Дискова херния - 24

• 13 955
  • 360
  •   2
Отговори
# 60
Задължителна е рехабилитацията, как така без упражнения? Мускулите трябва да заработят пак и то да заработят правилно. Важно е тялото да се раздвижи навреме и в добър обем, за да не се загуби свободата на движение. Моят кинезитерапевт ми каза, че имам отворен период от няколко седмици, в които ако не придобия движението което искам, никога няма да го имам. Също така ми каза, че ако оперираният не се движи и не се упражнява, мястото остава чувствително и болезнено. Да не говорим, че правилните упражнения помагат да се предотвратят и бъдещи проблеми, както на оперираното място, така и другаде по гръбнака (а и не само).
За колана - и аз трябваше да го нося един месец, нямах други указания. Под "постепенно след първия месец" разбирам нещо много естествено, което правех защото така го усещах - след първия месец, когато се движех без особено натоварване, не го носех. Когато трябваше да измина по-голямо разстояние или да постоя права, го носех в себе си и ако усетех тежест, умора, болка, го слагах. Постепенно тази необходимост отпадна - някъде до края на втория месец, ако си спомням добре.

# 61
Аз не съм носила колан след операцията. Преди да се оперирам, обаче по някое време ми бяха предписали да го нося постоянно. За мен беше груба грешка. До сериозно отслабване на мускулатурата доведе.

# 62
  • София
Хризантема, благодаря за отговора!
Да , така го разбирам и аз за колана.
Ами, минаха пет седмици, ще се разделяме явно.🤪
И рехабилитаторът и казва да го махам веое вкъщи, да го слагам навън. В колко дни и после айде...
Що се отнася до упражненията, според мен масово неврохирурзите някак неглижират това. Малко няма приемственост между различните етапи - операция, следоперативно възстановяване и гимнастика.

Аз не съм носила колан след операцията. Преди да се оперирам, обаче по някое време ми бяха предписали да го нося постоянно. За мен беше груба грешка. До сериозно отслабване на мускулатурата доведе.
Постоянното носене знам, че е лошо.Но след операцията и изписването на колана смятам, че е правилно да се нови около месец.

# 63
  • Sofia
На мен за колана ми казаха два месеца. Втория месец го слагах, когато правех дълги разходки и когато чистех вкъщи. Сега ще го слагам само при чистене или друга физическа работа. За рехабилитацията също ми казаха, че няма нужда нищо да правя, но аз винаги съм била физически активна и няма как да се оставя поне без гимнастика. За жалост пазя другата операция, от която няма и месец и все още изчаквам да посетя рехабилитатор, та се ограничавам само с упражненията от клипчето на руснака.

# 64
  • София
Благодаря за мнението, aniK!
Точно това е постепенно и за мен. Досега бях постоянно с колана без при спане и гимнастика. Пет седмици след операцията ще го нося само при излизане и ако нещо правя вкъщи по така, макар че аз само готвя и съвсем отгоре отгоре чистя. Така ме посъветва и рехабилитаторът. Много ме е страх, мисля си разни неща , че ако не нося колана ще станат, но ще трябва да ги преодолея.
Кой е руснака с клипчето, може ли да споделиш?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 08:52 от Валенцето

# 65
Явно има различни следоперативни препоръки, а и моята операция беше преди 6-7 г. Може и са се променили тенденциите. При мен веднага след като ме изправиха ми показаха серия от леки упражнения, които трябва да изпълнявам ежедневно в леглото. От тогава не съм ги пропускала. Физиотерапия започнах 1 м. след операцията, където ми допълниха вече изпълняваните упражнения + апаратни процедури. Колан не са ми предписвали и не съм носила. Сина ми беше опериран преди 2 г. и също не е носил колан. Но в крайна сметка сме различни хора с различни състояния и е важно човек да си слуша лекарските препоръки.

# 66
Здравейте Simple Smile
Някой пробвал ли е discus compositum инжекции?
В предишни теми, които са заключени прочетох, че някои хора ги препоръчват. Сега се поразрових и видях, че съществува и само Дискус.

