Майката публикува просташки и вулгарни статуси, които детето чете

• 3 523
  • 44
  •   1
Отговори
# 30
Става дума за статуси на самата майка, които детето чете. Явно са достатъчно  позорящи, та да му се подиграват другите деца, което в тази възраст може да е много травматично.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 12:09 от Iris04

# 31
  • София
Става дума за статуси на самата майка, които детето чете. Явно са достатъчно  позорящи, та да му се подиграват другите деца, което в тази възраст може да е много травматично.
Другите деца могат да му се подиграват за всичко. Най-модерно беше по едно време от профила на родител да изровят детски снимки на съученик и в чатове да му се присмиват. Децата на няколко познати от различни училища бяха обект на това. Та ако съучениците са изродчета ич и не им трябват кой знае какви статуси на майката. Ако са нормални и при просташки статуси ще си мълчат.

# 32
  • Обран бостан ;)
Статуси ?
21 век сме - клипчета да качва.
И кинти може да паднат. Trollface

# 33
Е, тинейджърството е много странна възраст... Майката може да напише "Обичам очите ти, очи с цвят на ясно лято небе, обичам ръцете ти, ръце топли като камина в студена зимна нощ..." и тийновете пак ще го скапят от бъзици. Wink

Като цяло въобще не трябва да се преплитат личните им пространства. Майката няма работа при приятелите на тинейджъра и обратното. Едно е да ги познаваш, да знаеш кои са родителите им и т.н., съвсем друго е да ги допускаш в социалните ти профили или да ходиш на кафе с тях (примерно).

# 34
  • София
И аз предполагам, че става дума за такива неопределени статуси от типа на мемета.

Аз лично съм "приятелка онлайн" с 2 приятелки да дъщеря ми. А тя има поне 20.
Синът ми не е в социалните мрежи.

# 35
Оооо, повярвайте ми преди да се махна от фейсбук съм виждала какви ли не неща.
Публикува снимка на детето със свидетелството за завършен първи клас, вижда се ясно имената на детето, в кой клас и кое училище учи, тагва госпожата и цялата рода. Точно в този момент вече всички знаят повече за това дете, от колкото трябва да знаят.
Друга поства снимки на любовника си и жена му откраднати от на съпругата профила и започва да пише “с какво е тя повече от мен, връщай се при нея, но не забравяй … бля бля”.
Трета прави общ профил на нея и любовника ѝ с техни общи снимки и тагва под тях съпругата му и започва да ѝ разказва къде и кога са правени … отворени и достъпни за всички профили ….
Да не забравим и прясно разведените/разделени, които държат в профила си да отбележат “си прекарва чудесно в Х град с У човек” … това пък кому е нужно. Иначе са “приятели” във фейсбук с децата си.

# 36
Ужас. Колко прости жени има.
Мъж такива простотии няма да направи.

# 37
Не мога да си представя как точно изглежда "просташки и вулгарен статус", може ли някакъв пример?
Социалните ми мрежи обхващат доста широк кръг хора на всякаква възраст и социален статус, и не съм попадала на такива неща. Има няколко общоизвестни профили, от които първоначално те хваща срам, но после виждаш, че хората не са съвсем на център, и са повече за съжаление, отколкото за осъждане. Но нормален човек, да пуска "просташки и вулгарни статуси" ми се струва малко пресилено. И това - в продължение на "няколко години"...

Поне четейки първия пост, оставам с убеждението, че пуска някакви "мъдрости" за изневери, несподелена любов и подобни. Напълно е възможно бившият да е преувеличил малко, авторката, която му е близка - още малко, и ето ти голям проблем...

Тинейджър, чиито родители са се развели преди няколко години, с родители, които не са в добри отношения, и "загрижени" родственици, които си врат носа навсякъде - може да има много други причини за поведението му, от непремереното интернет присъствие на майка му.

# 38
Като съм виждала какви вулгарни думи използват възрастни жени под снимките на известни млади дами... Ами няма да се изненадам, ако са страшни вулгаризми...

