Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 327
  • 467
  •   1
Отговори
# 315
Аз моето не го будя по принцип, но той и пауза над 4 часа (и то ако имам късмет) не прави, така че не е същата ситуация.

Единствено съм го будила като ще ходим на лекар в 1 (примерно) и ми трябва да е ял в 12, защото няма как да стане по пътя или в кабинета, но това са еднократни случаи.

Бяхте писали за погача - и аз ще правя и си подготвям разни неща за нея, голямо удоволствие ми доставя. Нашата ще е в тесен кръг у нас и въпреки това ми е мерак. Поръчах вече кърпата, на която да е самата погача, избирам си сега каква питка да направя на малкия, че ми се иска да е нещо по-различно поне като оформяне.

# 316
Здравейте! Извинявам се, че пиша тук, но не успях да намеря друга подходяща и актуална тема. Искам да ви споделя, че мъжът ми от 2-3 дни е настинал с болки в гърлото е(а ние сме в контакт почти по цял ден,засега нямам симптоми), а на мен ми предстои секцио след 2 дни. Според вас има ли опасност за операцията и дали ще ме оперират?

# 317
Здравейте! Извинявам се, че пиша тук, но не успях да намеря друга подходяща и актуална тема. Искам да ви споделя, че мъжът ми от 2-3 дни е настинал с болки в гърлото е(а ние сме в контакт почти по цял ден,засега нямам симптоми), а на мен ми предстои секцио след 2 дни. Според вас има ли опасност за операцията и дали ще ме оперират?
Ако нямате симптоми би трябвало да не е проблем,но все пак споделете с лекаря ви Simple Smile

# 318
Здравейте! Отдавна не съм писала нищо тук, но и не се случва кой знае какво около мен. Аз съм от клуба на неродилите. Днес искам най-вече да се оплача. Терминът ми е на 23/26 февруари (в зависимост от приложението). Връщам се от преглед сега. Бебка не спира да расте, мерят я към 3600 гр в момента и вече не е сигурно дали изобщо ще успея да родя естествено, тазът ми не е особено широк. Пък и тя не бърза като я гледам, нито тапата ми е паднала, нито имам разкритие, нито е напълно слязла ниско долу, нито нищо, само от време на време леки контракции, нерегулярни. Имах изключително лека бременност и дори не ме беше страх от раждането. Сега обаче започвам сериозно да се филмирам. Не искам вакуум, не искам и секцио (АГ е на същото мнение), а ако изобщо успея да родя нормално, то сигурно ще е доста мъчително. Аз съм си доста подвижна цяла бременност, и сега продължавам да си правя много неща, малко са дните, в които само лежа. Подскачам и се търкалям постоянно на йога топката вкъщи, може би малко помогна да слезе надолу бебето, ама не достатъчно. И сега освен да се депресирам, не знам какво да правя. Sob

# 319
Ох, аз чак сега виждам темата май, досега в мартенската писах, понеже термина ми е 28.02 и все мислех, че ще пренося.
Бебето си върви голямо, в началото на месеца беше 3.2кг, та до термина стискам палци да не стане 4…. 😆 Иначе, гледам в амбулаторния лист, че ми пише, че главата на бебето е над входа на таза, това ще значи, че не е слязло надолу ли?
Върнах се от тонове, като нямам разкритие и шийката е на 50 процента. Чудя се това, че нямам разкритие дали е проблем вече в така напреднала бременност и дали значи, че ще пренося със сигурност?

Последна редакция: ср, 19 фев 2025, 15:11 от Rimmona

# 320
Аз също чакам. Термина ми е на 25.02, тапата ми не е паднала, но мисля, че за второ раждане може да падне по време на самото раждане. Прегледи за разкритие не са ми правени(отказах ги), така че не знам състоянието на шийката. Имам по 1 болезнена контракция на ден, и по 5-6 неболезнени. Акушерката ми е много спокойна и не ми дава никакъв зор. Следващите ми тонове са на 24- правим всяка седмица. И след термина мисля, че ще правим всеки ден. Вече съм от 10 дни в София в очакване на раждането и напрежението се покачва. По това време с предната ми бременност вече бях родила, понеже АГ незнайно защо започна с прегледите за разкритие 19 дни преди термин, и с отлепването на мехура 9 дни преди термин. Вечер си слушам утвърждения за хипнораждане, за да се настройвам положително, че всичко ще бъде наред, че раждането е естествен и нормален процес и че този път ще имам мечтаното хуманно раждане, което ще остави светъл и топъл спомен.

# 321
Бебето си върви голямо, в началото на месеца беше 3.2кг, та до термина стискам палци да не стане 4…. 😆 Иначе, гледам в амбулаторния лист, че ми пише, че главата на бебето е над входа на таза, това ще значи, че не е слязло надолу ли?