# 67
  • Sofia
Кой е руснака с клипчето, може ли да споделиш?

Първия линк от изброените от Lemy на предишната страница - https://www.youtube.com/watch?v=HoTn_3pKXdY
Коланът ограничаваше движенията ми и в моя случай беше добре веднага след операцията (всъщност след като свалиха стаплерите), защото аз съм хиперактивна. Още в болницата ми се скараха, че бързам, че не ставам с претъркулване и т.н. Опитвам се да правя всичко по предписание, но понякога забравям Persevere

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 10:22 от aniK

# 68
  • София
Благодаря, aniK, извинявам се, не съм прочела всичко, а трябва.

# 69
  • Г.Оряховица
Здравейте,от много години имам дискова херния. Правих си и операция преди около 10 години,но но ефекта беше само за около година! Всяка година ходя на санаториум без миналата, но не съм сигурен дали има ефект! На доктори от няколко години не съм ходил,защото общо взето знам какво ще ми изпишат! Самолекувам се с противовъзпалителни хапчета / предимно Advil/ и болкоуспокояващи - аналгин , паратрамол и т.н. Сега съм решил да си купя и нещо за мазане,но се чудя какво .Пробвал съм много мазила през годините , но може би има нещо ново,което не съм пробвал.Какво бихте ме посъветвали?

# 70
Здравейте,от много години имам дискова херния. Правих си и операция преди около 10 години,но но ефекта беше само за около година! Всяка година ходя на санаториум без миналата, но не съм сигурен дали има ефект! На доктори от няколко години не съм ходил,защото общо взето знам какво ще ми изпишат! Самолекувам се с противовъзпалителни хапчета / предимно Advil/ и болкоуспокояващи - аналгин , паратрамол и т.н. Сега съм решил да си купя и нещо за мазане,но се чудя какво .Пробвал съм много мазила през годините , но може би има нещо ново,което не съм пробвал.Какво бихте ме посъветвали?
Защо не пробваш с ежедневни упражнения вместо да пиеш боклуци?

# 71
Подарявам една кутия Discus Compositum N (mit Kalmia) със срок на годност 07.2025. Някой беше питал за тях наскоро. Аз няма да ги ползвам, затова ги подарявам - 10 ампули са в кутията.
.Пробвал съм много мазила през годините , но може би има нещо ново,което не съм пробвал.Какво бихте ме посъветвали?
Волтарен Форте. Ако имаш мускулни контрактури. Ако нямаш - проблемът ти идва от другаде и първо трябва да разбереш от къде идва и след това, според източника, да си избереш лекарството. Няма универсален лек. Всичко е строго индивидуално.

# 72
Здравейте, тъкмо за ампулите Discus и за ензимите искам да задам въпрос.
В момента съм кърмачка, а пак съм с непоносимо обострени болки в областта на кръста. Интересува ме дали инжекциите Discus и ензимите са съвместими с кърменето.
Изчетох доста, видях, че преди няколко години въпросът беше зададен, но никой не беше отговорил.
Стандартната медицина е тежка химия.
Сложиха ми флостерон, изцеждах се и хвърлих кърмата от първите 5-6 часа след това, но пак се отрази на бебето. Доста часове след това бебо беше нервен, екзалтиран и не можеше да заспи.
За ензимите разбрах, че разреждат кръвта.
Ако се включи някой, който е с бета-таласемия или друга анемия и храносмилателни проблеми с или без синдром на Жилбер и има опит при прием на ензимите ще е супер.
С какво се мажете при износени и увредени междупрешлени дискове?
За сега само лепенките криво-ляво спасяват положението. Понякога не мога да занеса бебока и до банята, а е едва на два месеца и е все още само пет килца.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 12:33 от mamelitka

# 73
  • Г.Оряховица
Подарявам една кутия Discus Compositum N (mit Kalmia) със срок на годност 07.2025. Някой беше питал за тях наскоро. Аз няма да ги ползвам, затова ги подарявам - 10 ампули са в кутията.
.Пробвал съм много мазила през годините , но може би има нещо ново,което не съм пробвал.Какво бихте ме посъветвали?
Волтарен Форте. Ако имаш мускулни контрактури. Ако нямаш - проблемът ти идва от другаде и първо трябва да разбереш от къде идва и след това, според източника, да си избереш лекарството. Няма универсален лек. Всичко е строго индивидуално.

А,как се прилагат тези инжекции и защо не ги ползвате?

# 74
Здравейте! Моля за мнение относно гимнастиката Актив ситинг. Има ли хора от тук пишещите с проблеми,които я практикуват и ефикасна ли е? Благодаря предварително за мненията Ви!

Общи условия

Активация на акаунт