя в стаята, който беше 90лв на вечер.

# 596
Аз родих естествено преди 1 седмица при доцент Сергей Славов, уточнявам, защото доколкото знам има 2ма доктор Славов. Изключително доволна съм, доцента и екипа му са изключителни. Аз започнах да се следя при него след 25та седмица в МЦ Марковс, като след 36та седмица ви вика направо в Майчин дом, до тогава се виждате веднъж в месеца. Фетални можете да си правите, където вие прецените, а тоновете си правех в Медицинския център към Майчин дом, заплащат се 21 Евро. Там се следях и по здравна каса, но дори и да не се следите там, няма да ви върнат за тонове и винаги има лекар, който да ги разчете. За доцент Славов можете да си запишете час направо през супердок, винаги обръща внимание, много е спокоен и мил, колкото и да е натоварен успява да обърне внимание на пациентите си и да им даде спокойствие. След раждането лежах на 12ти етаж, където отношението също беше супер.
Здравейте,вашата бременност гладко ли премина(безпроблемна) и колко често ходихте на тонове? До колкото съм чувала е всяка седмица,но за всички ли се отнася или..аз за сега нямам проблеми.

# 597
За всички е, да. А ако преносите е всеки ден.

# 598
За тези,които са при д-р Ибрям за раждане имам въпрос. Не ми остави телефон ,а записа час чак за 38 гс във Фемиклиник. Притеснява ме какво правя,ако тръгне раждане. Аз после осъзнал колко късен час ми е дал. Каза,че стига да не му се налага да пътува ще ме изроди.

# 599
Раждаш без екип и си гледаш детето. Не се психирайте, момичета. Всичко ще е наред. Успехи!

Общи условия

Активация на акаунт