RYANAIR - 28

• 38 353
  • 754
  •   1
Отговори
# 75
  • София
За да не пускам нова тема, ще ви питам тук като опитни, надявам се да не ми изтрият въпроса.
Щукнала ми е една идея за 1-2 дневно пътуване през февруари или март без точно определена дестинация (по-точно ми пуснаха мухата във Фейса), обаче в Гугъл флайтс не можах да се оправя как да задам условия, както е в търсачката на Райън. Може ли идеи в кой сайт и как да търся така (нямам проблем с английски)

# 76
в Гугъл флайтс избираш Explore и там задаваш дати/периоди, после гледаш по картата и донатъкмяваш...
сигурно има и по-добри начини
може ако имаш няколко (3-4-5, не 20) дестинации в главата, на нормалното търсене на полети да добавиш няколкото летища като дестинация
примерно
от София
до  Лондон, Милано, Мадрид, Барселона
и гледаш календара

# 77
Щукнала ми е една идея за 1-2 дневно пътуване през февруари или март без точно определена дестинация (по-точно ми пуснаха мухата във Фейса), обаче в Гугъл флайтс не можах да се оправя как да задам условия, както е в търсачката на Райън. Може ли идеи в кой сайт и как да търся така (нямам проблем с английски)
В смисъл, търсачката ти трябва за критерий: "най-евтини билети" ли? Имаш ли идея горе долу къде ти се ходи, южна държава, северна? Или там, където не си била досега... (ама пък ние не знаем къде си била ти)... Обикновено билетите до Бари, Неапол, Катания, Дортмунд, Меминген (най-вече на Уизеър) са евтини през зимния период.

При уизеър ползвай търсенето на Flexible date и така ти показва цените за един календарен месец на 1 екран, така ще се ориентираш бързо с цените.

Може да пробваш и търсачката azair, критериите си ги задаваш ти.

Последна редакция: ср, 12 фев 2025, 20:07 от diziler

# 78
  • София
Ако няма значение къде искаш да отидеш уиз имат fare finder и там да зададеш до anywhere и да си харесаш полети например с най-ниска цена. При Раян изскачат поп ъп прозорци на приложението и тогава ги изкарва всички дестинации на куп.Днес имаше flash sale.

# 79
  • София
За да не пускам нова тема, ще ви питам тук като опитни, надявам се да не ми изтрият въпроса.
Конкретно за Ryan, можеш през приложението Ryanair Discovery - то е с тази цел основно - задаваш си критериите и ти подрежда опциите по цена. Можеш да уточниш за колко дни, в кой период и т.н

# 80
  • Melmak
Можеш да търсиш със скайсканер като дадеш от София за навсякъде и цъкаш месец, в който искаш да пътуваш. И тогава ти излизат дати.

# 81
  • СОФИЯ
Конкретно за Ryan, можеш през приложението Ryanair Discovery - то е с тази цел основно - задаваш си критериите и ти подрежда опциите по цена. Можеш да уточниш за колко дни, в кой период и т.н
Има го и на сайта, може и без регистрация. Така поне след това не те засипват с реклама по всички възможни начини.

# 82
  • София
Благодаря на всички, живи и здрави и се радвайте на живота!!
Вече имам няколко идеи.
В сайтовете на компаниите се оправям, не е ядрена физика. Проблем ми е да намеря добри възможности за полети с различни компании на отиване и връщане.
diziler, много полезно приложение, нещо такова ми трябваше.
Така ме изкушават някои възможности без преспиване, но не са много часовете.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:16 от Cuckoo

# 83
Здравейте!
Имам следният казус: купила съм билети за мен и за синът ми, който е на 17г. Но в бързината съм отбелязала, че е тийнейджър. Ще имам ли проблем и какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря предварително!

# 84
Здравейте!
Имам следният казус: купила съм билети за мен и за синът ми, който е на 17г. Но в бързината съм отбелязала, че е тийнейджър. Ще имам ли проблем и какво ще ме посъветвате да направя? Благодаря предварително!
Аз бях направила обратното - бях отбелязала възрастен, вместо тийнейджър. Свързах се с чата и ми оправиха билета за отрицателно време. При първия опит се наредих на опашка от над 300 човека /ако си спомням добре/ и връзката се разпадна по някое време. При втория ми опит не съм чакала - директно след въпросите на бота ме прехвърлиха на служител и промяната стана много бързо.
========
Утре пътуваме и не мога да намеря оригинала на декларацията от мъжа ми, с която разрешава  сина ни /15год./ да пътува само с мен. Имам черно-бяло копие. Откакто сме в Шенген промени ли се нещо по отношение на тези декларации? Дали е проблем, ако нося само копие?

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 10:38 от Queen L

# 85
Откакто сме в Шенген вече не трябват декларации.

# 86
След Шенген не проверяват документите при пътуване, но  проверяват дали може да извеждате децата на случаен принцип, не съм съвсем наясно как. Даже имаше статия в (май) Дневник, че било спряно незаконно извеждане на няколко деца, не знам как.
Вземете си копието поне.

# 87
  • София
Бях питала един полицай на летището дали ще ми трябва декларация, той ми беше казал, ако имате носете, но не било задължително, те имали начини да си проверяват. По принцип мисля, че при ваденето на паспорт родителите вече имат възможност да заявят, че не желаят децата им да могат да напускат страната само с един родител.

# 88
  • София
Остава въпросът с децата с лична карта или онези с вече издадени паспорти.

# 89
Здравейте!
Срещам проблем с чекирането на сина ми 13 г.
Ще пътуваме двамата и при чекирането, когато напиша моите данни -всичко е ок. Но след като натисна "продължи" отново ми излиза бланка с моето име отгоре и съответно "възрастен". Кагота пак си попълня данните, ми изписва, че датата на раждане не съответстве на типа пътник. Очевидно се зарежда втората бланка, която би следвало да е за сина ми, но неговото име не фигурира, а е моето.
Когато него го демаркирам за чекиране, след моите въведени данни, отивам на избор на полети (отиване/връщане).
От том съдя, че втората бланка, след като аз съм попълнила данните си са за сина ми, но.....как да знам, като пак е моето име?
На някой да му се е случвало?

Общи условия

Активация на акаунт