RYANAIR - 28

• 38 951
  • 754
  •   1
Отговори
# 180
  • Beyond the stars
Искали са ни принтирани бордни карти във Валенсия, изричен мейл бяхме получили във връзка със срив на системите предния ден. Не ги изискаха служителите в крайна сметка, но ги имахме принтирани в нас.

# 181
  • София
В Сардиния (Каляри) също никога не са ми искали хартиени бордни карти.
Е в Европа е ясно. Просто няколко гръцки острова правят изключение. (Радвам се, че и на о-в Крит вече проблемът е оправен, преди няколко години летях до ХанЯ, трябваше да се разпечатва. За Хераклион/Ираклио не знам).  Ако говорим за лоукостовете, проблемът си остава извън Европа... най-вече Мароко, ОАЕ, Армения... (Уизеър летят, макар и не от БГ... до Египет, Грузия, Азербайджан, Казахстан, Узбекистан, Киргизстан, Оман...)

Два пъти съм летяла до Ханя - 2020 и 2022, и един път до Хераклион - август 2024, нито веднъж не са ми искали хартиена бордна карта. Не съм видяла и на никой друг да искат. Както съм писала и преди на по-мръсно и мизерно летище от това на Хераклион не съм била.
Миналото лято летяхме и до Каляри на почивка и не са ми искали хартиена бордна карта, макар че там бяхме с Луфтханза.

# 182
Каляри е излишно да се споменава, защото (както вече нееднократно уточнихме) в цяла Европа става с електронни бордни карти. Изключение правят няколко гръцки острова. Аз съм пътувал до Крит преди тебе, явно след това вече са направили промяната. Изрично получих съобщение на телефона в приложението, че това летище не работи с електронни бордни карти и трябва да се иде до гише и бла бла. А по време на пандемията пътувах до Миконос и нямаше къде да принтирам бордната карта, защото мястото на настаняване беше без рецепция, съответно и принтер. И право на летището. Но да не бистря това тук, темата не е за Уизеър (специално за Миконос), а именно те бяха пуснали полети до 5-6 острова по време на пандемията и после спряха полетите.

# 183
Прекалено се екстраполира темата с тези бордни карти.

# 184
Имам въпрос относно приорити бординга, тъй като досега не съм използвала тази опция.

Когато купувах билет, първоначално избрах безплатния вариант за един брой ръчен багаж и на следваща стъпка добавих допълнителна чанта (приоритет), без да избирам място. Нали и в този случай е валидно условието да си я взема с мен в самолета и няма да се налага да я чекирам? И важат същите правила за багажа като при малката ръчна чанта?

И едно практично запитване - ако случайно стане объркване с чантите, когато всички се втурват да си ги взимат, къде се сигнализира - пак ли на съответното гише на летището или мога веднага да се обърна към някой от кабинния персонал?

# 185
Багажът с Priority е ръчен, носиш си го с теб в кабината, и всички правила за ръчен. Само че е по-голям. Не се чекира. Отива на рафта над седалките.
Не ми се е случвало объркване с ръчен багаж, с някой служител на авиокомпанията който ти е подръка говориш, предполагам.

# 186
Благодаря! Мен малко ме обърка това, че взех Priority без избор на място (което беше втора или трета стъпка от резервацията), а пък в правилата на авиокомпанията пише, че ако на по-късен етап се добави чанта от 10 кг., трябва да се чекира, в случай че бройката за Prioriity е изчерпана. Предполагам, че това се отнася за случаите, когато се добавя допълнително ръчен багаж, след като билетът е закупен.

# 187
Не съм чел толкова подробно, има нещо такова - ако няма място започват да чекират по-големите багажи, защото наистина няма място.
Ама те май ограничават броя на продадените priority и уж не би трябвало да се случва това. Абе ако се случи ще кажат.

# 188
  • Варна
Случва се да свърши мястото като почнат там да се бутат и раниците, якетата, има хора с бебета, които са и с допълнителна голяма чанта.
Последна до Виена една дама викна стюардесата да и търси място за раницата, тя и показва под седалката, но дамата яростно си търси място и държи раницата и да е горе. Не и било удобно в краката….

# 189
Мястото на раниците е под предната седалка, това си е неин проблем.

# 190
  • на село
Кабинният персонал винаги помага и гледат да наместят твоето куфарче над седалките ти. Ако някой си е наместил нахално вещите, ги местят. Твоят куфар е с приоритет, то и затова е тоя билет. Друг е въпросът, че повече от половината от самолета е с приоритет, но аз само веднъж съм виждала принудително събиране на малки куфарчета за чекиране и това беше много отдавна. Аз избирам приоритет, защото ми е по-евтино от допълнителния чекиран 10 кг.

Веднъж си забравих куфарчето горе, но понеже вече бях почти излязла от самолета, изчаках да излязат всички и куфарът си ме чакаше. Май никога не съм имала притеснение, че някой може да ми го вземе.
Едно на ръка, че всичките ни куфари са отличаващи се цветове и мога да ги държа под око от дистанция 😁

# 191
Мястото на раниците е под предната седалка, това си е неин проблем.
Принципно да, но заради сгъчнаните седалки човек не може да си опъне краката изобщо. А като имаш и такова нещо в краката, си обречен изобщо да си със сгънати крака, защото там, където трябва да са ти обувките, всъщност ти стои раницата. И трябва да си с  още по-прибрани стъпала, сгънат на 8. Аз гледам да съм обикновено на място до пътеката, да мога поне единия крак да изпружвам на пътеката, когато не минават хора, защото иначе не се побирам.  Средна седалка или такава до прозореца са ми пълен ад, понеже съм висок и лоукостовете са със сгъчкани седалки, колената ми опират в предната облегалка и... пътуването си е предизвикателство. При Турските, Австрийските, Луфтханза, ЕърБалтик и т.н. нямам този проблем.

# 192
На нас няколко пъти са ни взимали принудително приорити багажа в багажното, но в интерес на истината не съм се опитвала да споря, защото бяха сакове с дрехи. Ако имах ценни вещи вътре щях да си търся правата.

# 193
а правата какви са?
обикновено ако имаш лаптоп или нещо такова си го взимаш с тебе, а куфара в багажното

# 194
Е как какви са - платила съм за втори кабинен багаж и имам право да го взема в кабината.

Общи условия

Активация на акаунт