Отговори
# 540
Ехаа, значи яденето на промоция, обаче техника бюджетен клас никога Simple Smile
Имам телевизор за 170лв Simple Smile Върши ми същата работа като такъв за 1000лв. Телефони за 4к, ай посмали малко, за 4к се купуват коли на старо, масовият телефон е около 500лв и дори не се сменя на 2г.
И кой ви излъга,че с един протест ще загубите правото на избор? Кой плаши с Жан Виденов зима? Помните ли,че и да имаше стока, не можехме да си я позволим? Заплатата беше 10 долара, а пенсиите по 3,  оцеляхме, защото връзката със селото беше жива и се самозадоволявахме от домати до прасенца гледаха бабите ни, сега няма такива баби

Ако днес народът се поддаде на промоциите и хукне да пазарува, значи съвсем сме загубили самоуважението си и сме оскотяли. Все тая кой ще нк управлява и на къде ще гледаме, стига да ни хвърлят по коричка хляб

# 541
Всеки с изборите си. Телефонът ми е четири цифрено число, по отношение на храната съм Мис Каприз, но днес ще отида да купя лалета по 4 лева от Лидл.
Освен това когато МаяМа ме приканва за нещо, правя точно обратното. Досега не съм грешил в този си избор.

Бойкотът е една голяма ПР кампания. Нещо като "Видяла жабата, че подковават коня и тя вдигнала крак"

# 542
  • Далечният изток
Ехаа, значи яденето на промоция, обаче техника бюджетен клас никога Simple Smile
Имам телевизор за 170лв Simple Smile Върши ми същата работа като такъв за 1000лв. Телефони за 4к, ай посмали малко, за 4к се купуват коли на старо, масовият телефон е около 500лв и дори не се сменя на 2г.

Напротив. Както храната ти е на промоция, така и техниката. Същото казах, а не си съгласна с мен...
Има телефони по 4 бона. Моят е 400 лв.
Има олио по 6 лв, на промоция има по 2,59, даже в момента. Има сирене Бри по 9 лв за 100 гр, ама не си купувам... Но щом го има и се продава, значи някой си го купува...

# 543
AIDA_N  " Точно там, където има доста добри намаления и промоции и може на съвсем нормални цени да пазаруваш, ако си правиш сметката. " 
Това пишеш в защита на веригите за хранителни стоки, защо само тях се нападали ..., а не и магазините за техника
А после почваш да твърдиш, че то имало и промоции на техника.. Simple Smile

# 544
  • Далечният изток
Да, защото техника не купуваш всеки ден.
Защитавам си правото да пазарувам от който магазин искам и каквито стоки искам. Избор има огромен.
Впрочем и бабите на пазара продават яйцата по 50 ст. Това на Мая трябва да го кажа, явно не знае, че не само във веригите са скъпи. Даже бабата на пазара не прави промоции...

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 08:29 от AIDA_N

# 545
Да, защото техника не купуваш всеки ден.
Е ето за това се протестира срещу цената на хранителните стоки, защото там проблемът е най-наболял
Преди 3г ваучерите за 2*80лв ни оставаха дори, а сега 2*200 са заминали до 15то число на месеца

Днес магазините не са затворени, не се очаква някой да замеря с камъни и да блъска желаещите да пазаруват

# 546
Е, само това оставаше...

# 547
Скрит текст:
И защо да не събираме? Това е кауза.

Наистина ли трябва да се обяснява този абсурд?!?
В другите държави има ли подобни?
Скрит текст:
Или там държавата си е на мястото и децата, здравеопазването и всичко свързано с добруването на населението е приоритет и няма нужда хората да събират пари.

Данъците за какво според вас ги плащаме? Не е само за автомобилите на депутатите, нали?
Има. Пишете в гугъл ключови думи plastic bottle caps charity и четете.

# 548
Преди 3г ваучерите за 2*80лв ни оставаха дори, а сега 2*200 са заминали до 15то число на месеца
За пореден път, не разбирам как това е вина на хранителните стоки, като хартийките са размножени и всеки иска повече хартийки от преди, за 1ца суровина/продукт/услуга/труд.
И вие самите искате повече хартийки срещу труда си. (ако работите)

...
За пореден път, не разбирам  как човек може да вярва, че както един държавен (или ЕС) бюджет е на кантар, ще затвори 1/2 от икономиката, ще се раздадат едни МНОГО пари и след това всичко ще си е по старому. И това неработене и тия раздадени пари някак са дошли от някаква мандра без дъно и ги забравяме. Според вас как ще се изплатят?

Ей на такива въпроси отговорете, не да казвате "вие обичате високите цени"

За пореден път, когато е за държавно раздаване всеки се реди и иска и за другите даже.
Ако е за държавно вземане, всеки вика "не от мен".

# 549
dany1, не само работИМ с ММ, ами сме от ония дето бачкат за износ и ходят редовно командировки и виждат за какво става дума. Как в Австрия цените във веригите са същите като в Бг, като тук сме на половината от стандарта и доходите им?
И говоря за местно производство базови стоки на редовни цени, защото промоциите там ние тук можем само да ги сънуваме.
Някой по-напред питаше за по-малка страна от нас със сходни цени, щото нали зависело от оборота - Словения (население 2млн)

Значи мен не ме вълнуват луксозните стоки - шоколади, алкохоли, Хамони и други деликатеси.. вълнувам се от цената на базовите стоки.

# 550
Само отбелязвам, не видях отговор на въпрос.
А нова тирада.

# 551
А нова тирада.

И какво точно раздаде БГ освен на пенсионерите и на БойкоИзбраните бизнеси ДДС + помощи, когато бяха затворени?
Знаете ли, че в Германия и Австрия имаше задължителни Ковид добавка ЗА ВСЕКИ от работодателя,  от колеги знам, че сумата е около 2500 евро/година. Отделно за деца по още 600евро от държавата.

Да цените се качиха и там, но тук успяхме ударно да ги настигнем и задминем!!!

# 552
dany1, не само работИМ с ММ, ами сме от ония дето бачкат за износ и ходят редовно командировки и виждат за какво става дума. Как в Австрия цените във веригите са същите като в Бг, като тук сме на половината от стандарта и доходите им?
Скрит текст:
И говоря за местно производство базови стоки на редовни цени, защото промоциите там ние тук можем само да ги сънуваме.
Някой по-напред питаше за по-малка страна от нас със сходни цени, щото нали зависело от оборота - Словения (население 2млн)

Значи мен не ме вълнуват луксозните стоки - шоколади, алкохоли, Хамони и други деликатеси.. вълнувам се от цената на базовите стоки.
Цените ясно, но защо и качеството в другите държави от ЕС е по - високо от това на нашия пазар, при положение, че говорим за едни и същи вериги.

# 553
Скрит текст:
А нова тирада.

И какво точно раздаде БГ освен на пенсионерите и на БойкоИзбраните бизнеси ДДС + помощи, когато бяха затворени?
Знаете ли, че в Германия и Австрия имаше задължителни Ковид добавка ЗА ВСЕКИ от работодателя,  от колеги знам, че сумата е около 2500 евро/година. Отделно за деца по още 600евро от държавата.
Скрит текст:
Защо се чака държавата да ми даде добавка за ковид? На какво основание? За мен най-тъпото нещо е държавата да раздава пари на калпак. После реват по тв каква дупка в бюджета имало, как не могат да покрият разходите и т.н.

# 554
А нова тирада.

Раздало ли се е, раздало се е.
Тук не обсъждаме дали е било правилно и справедливо.

Сега, тия раздадените трилиони какво ги правим?
Някой трябва да ги плаща.

Общи условия

Активация на акаунт