RYANAIR - 28

• 38 336
  • 754
  •   1
Отговори
# 45
  • sf
Има да. Имате право на един багаж и какъвто и да е втори , има вероятност да го таксуват допълнително. Да, понякога се минава между капките, но няма гаранция.

# 46
Ако нямаш прайорити, е само един брой багаж, чанта, раница, няма значение. Това не е съвсем малко да мине незабелязано, та гледай да се вижда една бройка или плати за прайорити.  Цените варират, та пробвай да видиш колко е, ние няма как да ти кажем точно.

# 47
Благодаря за отговорите.Ще си взема малка дамска и ще я пъхна в ръчната раница.Мислех да взема 10 кг кабинен сега гледам куфара ми твърд е 55/40/23см ,за 3 см не става. И на края май ще си платя 20кг чекиран и ще мирясам.То само дамските ми принадлежности  и на мен и на дъщерята ще напълнят още една раница.Благодаря за информацията 😊

# 48
"Малката" Ви ежедневна раничка 29см/25см/11см е почти колкото ръчния багаж на Райън 40x20x25. Не се надявайте изобщо. Ако можете да я сгънете и приберете по джобове или в багажа нямате проблем.

# 49
  • Melmak
Вече са ви обяснили за дамската чанта - без прайорити е един брой багаж в определените размери. Можете да вземете малка дамска чанта, която да сложите в раницата.

Иначе цените на багажа варират и зависи от самия полет. Неприятното на чекирания багаж е, че трябва да ходите на летището по-рано, да чакате после багажа на лентата и да се надявате куфара да е цял. Но това го знаете. Вариант е да платите прайорити и просто да вземете две раници, вместо куфар и раница щом куфара за кабинен багаж не е съобразен с размерите на раян.

# 50
  • Бургас
Здравейте, имам един малко глупав въпрос, но ми предстои пътуване със сина ми, който е на 16 навършени години. Ще може ли да мине с разрешително за пътуване сам, подписано от мен и баща му, макар че и аз ще пътувам с него. Имаме налично такова, та ако мога да си спестя едно ходене до нотариус.

# 51
  • София
Може

# 52
  • Наблизо
Здравейте, имам един малко глупав въпрос, но ми предстои пътуване със сина ми, който е на 16 навършени години. Ще може ли да мине с разрешително за пътуване сам, подписано от мен и баща му, макар че и аз ще пътувам с него. Имаме налично такова, та ако мога да си спестя едно ходене до нотариус.
Да,така или иначе системата вече е на обратно -следи се дали има забрана за пътуване,а не дали няма.

# 53
  • на село
Това за счупените куфари от нискотарифните е малко относително. Моят, с който съм летяла къде ли не и основно с нискотарифни, го счупи “скъпа” компания. Беше от тези, дето ги рекламират с камион, минаващ отгоре им.

# 54
  • София
Едни и същи хора товарят и разтоварват по летищата в общи линии.
Само от возене в самолета няма да се счупи, независимо как е оцветен и брандиран отвън.

# 55
За разтоварването отговарят хора на летищния оператор, не авиокомпанията. Обикновено са 1-2-3 оператора за всички авиокомпании на това летище. Но пък проблема може да е възникнал на другото летище...
От друга страна, за рекламация се обръщаш към авиокомпанията, та какво тя предлага вероятно зависи само от нея.

# 56
  • Melmak
През октомври летях с чекиран багаж и като слязохме на летище София след взимане на багажа направихме опашка от счупени куфари на гишето за оплаквания. Раян плащат едва 50€ обезщетение. Като цяло съм наясно, че не е компанията, обаче имам чувство, че имаше 10 счупени куфара от полета.. само от нашия🤷🏼♀

Иначе на другите не знам колко им е обезщетението, предполагам повече. 
Скрит текст:
Аз не страдам особено, защото тоя куфар го проклинах от известно време и даже малко се радвах като се счупи. Мм го харесваше и сега го изхвърлих с причина. 😁

# 57
  • на село
Аз даже не се сетих, че мога да поискам обезщетение, а уж се имам за много светната за тия неща 🤣  Май ми беше омръзнал тоя куфар и на мен.

# 58
  • Melmak
О, можете, разбира се! Аз си ги исках, даже ги и получих, въпреки че мразех куфара! 🤓😁😁😁

# 59
Ако платя приорити и взема плюс раница и малък сак 40/55/20 в него мога ли шампоани или пак трябва в прозрачни бутилки по 100мл в плик прозрачен?

Общи условия

Активация на акаунт