Любители на котки - Тема 204

• 30 241
  • 768
  •   1
Отговори
# 705
Не мога да чета за такива изроди, а нямам сили и снимки да гледам. Изпадам в нервен срив от подобни извратеняци. Дано Бог ги накаже, сигуна съм, че ще получат възмездие. На правосъдието отдавна не вярвам, въпреки образованието ми, или именно заради него.

И Станка Златева ли е същата? Ужас!

Дейзи е до мен, сега ще си я нагушкам 🥰 Котките ме гледат високомерно и няма да дойдат за гуш 😀

Да, момичета, Адовет препоръчвам с две ръце и много лапи 😀

# 706
Мен затова ме кефят в Турция. Толкова топло и грижовно отношение към котките. Имаме сложна история с турците и все пак мисля, че самите хора нямат нищо общо. Сякаш са от друго тесто, по друг начин възпитани в някак по-традиционни ценности.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 17:54 от Защо ме търсиш?

# 707
  • Варна
При всичките ни сложни отношения с Турция, минали са толкова години, а от тогава отношенията ни са много по-добри, отколкото с едни други, дето ни учеха навремето, че сме братя. А за отношението към животните... на светлинни години са. Единствено закостенелите им разбирания по някои въпроси ме смущават, ама не може всички хубости наведнъж.

Последна редакция: сб, 15 мар 2025, 17:55 от Месечинка виторога

# 708
Месечинка, аз и братята си обичам много. По стечение на обстоятелствата от много години следя разни YT канали за обзавеждане техни. Ми то всяко жилище е с котка. Кучета сякаш доста по-рядко. И те са много състрадателни към животните. Особено в провинциалните им градчета и селца. То ние ще се окажем накрая с повече гнусаци на глава от населението. Да не забравяме онзи гаден обичай "тричане"

# 709
Е това не го ли забраниха?

# 710
Може и да са го забранили, но факт е, че в нашите земи го имаше. Аз затова в последните години се опитвам да не обобщавам съвсем грубо по нации. Че и ние не сме чудо и приказ в някои отношения. Например германците винаги съм ги имала за студеняци. Напъвам се да си купя нещо hansgrohe, ако бях шофьор сигурно щях да се напъвам да карам Ауди, но редовно хвърлях обобщения за тях, че са студени, дай им само да правят машини. Обаче напоследък се опитвам да си наложа да имам по-обективен поглед върху хората. И изведнъж ми светна колко много спасени животни се осиновяват именно в Германия. Как и защо не знам, но е факт. И така изведнъж немчугите ми станаха симпатични.

# 711
Това сега ми попадна. При нас е трудно да бъде направено, но го споделям, все пак.
Хубаво катио.

Имаме нови съседи на 1вия етаж, с котка. Котката обича да седи отвътре на прозореца и да гледа.
От време на време стопанката отваря прозореца и я държи да гледа. Казах ѝ веднъж "да не скочи?", "аз затова я държа". Днес обаче не я е удържала и обикаляше покрай колите да я примамва. Дано е успяла да я хване.

# 712
Избягах от нашата тема, защото нямам нерви да прочета/видя конкретика, но ме цапардоса ФБ. Содом, Гомор или Перник (защото има и сладострастен момент - дефинитивен садизъм).

Не става с подписки. Като няма законов текст, какво да правят властите?

Да ги задържат за по-дълго под стража, в общо помещение с други лишени от свобода. Затворниците си знаят - абсурдно е да се каже, но те надграждат закона според свои неписани правила.

# 713
  • Варна
Как така няма законов текст? Дори в нашите смотани закони зверството срещу животни е престъпление. Тези утре ще прегазват бебета. Толкова е просто.

# 714
Чела съм, че много от серийните убийци започват с насилие над животни първо, така че според мен и това трябва да се третира като серийно убийство.

# 715
Много повече от жестокост е + користна цел + сексуален елемент +въвличане в тежък морален упадък при публичното му разпространяване....Пфу май няма думи!

# 716
Подписах, разбира се. Мм е подписал във фб. Не намирам думи. Потресена съм.

# 717
  • София
Утре ще има протест в София и аз със сигурност ще съм там, това е ужасно. Корема ми цяла вечер е на топка. Що за "хора" и са смятали да им се размине, не рязврах от къде е изтекла информацията, но е хубаво, че се разбра. Във фейса всичко е луднало, на профила е яко хейт.... Оффф, не знам как спят спокойно, майките им и всичко около тях.

# 718
  • Варна
BG Elves са получили сигнал от чужденец и са разследвали месеци наред, докато съберат доказателства. Страшно гнусна история. Петицията набъбва с по 500 подписа за половин час. Сутринта подписах на 5 хиляди и нещо, сега са 36 хиляди. Искрено се надявам, че на тези няма да им се размине. Макар че 5 години максимална присъда... Нищо не са, освен ако не успеят някак да ги заковат по друг параграф.

# 719
Сега не знам. Но до преди десетина години законите ни не бяха и толкова лоши. Проблемът не е в тях. Това е като с машините - Най-важно е задапаратното устройство, демек, човекът/хората, които управляват машините/прилагат законите.
Тук ако си зарежеш животинката, като я намерят, те намират теб и те глобяват / и не 5 лева /. Не, че извергите са свързани само с една територия, но тук няма да им се размине.

Общи условия

Активация на акаунт