RYANAIR - 28

• 38 382
  • 754
  •   1
Отговори
# 105
Не трябва акт за раждане., ама не пречи да вземете копието де.

# 106
Здравейте! Тъй като имам страх от летене и обикновено вземам половин Ксанакс преди полет, дали ще е проблем да си взема в ръчния багаж.

Ако не е повече от 100мл течност, няма да е проблем, иначе да.

Това не е течност, а хапчета, и то със зелена рецепта и не знам как стои въпроса сега, когато рецептите са електронни.

# 107
Никак, щом не е течност над 100мл, взрив и оръжие е разрешено.
Не трябва рецепта, освен ако не носите някакви промишлени количества, наркотични вещества...

# 108
  • на село
Не трябва акт за раждане., ама не пречи да вземете копието де.
Аз бих взела, че все има някой неразбрал.
Да ти загубят времето и да те забавят е нещо, което бих си спестила.
Не знам защо имаме компютри в тая държава, като не можем една информация да проверим, ама и на мен са ми губили времето. Ние даже бяхме двамата родители.

# 109
  • Варна
Току-що получих мейл за полет на 16.06, чиито час от 2 месеца е сменен.
Явно определено време преди полета изпращат, а не веднага при промяната, ако има повече време.
Пиша за всички като мен, които се чудиха, че нямат уведомление и реално не можехме да се възползваме от опциите за промяна или отмяна.
Какъв е полетът?

София-Бари

# 110
Здравейте! Тъй като имам страх от летене и обикновено вземам половин Ксанакс преди полет, дали ще е проблем да си взема в ръчния багаж.
Ксанакса е наркотично вещество, забранено без рецепта. Консултирайте се с лекаря, който ви го и изписал как да удостоверите, че имате рецепта. Проверете и забранено ли е на територията на държавата, която пътувате.

# 111
Чак наркотично не е, но е силно успокоително. Давали са ми го веднъж при спешен кардиологичен преглед, заради супер ускорен пулс, направо думкане на сърцето, комбинирано с пристягане. И докато се върна до вкъщи, почти заспах по пътя от този ксанакс.

Не бих казал, че трябва да се пие в самолета при страх от летене.

# 112
Пила съм ксанакс, след като ми е бил предписан от лекар, заспивах след 20 мин и спях непробудно с часове. Категорично не трябва да се пие преди полет, защото ако, не дай си Боже, се случи някоя авария, човек ще е неадекватен и може да пострада допълнително заради забавените си реакции.

# 113
  • Пловдив
Ксанаксът съдържа алпразолам, който е бензодиазепин, т.е. психоактивно вещество. Затова е и със зелена рецепта. Аз не бих носила на път, освен ако е необходимо по медицински показания /напр. опасност от епилептичен припадък/...
https://bg.m.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D0%B5%D0%BD%D0%B7%D0%BE%D … D0%BF%D0%B8%D0%BD

# 114
  • Mostly in my mind
Леле, голяма дискусия за половин хапче Ксанакс.

А какво препоръчвате да се приема при страх от летене?

# 115
  • Пловдив
Валериан?
Виждала съм присъди за ксанакс без рецепта. Не е голяма тема за дискусия, разбира се. Особено, ако те задържат на държавна граница с него 😊

# 116
  • Mostly in my mind
Кой изобщо е споменал,че трябва да се пренася Ксанакс без рецепта? Жената не е написала това. При положение, че има рецепта и покаже, не виждам проблем да не може да ги пренесе.
Останалото е излишна полемика. Simple Smile

# 117
Аз се извинявам, че се намесвам така грубо, ама не може ли все пак да се измисли друга опция за успокояване на нервите- както някой мъдро е предложил, може валериан. Сещам се и за други успокоителни- валидол, деанксид.....

# 118
  • Пловдив
Не е написала и че има рецепта 😉 Кой как възприема опиатите си е личен проблем.
Приключвам с off topic-a 😊

# 119
По повод на електронните рецепти. Никой ли не е чувал за приложението еЗдраве ? Там се вписват всички рецепти,включително и зелените. Та няма проблем,ако съфорумката действително има рецепта за Ксанакс. Въпреки,че никой никога не ми е разглеждал лекарствата,които нося . А винаги нося,даже  антибиотик. За всеки случай:grinning:

Общи условия

Активация на акаунт