При мен не е напълно надолу, но е тръгнал. Аз усещам много болка в ингвиналните канали и таза. Мисля че щеше да усетиш, ако се е наместил/а. Ако е напълно в позиция не могат да измерят главата, защото една кост им парви сянка. Успяха ли при теб да я измерят?

И аз не съм родила... Мен цикълът ми е на 28 дни точно и на првата ФМ дечко беше +5 дни, което поради някаква причина накара ЖК да коригират термина ми на 22ри. Нещо правят шменти капели със статистики или не знам... Някакво презастраховане е. Ходих пак до ФМ-та и преди две седмици дечко беше точно за 26ти. Вече не знам какво да мисля, ама няма да дам да ме индуцират до 27ми. Снощи го мерихме 3,5 кг, за още 10 дни може да качи до 4, като нищо. Имам 2.5 сантиметра разкритие, изгладеност на шийката 60 до 80%, никакви изгледи да е слязъл напълно и няма помен от стягания. Тапата си седи. Затишие, надявам се не пред буря. Това чакане изнервя и аз също вече не знам какво да правя.

# 322
Не ми е правила преглед с ехограф, а само за разкритие и после тонове. Евентуално понеделника, като ходя за тонове, но не е казала нищо.
Ехе, ти си имаш и разкритие и повече скъсяване, вероятно ще си преди мен. 😀 Аз от една страна искам да отиде в март, ама от друга не, понеже ще стане твърде едро. 🤣

# 323
Не ми е правила преглед с ехограф, а само за разкритие и после тонове. Евентуално понеделника, като ходя за тонове, но не е казала нищо.
Ехе, ти си имаш и разкритие и повече скъсяване, вероятно ще си преди мен. 😀 Аз от една страна искам да отиде в март, ама от друга не, понеже ще стане твърде едро. 🤣

То това разкритие може да изчакаме до 10ти март, божа работа е Grinning Аз съм с разкритие от месец насам, това не е гаранция. Имаше дати, на които не исках да бъде родено, минаха, викам си, време е вече. Сега съм си харесала 25.02.2025, почти е огледална датата.

# 324
Хаха, да, не се бях замисляла. Аз обичам 20то число, но надали ще го хвана. 🤣

# 325
Хаха, да, не се бях замисляла. Аз обичам 20то число, но надали ще го хвана. 🤣

Имайки предвид как съм днес, и аз ще го изпусна Grinning

# 326
При мен точно последните дни преди да родя, сякаш всички симптоми ми изчезнаха. Е, натиска от главата долу го имаше, но спах като къпана включително следобеда, хапвах добре и нямах никакви контракции, даже пишках с що годе нормална честота. Виках си, че се е запънала и се вайках, че ще пренося при все фурми, ананаси и тн. И същата нощ ми текнаха водите. Та според мен, човек просто няма как да знае и по нищо не личи. Аз си обикалях сума време със скъсена шийка и падаща тапа, поне няколко седмици. При други жени нищо няма и става от раз.

# 327
Google76, а ти разхождаше ли се до последно? Понеже на мен вече много ми тежи и предимно си лежа, което май никак няма да допринесе.

# 328
Аз бях с такава болка в ребрата. В болницата се появи след като излязох от реанимация. Попитах доктора и той категорично отрече да са ми натискали ребрата, тъй като главата на бебето беше там. Според него е бил някакъв нерв, а пък аз си мисля, че просто е било разширено заради бебето и е тръгнало да се прибира. За 2,3 дни се оправи от самосебеси.
Момичета, раждалите секцио може ли да споделите дали сте усещали зверска болка в ребрата? Толкова е болезнено, че едвам дишам - имам чувството, че са ми счупили някое ребро докато са избутвали бебето.

# 329
При мен точно последните дни преди да родя, сякаш всички симптоми ми изчезнаха. Е, натиска от главата долу го имаше, но спах като къпана включително следобеда, хапвах добре и нямах никакви контракции, даже пишках с що годе нормална честота. Виках си, че се е запънала и се вайках, че ще пренося при все фурми, ананаси и тн. И същата нощ ми текнаха водите. Та според мен, човек просто няма как да знае и по нищо не личи. Аз си обикалях сума време със скъсена шийка и падаща тапа, поне няколко седмици. При други жени нищо няма и става от раз.

До последно и аз нямах нито една контракция,а от тях ме беше най-много страх,само обичайните вечерни стягания .Така и не разбрах дали ми е паднала тапата .Като цяло добре се чувствах до последно.Болежките почнаха след секциото,направо като се прибрахме в къщи от болницата се чувствах като разглобена .

Общи условия

Активация на акаунт