# 39
Изобщо може да не е пресилено. Моя позната има две деца и в момента е със женен мъж, по разни групи нонстоп качва простотии. ММ е видял постовете и ме пита не й ли е неудобно, децата може да видят. А на нея не й пука.
По едно време доста активно ме тагваше в разни постове, просташки, накрая спрях функцията да ме тагват и да ми излиза на стената без одобрение.
Пред хората се държи като к**ва, опитвах се да й говоря, че не е ок, на нея не й пука. Реално не е. Но много я кефи хората да я мислят за някаква, а тя да не е. Един вид да я подценяват.
Наскоро един приятел ме пита за нея, че останал с впечатление, че не е особено трудна, по начина, по който говорела. А аз каквото и да се опитвах да му обясня, кой ще ми повярва, че в живота си е спала с 3ма и не си ляга за единия с*кс с някого.
Даже й казах какво ме е питал и защо я мислят за такава и тя вика знам, не ми пука.
Говори вулгарно пред всякакви хора от всякакви възрасти, като се види с нейния се мляскат и мачкат като тийнейджъри ( аз не съм била така на 15). Правят джиджи биджи на разни места и се снимат, после си показва снимките и се хвали какво са правили.
Та, не ме учудва.

# 40
Изобщо може да не е пресилено. Моя позната има две деца и в момента е със женен мъж, по разни групи нонстоп качва простотии. ММ е видял постовете и ме пита не й ли е неудобно, децата може да видят. А на нея не й пука.
По едно време доста активно ме тагваше в разни постове, просташки, накрая спрях функцията да ме тагват и да ми излиза на стената без одобрение.
Пред хората се държи като к**ва, опитвах се да й говоря, че не е ок, на нея не й пука. Реално не е. Но много я кефи хората да я мислят за някаква, а тя да не е. Един вид да я подценяват.
Наскоро един приятел ме пита за нея, че останал с впечатление, че не е особено трудна, по начина, по който говорела. А аз каквото и да се опитвах да му обясня, кой ще ми повярва, че в живота си е спала с 3ма и не си ляга за единия с*кс с някого.
Даже й казах какво ме е питал и защо я мислят за такава и тя вика знам, не ми пука.
Говори вулгарно пред всякакви хора от всякакви възрасти, като се види с нейния се мляскат и мачкат като тийнейджъри ( аз не съм била така на 15). Правят джиджи биджи на разни места и се снимат, после си показва снимките и се хвали какво са правили.
Та, не ме учудва.

Жената избива комплекси, иска да е забелязана, а всъщност се излага и в социалните мрежи се самозабравя. Масово вече, но в различни нюански, едни се държат, като 15 годишни, други така са си повярвали примерно с видеа с готвене, готвят някакви гадории, вътре мизерно, обаче си вярват, че са супер.

# 41
Та, не ме учудва.

Жената избива комплекси, иска да е забелязана, а всъщност се излага и в социалните мрежи се самозабравя. Масово вече, но в различни нюански, едни се държат, като 15 годишни, други така са си повярвали примерно с видеа с готвене, готвят някакви гадории, вътре мизерно, обаче си вярват, че са супер.
Да, да, най-вероятно е нещо такова. За съжаление няма как да й помогна, защото който и да й дава съвет, тя си мисли, че или й завиждат или не я харесват. 😀

# 42
Струва ми се, че Вие сте сегашната жена на въпросния мъж. Simple Smile

# 43
Пуснете жената да си покаже акъла и комплексите.

Имахме подобен случай – майката на детето пишеше просташки неща за бащата от фалшив профил. Само услуга му направи. Сега всички го питат как е издържал толкова време с такава психа, а на всички е ясно, че тя просто се ядосва, защото той е щастлив, а тя – не.

Както казват старите „На човек можеш насила да му вземеш нещо, но не можеш да му дадеш.“ Така и вие – не можете насила да ѝ дадете акъл, ако на нея не ѝ пука за чувствата на детето.

В крайна сметка, нейн профил,  нека си пише каквото иска.

А детето? То може да я блокира, да я помоли да не пише публично или просто да се смее на нейните статуси.

# 44
Първо детето не е твое, ако ти имаш - гледай своето първо. Но единствено само родителите и на двамата или социалните. Това дете става жертва на ограничените си родители. В много теми говорех, как именно тези социални мрежи може да са добри, но и толкова лоши. Тези трябва да се погледнат първо себе си, а после да създават деца.

Общи условия

Активация на акаунт