Дискова херния - 24

• 14 052
  • 360
  •   1
Отговори
# 120
  • Козлодуй
На мен ми помогна клекосед - крив стол на който се коленичи и на ММ масажите. Да чукна на дърво дископатията не ми се е обаждала сериозно скоро. Разбирам те напълно за спада на самочувствие когато не можех да се изправя бях в страхотна депресия - дано не се връща никога това. Ако се върне имам уреди у дома и веднага реагирам - с ултра звук и електрическа стимулация и така

Последна редакция: вт, 20 май 2025, 19:16 от pvacheva

# 121
Спане на твърд матрак, плуване, ходене пеша, ортопедични стелки за краката, витамини от групата Б. Това съм открила за мен.

# 122
  • Козлодуй
Ооо стелките забравих - да много са важни Simple Smile

# 123
При мен претоварваното (физическо, имам чувството понякога и психическо 😒) и вдигането на тежко, дълго и неудобно седене на твърдо и в една поза, ми изострят усещанията. Гледам да избягвам. По-леки упражнения, никакви силови тренировки и тежести (във фитнеса). Гледам да не нося децата (тежат). Твърд матрак, твърда и голяма възглавница (но това е индивидуално според мен).
Като ме стегне кракът и/ли кръста минавам на Дексофен сашета, пазене и лежане. Масажи, но леки. Мазане с кремове не ми помага.

# 124
Аз си купих и това
https://www.backmed.bg/produkti/8400-paket-ortopedichna-vzglavni … yana-backmed.html

Да не звучи като реклама, но е много удобно и много изправя.
Нищо общо с онази мрежа от Джъмбо.

# 125
Уточнявам само, че съм ходила на няколко невролога и никой не е на мнение за операция. Аз също не мисля, че съм за оперативна намеса.

# 126
На мен за парещите болки ми помогна Габаневрал,, след дълга терапия с нспв. Мисля че вече не се предлага, но го има като Габагама.
Но, описаните страничните ефекти са доста и кофти. Аз го пих защото бях отчаяна, нямах някакви оплаквания от него. Но трябва с лекар да се коментира, и евентуално той да прецени.
Доста време го пих, не разбрах въобще дали ми е помогнало с нещо Simple Smile Благодаря все пак Simple Smile

Аз си купих и това
https://www.backmed.bg/produkti/8400-paket-ortopedichna-vzglavni … yana-backmed.html

Да не звучи като реклама, но е много удобно и много изправя.
Нищо общо с онази мрежа от Джъмбо.

И аз, но от ЕМАГ. Помага Simple Smile

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 09:34 от Golden magnae

# 127
Уточнявам само, че съм ходила на няколко невролога и никой не е на мнение за операция. Аз също не мисля, че съм за оперативна намеса.
Невролозите никога не са на мнение "за операция". Simple Smile Затова се пита и неврохирурзи. Те обикновено са на другото мнение, но не винаги, и ако уцелиш това "не винаги", значи има шанс все пак да не си за операция. Simple Smile
Но, в общи линии, има предпоставки за операция, които ние пациентите трябва да знаем сами.

# 128
Здравейте. Къде в момента са най-добрите неврохирурзи специално за операция на дискова херния. Пирогов, ВМА, Иван Рилски... или някъде другаде? Преди 10 г., когато се интересувах от операция на дисковата си херния, най-добрите специалисти бяха в Иван Рилски, сега пак ли е така?

# 129
Здравейте. Къде в момента са най-добрите неврохирурзи специално за операция на дискова херния. Пирогов, ВМА, Иван Рилски... или някъде другаде? Преди 10 г., когато се интересувах от операция на дисковата си херния, най-добрите специалисти бяха в Иван Рилски, сега пак ли е така?
Иван Рилски според мен. Там всички са много добри специалисти. Преди моята операция доста четох из групите мнения.

# 130
Иван Рилски според мен. Там всички са много добри специалисти. Преди моята операция доста четох из групите мнения.
А вашата операция кога беше. Сега всичко наред ли е?

# 131
А вашата операция кога беше. Сега всичко наред ли е?
да, наред е! Беше преди 8 месеца, в областта на С6-С7

# 132
Здравейте! Някой оперирал ли се е наскоро при доц. Фердинандов в Иван Рилски?

# 133
Привет ,група !
Още мърдам Blush , просто  не се организирах да вляза във форума  от новите устройства .
Аз  все още си наблюдавам двете  хернии и не се решавам  на операция .
За Св. Иван Рилски - мои колеги /семейство/ се оперираха пред6-8 меца при д-р Каракостов . Отначало всичко беше  ОК , направо им завидях за смелостта , но напоследък колежката пак има болки  и докторът при прегледа и е казал , че не вижда причина  защо я боли !?!
Моята  лична лекарка преди година  направи  лапароскопска операция при  немски професор , който периодично идва в клиниката на Мазнейков / около 6000 лв. била операцията/ . Тя  се е възстановила  много бързо . Обмислям този вариант  ако съвсем клекна .  Вторият ми вариант  е  Св. Иван Рилски ...

# 134
  • Sofia
Ели-ТАЛ, операцията на тези познати, които преди 6-8 месеца са се оперирали, но имат болки, микроскопска дискектомия ли е била? Правят ли гимнастика, ходят ли пеша?

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 12:02 от aniK

Общи условия

Активация на акаунт