⚓ На пазар във Варна - тема 79 ⚓

• 33 858
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
Не препоръчвам Групама.

# 166
Ако няма протокол от ЕРП, че в този ден е имало токов удар ЗК не плащат. Другия вариант е носите го в лицензиран сервиз да го проверят и да ви издадат протокол, в който да посочат причината.
ЕРП нямат интерес да си признават колебанията в напрежението, защото после ЗК съдят тях за да им възстановят щетата.

# 167
  • Под Слънцето
Това ми е ясно. Заведох веднага щета в центъра на Енерго-про на Сливница. Бях с гипсирана ръка, но се мъчих и описах всичко в документацията там. Същият ден ми пратиха на адрес у дома двама техници да обследват, но те не намериха проблем и съответно Протоколът, който ми дадоха, не беше в полза на твърдението ми за токови удари. Тв бе занесен в оторизиран сервиз, там също ми издадоха Протокол за ремонта му, който платих от джоба си, защото Алианц не признаха щетата. На всичко отгоре и те , както повечето надменни фирми, са си пуснали импулсна линия за обслужване на клиенти.

Ето защо издирвам застраховател с човешко лице, който да застане насреща, ако има проблем и поеме отговорност. Всеки може да събира едни пари, но услуга няма.

# 168
Е няма застраховател, който без протокол ще ти изплати щета. Които го ремонтираха защо не ти написаха един протокол, че повередата според тях е следствие на високо напрежение в мрежата?

# 169
При токови удари, ако няма сигнал подаден към тях към момента, "Енергото"нищо няма да ви издадат . И да пратят техник ,той обследва в момента какво е, а не какво е било вчера ,оня ден или преди час.
И за да получите от застраховател щета, трябва да е включен този риск-токов удар/късо съединение.  Трябва да имате и включена техника -лимит или по опис с фабр.номера и т.н.
За сайвант, което е паянтова сграда,тя не е основна къща,която сте застраховали -трябва да е с допълнителна клауза,не зная  подробности по полицата Ви.
Така че ,четете какви клаузи включвате в полицата.
Много са тънкостите.  Остава да почерпите...

# 170
  • Варна
Топси,никой не признава щети от токов удар,без протокол.Ще ви кажа една лека измама(научих я от братовчедка ми)Изгорял й климатика и телевизора от токов удар.Изчакала да има гръмотевици и на другия ден завела щетата.Всичко й платили от ДЗИ.Трябва в застраховката да е упоменато,че включва уреди.Аз лично съм много доволна от Алианц,за каско.За 7дни,след представяне на фактури,всичко ми беше платено.На сестра ми второто пенсионно й беше там.След представяне на Телк,пак за седмица й изплатиха 50%.

Последна редакция: ср, 26 фев 2025, 20:56 от Alatea

# 171
Къде мога да намеря хубави хавлиени чорапи?

# 172
На нас от Булстрад ни изплатиха компютъра на сина. Имахме протокол от сервиз, че е тотал щета в следствие на токов удър.
Съпругът ми ходи като свидетел на делото Булстрад- ЕнергоПро. Енергото загубиха Wink
Застраховката беше от най-евтината.
Ако има значение, действието се развива преди 5-6 години.

# 173
Здравейте,
Тази сутрин мъжът ми се наредил на опашка от около 30 човека пред Лидъл в Аспарухово, още преди да е отворил врати. За съжаление обаче от магазина изкарали една - единствена бройка за продажба и той не е могъл да го вземе. Следи от доста време кога ще бъде пуснат в продажба, тъй като на него му трябва, но за съжаление без успех към настоящия момент.
Можете ли да кажете в кой Лидъл все още има от този ударен гайковерт, за да отидем да го вземем?

Благодаря Ви!

# 174
  • Под Слънцето
Съвет да звъннеш на нац. тел. номер на Лидл и да зададеш този въпрос. Там могат да проверят наличност в системата. Правила съм го за инструменти на мм

# 175
  • Варна
Мъжът ти питал ли е на място? Мой познат така дебнеше някакъв инструмент в Лидл, отишъл още рано сутринта, те изкарали 1-2 бройки и като започнал да върти на шиш персонала изведнъж се оказало, че в склада има още, но ги вадят на час по лъжичка.

Последна редакция: чт, 27 фев 2025, 13:37 от HighSpeed

# 176
# 177
Не е питал, но ще мина след работа да попитам за всеки случай.
Благодаря и за линка!

# 178
  • In transit
Здравейте,
Тази сутрин мъжът ми се наредил на опашка от около 30 човека пред Лидъл в Аспарухово, още преди да е отворил врати. За съжаление обаче от магазина изкарали една - единствена бройка за продажба и той не е могъл да го вземе. Следи от доста време кога ще бъде пуснат в продажба, тъй като на него му трябва, но за съжаление без успех към настоящия момент.
Можете ли да кажете в кой Лидъл все още има от този ударен гайковерт, за да отидем да го вземем?

Благодаря Ви!

Малко след като писахте тук, проверих в Лидл Мир. Питах и един служител, който познавам. Каза същото, че са получили много малко бройки и са свършили веднага.
Има от този наличен:

# 179
И в Лидл на Св. Св. Константин и Елена няма показания от брошурата
Това има налично

Общи условия

Активация на акаунт