Отговори
# 225
Баби съм виждал само да ровят в дрехите на Лидъла. Имат си го за състезание някакво. Търсят дрехи на цялата рода.
С 5кг банани никой не съм виждал.
Виж, да късат 2 по-едри банана, не конкретно пенсионери, това дразни. И после още 2 от другата връзка. Това в бакалията няма да мине, но в Кауфланд минава. Същите, дето ще протестират сигурно. Сигурно си казват, "дай да ги прекараме Кауфланда, така и така ни скубят с тия банани по 2 лева, капиталисти гадни, заради тия банани ни взеха милия соц, където ни раздаваха без да работим, докато си крадем от завода."

Ако ми трябват два банана, защо да взимам цяла връзка?

# 226
  • София
Има защо дори и в Хърватия да се отказаха от таван на цените.

# 227
Ами аз лично протеста на 13 ще подкрепя
И защо не се протестира срещу увеличението на бензина например. Една седмица всички ползват обществен транспорт и не пътуват с частни автомобили?
, но такъв не. С личния автомобил за около 8  лв пътуваме трима души до работа и училище и обратно. С автобуса за също пътуване ще дадем 22 лв за междуселищен транспорт без да слагаме този в града ( които не ползваме когато сме с колата).

# 228
  • SA
Ами аз поне протеста го разбирам да се лишим от нещо в името на някаква идея. Такива калкулации ако всеки почне да прави - дали няколко лева ще загуби и колко ще спечели в личен план, поне аз не ги разбирам, ако става въпрос за протест в национален мащаб. То по тази логика, ако магазините за една седмица пуснат прилични промоции на важни хранителни продукти,  много хора ще си ги накупят, независимо от това, че обществото е решило да ги бойкотира.
Иначе, както вече писах, за един ден да не се пазарува не е кой знае какво. Аз и сега имам дни, даже поредица от дни, в които нищо не пазарувам.

# 229
А защо пазарувате на редовни цени? Предимството на веригите е, че имат промоции. И те не са само за пенсионери, а за всички. Аз съм си изградила система откакто съществуват промоции и вериги, нищо на редовни цени не купувам. Ползата е двойна. Хем пестя пари, хем никога нищо не ми липсва.
Така, че от мен категорично не на бойкота.
Бих участвала в протест срещу нежеланието на много работодатели да актуализират адекватно заплатите.

# 230
  • Буркина Фасо
И винаги има поне по 3 на промоция във всяка една от веригите.
Вчера във всички вериги, в които ходих, а аз в събота си ги обикалям наред, беше нещо като 31 декември. Народът пазаруваше като за празник или като за последно. Толкова хора последно видях по нова година. Може пък да се запасяват за 13-ти, когато ще бойкотират. Simple Smile
Всъщност на 13-ти ще бойкотират, на 14-ти пак ще напълнят количките за празника...
аз мисля, че на 11-ти и 12-ти ще е пазаруването за да не се влиза в магазините на 13-ти. Smiley

# 231
  • Далечният изток
И на 13-ти ще влязат...

# 232
А защо пазарувате на редовни цени? Предимството на веригите е, че имат промоции. И те не са само за пенсионери, а за всички. Аз съм си изградила система откакто съществуват промоции и вериги, нищо на редовни цени не купувам. Ползата е двойна. Хем пестя пари, хем никога нищо не ми липсва.
Така, че от мен категорично не на бойкота.
Бих участвала в протест срещу нежеланието на много работодатели да актуализират адекватно заплатите.

През последните години лидл се подиграва с клиентите с отстъпки 30% на хранителни продукти, чийто срок изтича! Даже веднъж пред мен техен служител се гордееше, че бракували доста храна!
Писах им неведнъж за това безобразие, но полза никаква......

# 233
А какво трябва да направят с храната, която се разваля? Да я дарят ли? Би било супер, но не виждам никои предполагаемо в нужда институции да се избиват за нея. Нормално да се бракува.

# 234
А какво трябва да направят с храната, която се разваля? Да я дарят ли? Би било супер, но не виждам никои предполагаемо в нужда институции да се избиват за нея. Нормално да се бракува.

Намаление поне 50% преди да се е развалила!

# 235
  • София
Ако бракуват - защо бракуват. Ако даряват - защо даряват боклуци. Ако има намаление на стоки с изтичащ срок - искат да ни отровят.
И аз гледам кое е на промоция, кое е в по-големи опаковки. Смея да твърдя, че немалко хора, които се оплакват от цените, пазаруват хаотично. Не говоря за дамите в тази тема.
Имам познати, които дават безумни пари за снаксове, сладкиши, пакетирани храни. А после - скъпо е, нямаме за ядене…

# 236
  • София
Във веригите, дори когато стоките са на промоция, пак са скъпи. В България храните са много скъпи. Имам възможност да пазарувам и в други европейски държави, ами по-евтино е. В тях са по-скъпи пресните плодове и зеленчуци, но пък тук не съм сигурна, че от някои държави извън ЕС вносните зеленчуци не са пълни с всякакви химии, защото както знаем някой си държи дадена лаборатория и не биват проверявани за пестициди.
Не считам, че един ден бойкот ще има ефект, но все пак няма да пазарувам на 13 февруари, мога да не пазарувам и в следващите 2-3 дни.

# 237
Преди месец един продукт, който взимам редовно му беше обявена цената с 30 % намаление.
Тъй като му знам редовната цена, разликата беше 30 стотинки.
И в  промоциите лъжат като разпрани.

# 238
Който е решил да бойкотира, ще бойкотира. Който не иска бойкот, ще си пазарува. Няма драма. Никой никого не кара насила да бойкотира веригите. Не виждам логика в постоянното внушаване, че е безсмислено, нищо няма да се промени и т.н.
Аз ще подкрепя бойкота заради идеята и заради солидарността.

# 239
Аз също. Важна е идеята и посланието. Пък и ще видим дали ще има ефект. Дано има.
Никой няма да умре гладен и жаден, ако не влезе в хранителен магазин за един-единствен ден. Дори ми  е странно, ако има хора, които пазаруват всеки ден. Може би от офисите за закуски, кроасанчета. За обяд кълки, преди вечеря през топлите витрини. Но всеки за идеята може да организира за себе си нещата, че да подкрепи каузата.
Който не разбира смисъла и, нека си пазарува. То по всички тв говорят за протеста, та и всяка баба може да чуе  ясно датата. Ще видим.

Общи условия

Активация на акаунт