Дискова херния - 24

• 11 896
  • 305
  •   1
Отговори
# 240
Здравейте!

Отскоро официално вече и аз съм със диагностицирана дискова херния, даже май две. По думите на лекаря ми, не са толкова сериозни, но достатъчни, че да предизвикат симптомите ми и последвалите болка и неразположение.
Невролога ми изписа 5 дни по 1 инжекция Кетонал, наред с други неща, и при подобрение да направя курс рехабилитация.
Каза също, ако не почувствам облекчение след инжекциите - да вляза в болница за вливки, за облекчение, и тогава да мина рехабилитацията.
Днес ще ми е 4ият ден инжекции, мисля че има подобрение, особено в мобилността, но ако се цели пълно, =0 болки изцеление - за момента не го чувствам така. Силно се надявам и стискам всички палци на всички крайници да се получи, но да видим.

Та въпросът ми е, можете ли да ми препоръчате някоя болница/клиника в София, в която вие сте били за същото нещо, и сте били доволни от условията, и като отношение и като база? Било то държавна или частна? Че ако се стигне до там, да имам някаква предварителна подготовка.

Благодаря предварително!

# 241
Болки равни на нула в съжителство с дисковата херния никога не съм регистрирала. Може и да е възможно, не знам. За мен целта на консервативното лечение винаги е била болките да спаднат до нива да не ми пречат да си живея живота.
Правили са ми вливки и физиотерапия в Света София на бул. България преди три-четири години. Водех се хоспитализирана, но идвах и си отивах всеки ден, даже по едно време два пъти на ден ходех. Като отношение нямам оплаквания (не знам какво особено отношение биха могли да имат - закачат ти система, после друга система. На физиотерапията - слагат те на единия апарат, после на другия). Един нелошо вървящ конвейер. Като резултат, проблемът ми не беше за такова лечение, следователно не се разреши трайно. Поне опитаха.

# 242
Здравейте, след продължително натоварване получих плексит и болки в седалищния нерв, но усещам и нещо като ток по кракът и гърбът, има ли някой които да е имал такъв симптом и евентуално как се е излекувал?

# 243
Здравейте, след продължително натоварване получих плексит и болки в седалищния нерв, но усещам и нещо като ток по кракът и гърбът, има ли някой които да е имал такъв симптом и евентуално как се е излекувал?
От възпален нерв е "токът".

# 244
От възпален нерв е "токът".

Много ви благодаря за отговора вече си мислех, че откачам

# 245
Можеш да си направиш ЕМГ, за да се потвърди до каква степен са засегнати нервите.

# 246
  • София
Някой знае ли телефон на нац.център по рех-я Овча Купел - освен тези трите в сайта им?

# 247
Може ли препоръка за стол при дискова херния на ниво л5 с1? Искам да сменя моя. Някой използвал ли е така нашумяло те столове за активно седене?

# 248
  • Козлодуй
Да аз седя на клекосед - това е основния начин с който ме отболява Simple Smile
https://bg.planet-gates.com/%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D1%83%D0%BA … D0%B5%D0%BB%D0%BE

https://emdesign.bg/product/ergonomichen-ofis-stol-rufus-67x75x8 … e-bejovo-s-cherno

моя е подобен

# 249

имате ли подобрение?

# 250
  • Sofia
Индивидуални ортопедични стелки носят ли облекчение при нашите болки?
Аз съм фен на шляпките Birkenstock, но усещам набиване и боцкания в петите - мисля си дали те не ми причиняват тези усещания Disappointed

# 251
За първи път виждам такива столове, реално на картинките показват да не се облягаш?
Аз стоя на геймърски стол, купен от Юск, много е удобен, но дали е правилно кой да знае. В никакъв случай позата не ми е тази от картинките.

# 252
Индивидуални ортопедични стелки носят ли облекчение при нашите болки?
Аз съм фен на шляпките Birkenstock, но усещам набиване и боцкания в петите - мисля си дали те не ми причиняват тези усещания Disappointed
При мен се появи плантарен фасциит,  предполагам заради падналите сводове, и за него стелките ми помогнаха. Но гледах разни клипове от рехабилитатори и фитнес инструктори по въпроса за ходилата обувките и стелките и те са на мнение, че много от проблемите по гръбнака идват от ходилата, и че стелките са само една патерица, и основния начин за оправяне на проблема са упражненията за ходила, глезени, мускули на краката.
Та зарязах стелките и започнах да правя упражнения за ходила, мисля че има ефект.
От доста време обаче съм ги зарязала, заради ред проблеми и несериозност най-вече, и е крайно време е да ги започна отново, защото сутрин като стана, сухожилията на едното стъпало отдолу са ми на дърво, едвам стъпвам докато ги раздвижа. Забравих да спомена и масажите на стъпалата - с ръце, с топка, с бутилка и така нататък.
Но мисля че не е лошо да си направиш един преглед на ходилата, и индивидуални ортопедични стелки ако се налага, за всеки случай, за екстрени ситуации.

Дъщерята смени няколко стола, геймърски, директорски, не знам какви си, и все не може да си намери удобен.
Последно и бяха казали, че всичките столове са правени за мъже, и някак си на нея и идват големи -дълбоки, високи....

Последна редакция: пт, 29 авг 2025, 16:02 от Lemy

# 253
За вкъщи, работа пред компа, този тип столове сигурно вършат работа (въпреки, че не съм сигурна как се отразяват на коленете), тъй-като изместват тежестта, да не е върху гръбнака. Но ако работиш в движение, ти трябва ортопедична седалка-възглавница, с отвор в средата, която най-добре пасва на столове с равни повърхности, без наклон, т.е., коленете да правят 90 градуса.
При всички случаи, трябва да се редува седене с движение.

# 254
  • Козлодуй
Тук съм напълно съгласна редувам седене с движение. Освен това редувам и столовете не седя на клекоседа само защото врата ме заболява не коленете - да, там пада тежеста но не точно - по-скоро под тях, а освен това в коленете нямам проблеми само по гръбнака Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт