RYANAIR - 28

• 38 330
  • 754
  •   1
Отговори
# 30
Хора, на бордните карти пише само името на пътника, мястото в самолета и часа на излитане. Както и че сме само с ранички
За всеки случай се свържи със съпорта и провери. Ще ти е мирна главата.

# 31
Те това проверяват на качване - името и дали сте платили багаж. Един поглед за 20 сек. на пътник.
Говори с тях ако ти се разправя...

# 32
Пробвам с чат през сайта, но не става. Мисля, че има бъг в системата. Изпратих запитване пак през българската версия на сайта, сега и имейл.

# 33
Пробвам с чат през сайта, но не става. Мисля, че има бъг в системата. Изпратих запитване пак през българската версия на сайта, сега и имейл.

Знам си аз, че има още питания, най-лесно е да не се занимавате.
Ако пишете live agent в чата ще ви свърже с човек, бота не върши работа. Мейла става ако имате няколко дена до седмици за обяснения.

# 34
  • Все на втория етаж
На нашите бордни карти също пише само две имена, местата и раниците.  То няма какво друго да пишат мисля.

# 35
Час на излитане и пристигане има в бордната карта, а най-отдолу - час на затваряне на гейта.

# 36
Имам предвид, че дата на раждане, вид и номер на документ не ги пише и агента на гейта не ги сравнява с тези, които му показвате.
Отделно, Уиз не ги иска вече за Шенген, Райън ги иска. 99.9% съм сигурен, че не служат за нищо, просто не са си сменили системата.
Та все едно какво сте сложили там.

# 37
А може би Раянеър ги иска, защото е ирландска авиокомпания, а Ирландия е извън Шенген. Докато Унгария е в Шенген, Уизеър е унгарска компания.  Но...  и аз съм склонен да мисля, че просто Раян не са си сменили системата.

# 38
  • Пловдив
Здравейте!
Ще пътуваме за пръв път със самолет с моето семейство и моля за съвет.
Ние сме музиканти и ще пътуваме на фестивал, организиран от моя приятелка в Лондон. Купихме рано билети за март със запазени места (с две деца на 6 и 8 г сме) само с раници, но на мъжа ми взех приорити, за да сложа гъдулката му без калъфа и да я уплътня с дрехи.
Въпросът ми е: дали ще има проблем при проверка на багажа, защото все пак е музикален инструмент? В крайна сметка гъдулката е с размерите на малка цигулка и не ни се плащат 100 евро само за нея, за допълнителна седалка също да не говорим. Тя спокойно си се събира в отделението над главите, ама... Ако ще имаме проблеми, да търсим варианти да си правим сингбеци и да не я вземаме, макар че ще се изгуби атракцията таткото да свири, а те да пеят 😔

Затова питам тези, които пътувате по-често, имате ли информация за музикалните инструменти? За в голям чекиран багаж изобщо не ми се мисли да я оставяме, защото няма да я видим здрава сигурно...

Благодаря!

# 39
За Раянеър не знам, трябва да се разровите, за Уизеър имат отделна секция в страницата им с правилата за багажа и се заплаща... изобщо не е евтино. Често излиза по-скъпо от цената на самия билет изобщо.  Ако пътувам с инструмент, няма да избера лоукост авиокомпания.  В никакъв случай не отивайте неподготвени на летището, ще ви издрънкат с големи такси, търсете в сайта на Раян какви са таксите за носене на инструмент, за размери и т.н.

Edit: на пръв поглед, от сайта на Раян намирам това:
Спортна екипировка или музикални инструменти, включително, но не само големи риболовни въдици, стикове за голф, велосипеди* (има ограничение за теглото на велосипедите до 30 кг), скутери, екипировка за фехтовка, прътове за скачане, копия за хвърляне, дъски за сърф, дъски за плуване, сноуборд дъски и ски, както и големи музикални инструменти, включително, но не само арфи, контрабас и барабани не са подходящи за превозване от авиокомпании, които оперират бързооборотни превози. Но тези предмети могат да бъдат превозвани в каргото на самолета в допълнение към Вашия регистриран допустим багаж с ограничение до 20 кг на предмет. Следните такси са валидни, кликнете тук за повече детайли.
Всякакъв вид спортна екипировка или музикален инструмент с тегло над допустимите 20 кг, ще бъде таксуван като свръхбагаж на съответната ставка на килограм.
*Велосипеди - те ТРЯБВА да са в предпазна кутия или предпазна чанта за велосипеди, за да ги приемем за пътуване. Електрически велосипеди не могат да бъдат превозвани в самолет.
По-малки музикални инструменти, като например китара, цигулка или виола, които надвишават нашите размери за ръчен багаж, могат да бъдат превозени в кабината на борда, ако за тях е резервирано място и е платена съответната сума. При закупуването на допълнително място не се предвижда допустим ръчен или регистриран багаж.

https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/terms-and- … s-and-conditions6

https://www.ryanair.com/bg/bg/useful-info/help-centre/terms-and- … -and-conditions18

# 40
Ако влиза в куфарчето със съответните размери за прайорити, никой не се интересува какво има вътре. Не е оръжие и т.н и толкова. Ако не влиза, четете какво е писал dizilet

# 41
  • Пловдив
Благодаря Ви!
Прочетох условията и от това, което видях или трябва да плащам +50 евро в едната посока за инструмента, или допълнителна седалка. Нито едното не си струва парите, имайки предвид, че е малък инструмент.
В такъв случай ще гледам да ми влезе в куфарчето на приорити билета на мъжа ми, щом няма да им излезе, че е инструмент и да си ни го таксуват допълнително.
Прекрасна неделя!

# 42
Ако не е оръжие грубо казано няма значение какво имаш в багажа. Ако е отвън и се носи в ръка е друга работа.
Музиканти носят виолончела и т.н. като им купуват място. Ценни неща не се чекират никога, може да се повредят много лесно.

# 43
Да, ако е с калъфа, едва ли ще влезе в малък куфар с прайорити. Трябва самата гъдулка, да си я обградите с меки неща, с дрехи и с пукащите се найлони, вие си знаете... да не се удря в  стените на куфара. А за чекиран куфар забравете, ще я мятат, после ще я намерите на сол. Имам френд, който с Уизеър пренесе китара от Шарлероа до София и не беше платил за нея предварително, та беше бесен като кацна тук и проклинаше авиокомпанията, изръсили са го яко на гейта, много повече, отколкото е струвал билетът му. С тия лоукостове не си е работа, да се пренасят инструменти.

# 44
Здравейте и аз да нахлуя в темата с въпрос.Не съм пътувала с ryanair ,с други компании да но с тези не съм.Имаме  ръчен багаж ,осведомих се вече за размера ,обаче дамската ми чанта ,която всъщност е малка раница 29см/25см/11см на самсонайт ,аз си я ползвам ежедневно (документи ,телефон,портфейл ,очила ) .Има ли вариант да ми заявят ,че не може и все едно съм с две раници?В смисъл дали няма да се наложи да я натъпквам в ръчния ми багаж?Ще питам и за цените на чекирания багаж,ще пътуваме трима и мислех да платя 1 куфар чекиран багаж 20кг  за тримата .Правилно ли се орентирам ,че цената е около 100€?Ако взема кабинен багаж допълнително той е до 10кг ,но ще е по ниска цената предполагам?

Общи условия

Активация на акаунт