Отговори
# 240
Аз питах, но остана без отговор.
Тия, дето ще протестирате на 13ти, ще ядете от хладилника купено от Кауфланд или ще си купите от ресторант, дето пак са пазарили в кауфланд, или ще ходите по Родопите да купувате от баба домашен суджук или пък смятате да гладувате на 13ти.

Според мен това е изключително съществен въпрос.

Сами казвате, съмнявате се, че хората пазарували всеки ден и без това.
Ами и аз като се замисля рядко пазаря в четвъртък.
Но ако и без това нямам път към магазина, да твърдя, че правя протест е лицемерие.
И наистина не я виждам тая полза, която вие твърдите, че щяло да има. Много мъгляво.

# 241
Дани, на теб само Кауфланд ти е в главата, защо така?

# 242
Моля, по същество и без заяждане. Коментирайте конкретно, за да е интересно и на останалите.
Агент съм на кауфланд, затова ги приказвам.
Специално съм нает за протеста. Ще правим анти-протест със знамена. Кой ще участва?

# 243
Просто ми е интересно защо от всички вериги все за Кауфланд говориш.

# 244
  • София
Минах сутринта през Лидъл и имам чувството, че народът не просто пазарува, а се презапасява, сакън да не остане гладен за един ден...

# 245
Аз мога да изкарам и 10-20 дни без да вляза във верига, по едно време ходехме само по веднъж в месеца за препарати, пасти за зъби и други хигиенни.  Всичко остнанало от фирмени магазини на производители.  И три дни ще изкарам на зелен фасул с яйца или миш-маш с печен пипер от фризера.
Не разбирам хора, които се оплакват, че парите не им стигат и като влязат в магазина купуват вафли, бисквити, чипс на баснословни цени.

# 246
С изненада установявам от коментарите, че има хора, които гледат пазарските колички на останалите, правят им едва ли не разбор кой какво, в какви количества купува и как решава да си харчи парите. Не прочетох коментар (допускам, че може и да съм го пропуснала) някой да съди и хока клиентите на фирмените магазини, но за сметка на това доста хора, избягващи веригите, щедро корят тези, които пазаруват оттам.

Нека не забравяме, че всички сме зрели хора и с достатъчен капацитет да взимаме решения къде и за какво да си харчим парите. Всеки сам може да прецени дали, кога, какво и откъде да купува, както и какво да мисли за бойкота на веригите и дали да го подкрепи.

# 247
Добре единственото което смятам да ползвам през следващите няколко дни е ориз и брашно купени от магазин. Останалите неща ще са домашни.
Изненадах се как за месец цената на кафе нова Бразилия е станала двойна.

# 248
Не подкрепям протест на пропутинските сили в България, които са впрегнати да пропагандират да не приемаме еврото и да настройват хората срещу това. Най-голяма полза от неприемането на еврото в България имат путин и неговите апетити към евразийското бъддеще на страната ни. А всички страшки за двойното увеличение на цените след приемане на еврото тук са като страшките дето по-миналата зима ядяхме хамстерите и умирахме от глад, хаха. Как може да има хора връзващи се на това, че цените ще са двойни, а заплатите на половина. Това е такава смешна лъжа, която никога няма да стане истина.

# 249
Цената на кафето ще скочи поне още 2-3 пъти, в Бразилия реколтата е едва 4% от миналогодишната

@stefi2005, протестите не знам кой ги организира в БГ, но определено не си разбрала, че това са протести срещу приемането на еврото.  Гърция и Хърватска ползват евро и протестират не против еврото, а против високите цени на храните.
Без особени земеделски кризи в световен мащаб цената на храната се е удвоила, според вас дали причината е в еврото, долара, рублата и т.н. К
Сутринта гледах репортаж в Мадрид протестират срещу високите цени на наемите и невъзможността на местните да останат в Мадрид.

Последна редакция: пн, 10 фев 2025, 10:36 от скаридка

# 250
  • София
скаридка, по-скоро войната в Украйна оказва голямо влияние.

# 251
  • Наблизо

@stefi2005, протестите не знам кой ги организира в БГ, но определено не си разбрала, че това са протести срещу приемането на еврото.  Гърция и Хърватска ползват евро и протестират не против еврото, а против високите цени на храните.
Без особени земеделски кризи в световен мащаб цената на храната се е удвоила, според вас дали причината е в еврото, долара, рублата и т.н. К
Сутринта гледах репортаж в Мадрид протестират срещу високите цени на наемите и невъзможността на местните да останат в Мадрид.
За хърватска, гърция и мадрид не знам защо протестират, тяхна си работа. Тук протеста е срещу еврото, то е очеведно. Даже настоящата тема така беше формулирана и пусната от човек, неживеещ в България и непазаруващ тук. Странно е какво го интересуват цените в БГ?
Моля да престанете да ме намесвате.Пак ви казвам:това,че не живея за момента в България,не означава че няма да се случи пак за в бъдеще и нямам семейство тук.
България е моята родина и мястото,където живее семейството ми.
Достатъчно дълго съм в този форум,за да се знае,че не съм платен трол,току-що регистриран.
Смених заглавието на темата,защото наистина така отговаря повече.Бях сложила Хърватия,защото за мен трябва да ни служи за пример какво Не трябва да правим и за какво да се следи,когато се въведе еврото.
Аз съм За еврото и това със сигурност ще е в плюс за България,но ако държавата е на мястото си,учи се от грешките на другите и следи и защитава населението.Тези протести показват ,дори и един ден да не е ефективен,че населението не е приспано и ще следи процеса и че цените дори сега,още без евро,са безумни на фона на заплатите в България.

# 252
На мен са ми странни изявленията как е адски скъпо в България, пък в чужбина много евтино.
Добре.
Да подберем примерна количка, да уточним вносни или местни продукти ще има в нея, собствени или обичайни марки, и да влезем във верига. После да сравним цените. Даже може и без влизане, само от каталозите.
Всичко останало е излишно набиране.

# 253
  • Западен парк
Аз бих искала да споделя собственият си опит от цени тук и в чужбина. Имам къща в северна Италия и живях там пет месеца миналото лято. Заплатата ми в България до миналата година беше грубо 1000 лв. В Италия намерих работа за 950 евро нето. И тук и в Италия най-често пазарувам в Лидл. За моето семейство седмичният пазар се движи в интервала 120-150 лв. - основни продукти, плодове, малко нехранителни, малко "вредни" за децата... обичайното, което купуват българските семейства. И бях наистина изненадана от същата сума в евро, когато пазарувах в Италия. Магазинът същия, продуктите същите, ние сме си пак тези потребители (четиримата) и консумираме същите неща. Е сумата за плащане 120-150 евро. И така пет месеца. Ще видим това лято дали ще има разлики, есента ще знам.
А относно търговските вериги, наши и чужди, на мен ми е най-скъпо във "Фантастико" и съответно влизам веднъж на 2-3 месеца. Като гледам не са страдали за мен и не мисля, че ги вълнува дали една женица ще ги избягва. Умишлено не написах "бойкотира", защото за да бойкотирам нещо, трябва да искам то да се промени. А на мен цените във "Фантастико" са ми безразлични. Седмичните отстъпки в "Лидл" и "Кауфланд" са ми идеални - разнообразни стоки от всички продуктови категории, хранителни и нехранителни. И са ми на 5 минути пеша.

# 254
  • София
Говоря за цялостното вдигане на цените в Европа.
Често съм в командировка и тая прословута евтиния, чесно казано, не я виждам. Дори в Прага ми се стори много скъпо, като бях там през януари.

Общи условия

Активация на акаунт