Проблемно забременяване

• 1 156
  • 18
  •   1
Отговори
Здравейте , искам да ви попитам за мнение . Но 39 съм , приятеля ми на 40 . Правихме опити за бебе 6 месеца не се получи и отидохме на лекар . Направихме всички необходими изследвания , цветна снимка й хормони,спермаграма и всичко е наред ,единствено имах полип и го отстранихме . Лекарката ни съветва за инсеменация заради годините ми . Мислите ли,че полипа може да е бил проблем ,след като всичко друго е наред или просто като съм на 39 години по естествен начин няма да се получи .

# 1
Щом всичко друго ви е наред, няма нужда от изкуствена инсеминация. Сестра ми забременя на 39 години нормално, въпреки че спермограмата на мъжа и не беше особено добра. Няколко приятелки имам забременяли нормално между 40 и 45 годишна възраст.
Обаче, заради годините може да стане по-бавно. Затова се препоръчва да пробвате едва ли не всеки ден - най-малко 5 дни в седмицата.

# 2
  • София
Абсолютно възможно да е бил причина. Колко е яйчниковият резерв и спермограмата с каква диагноза е?
Следите ли овулация? Под следене имам предвид ехографски (фоликулометрия) и с кръвни изследвания (хормони)?

Инсеминацията не е особено надежден метод. Избират най-добрите сперматозоиди и следят овулация, но казвате, че няма проблем, затова не разбирам мотивите на лекарката. Това в коя болница се случва?

# 3
Инсеминацията в повечето случаи се прави, ако има проблем със спермотозоидите. Иначе не виждам смисъл, като се има предвид, че процентът на успешен резултат е само 15%. Ако не ви се получи нормална бременност известно време, тогава е по-добре да направите инвитро и да не харчите пари за инсеминация

# 4
Щом всичко друго ви е наред, няма нужда от изкуствена инсеминация. Сестра ми забременя на 39 години нормално, въпреки че спермограмата на мъжа и не беше особено добра. Няколко приятелки имам забременяли нормално между 40 и 45 годишна възраст.
Обаче, заради годините може да стане по-бавно. Затова се препоръчва да пробвате едва ли не всеки ден - най-малко 5 дни в седмицата.

При консултация с андролог, съвета му беше през ден - не по-рядко, не по-често Simple Smile ден след менструация през ден до следващата 😅

# 5
А яйчниковият резерв как е? Щом лекарката препоръчва инсеминация заради твоите години, може там да не е много благополучно.
Аз бих послушала лекарката.

# 6
А яйчниковият резерв как е? Щом лекарката препоръчва инсеминация заради твоите години, може там да не е много благополучно.
[/quote Ами за годините ми е доста добре близ 2 яйчниковия резерв и тя каза , че е доб.е а на приятеля ми му е супер спермограмата и затова мислим естествено да пробваме първо няколко месеца

# 7
  • София
Тези години не гарантират хубави яйцеклетки. Амх е добре, но антрални фоликули колко има е важно.
Позволявам си да коментирам, защото сме минали по този път и си гушкам бебето вече.

Всичко е късмет накрая.

# 8
Супер ми е яйчниковия резерв , но тя иска инсеменации , за да се направят 4 и да ида инвитро

# 9
  • Sofia
Забременях на 39г естествено, но бременността не се разви. И мен една репродуктивна ме пращаше на инсеминация, която не знам с какво щеше да помогне в нашия случай (добра спермограма). Тъй като нямах никакво намерение да се занимавам с инвитро, просто изключих инсеминацията като вариант и не я посетих повече.
После пак забременях естествено на 41г.

Проблемът с възрастта е, че ако на 20 г примерно 20% от яйцеклетките са с лошо качество и съответно негодни за оплождане, то на около 40г съотношението е точно обратното - само около 20% ще са с добро качество и годни за оплождане.
Тоест ще отнеме повече време докато попаднете на яйцеклетка с добро качество.

# 10
Аз пък не Ви съветвам да чакате. Опити, опити, а времето си минава и нещата не стават по-добре. Инсеминациите също изискват време. А те ще са нужни, ако се случи така, че се стигне до ин витро по фонда. Пробвайте няколко месеца, след като са премахнали полипа, но ако не стане е добре да се ориентирате бързо в ситуацията. Това, че някоя е забременяла по естествен път и родила на 40 +, за мен не е успокояващо. Всеки организъм е различен.

# 11
Аз пък не Ви съветвам да чакате. Опити, опити, а времето си минава и нещата не стават по-добре. Инсеминациите също изискват време. А те ще са нужни, ако се случи така, че се стигне до ин витро по фонда. Пробвайте няколко месеца, след като са премахнали полипа, но ако не стане е добре да се ориентирате бързо в ситуацията. Това, че някоя е забременяла по естествен път и родила на 40 +, за мен не е успокояващо. Всеки организъм е различен.
Точно и аз така смятам да направя , няколко месеца пробваме и след това инсеменациа ,за да можем по фонда инвитро

# 12
Здравейте! По принцип съм с редовен цикъл,всеки месец ми идва на същата дата,но този месец ми закъснява с 7дни вече. Отидох на лекар,лигавицата на матката е тънка,сякаш ми е дошло. Изписаха ми Зафрила,обаче в моя град тези лекарства ги няма ,а й четох че после пречат на забременяването. Опитвам да се се свържа с лекаря,но не вдига. Искам да попитам мога ли да заместя тези лекарства с други? Например естрофем или дуфастон?

# 13
Здравейте,при морфология по Крюгер 2% и тератозооспермия има ли шанс за одобрение от ЦАР?И при отказ след колко време може да се кандидатства отново?

# 14
Здравейте ...Юли месец 2024 ходих на гинеколог , защото няколко месеца нямах цикъл
И гинеколожката ме провери на ехограф , след това каза да ходя на изследвания за хормоните защото имам мазна коса , качване на килограми близо 86 кг съм ,окосмяване на всякъде.. пуснах изследванията закарах ги при нея и тя ги провери оказа се високи хормони тестостерон 2,80 и нещо беше ...изписа ми хапчета за предизвикване на цикъла да ги пия 5 дни и след тези 5 дни да ида на преглед при нея за да види дали ми е дошъл цикъла ай независимо дали е дошъл или не да ида при нея , пих тези хапчета и ми дойде цикъла отидох при нея и тя ми изписа едни хапчета Diane35 мисля ,че бяха противозачатъчни каза ,че от тях ще ми се регулират хормоните ..  обаче ходих в всички аптеки в града и ги нямаше на нито една аптека даже неможе да се поръчат и така и се отказах да ги взема също така гинеколожката ми каза ,че не съм за при нея , а за изследване на щитовидната жлеза , но така и до днес не отидох за щитовидната,та въпросът ми е правим опити за бебе и то от няколко месеца ,но не ни се получава възможно ли е от щитовидната и хормоните да ми пречат на зачеването...

Общи условия

Активация на акаунт