Февруарчета 2025 г. -Темa 7

• 25 148
  • 467
  •   1
Отговори
# 450
Кърмиш ли бебето и имаш ли достатъчно кърма? Възможно е наистина постоянно да е гладен, ако нямаш достатъчно кърма. Такъв беше случаят с моето бебе особено първите дни в болницата и значително се подобри, като започнах да давам основно АМ.
кърмя да имам много кърма,даже от вчера мине ли час час и половина почва да плаче ,става крив давам му ,суче 10,15 мин макс и заспива на гредата,опитвам се да го разбудя и да го изместя на другата не става,някой път и много по малко суче около 5- 7- 8 мин ,попринцип е доста лакум ядеше през 2:30,3 но сега последните дни плаче много и му давам по на кратък период не знам дали трябва така,но винаги търси с уста.Вечер се цедя и му давам от шише защото е много нетърпелив и ако не захване веднага почва да плаче а на моменти не става веднага аз съм сънена и докато стане и затова реших с шише вечер но не знам да не го бъркам така

# 451
А, като му даваш кърма от шише, по-дълго време ли остава заситен?
Според мен е нормално това, което описваш, бебетата бързо се изморяват от сученето и заспиват на гърда, съответно после огладняват по-бързо. Затова кърменето се препоръчва да е на поискване, но да, много измерително за теб. Аз бих пробвала да му давам от шише, ако така издържа повече, но пак е изморително, защото пък трябва да седиш с помпата.
Пробвай също да му смениш памперса, след като е заспал на гърда след малко ядене, така ще го разбудиш и ще яде още.

# 452
Щом търси с уста ,значи е гладен.И моя съвет е да му смениш памперса след нахранване.Гушкай го повече ,докато заспи и ако пъпната връв е паднала вече и пъпа се е оформил му прави масажи по коремчето.Може да има колики.

# 453
Щом търси с уста ,значи е гладен.И моя съвет е да му смениш памперса след нахранване.Гушкай го повече ,докато заспи и ако пъпната връв е паднала вече и пъпа се е оформил му прави масажи по коремчето.Може да има колики.
Благодаря ще пробвам ,аз винаги го сменям след храна но не съм пробвал пак да кърмя ще пробвам,а също да попитам поне е чета много неща,какво е най добре да се яде от нас,за да не се засилват на детето коликите и да се чувства добре,много се чудя какво да ям има много мнения по въпроса и не знам

# 454
Благодаря ще пробвам ,аз винаги го сменям след храна но не съм пробвал пак да кърмя ще пробвам,а също да попитам поне е чета много неща,какво е най добре да се яде от нас,за да не се засилват на детето коликите и да се чувства добре,много се чудя какво да ям има много мнения по въпроса и не знам

Аз не кърмя,но до колкото знам без сладко и някой газообразуващи храни като боб,леща,кисело зеле.
Според мен си яж нормално,но избягвай тези храни преди да накърмиш бебето.

# 455
Не винаги търсенето с уста значи глад. По принцип винаги трябва да има поне час и половина - два между храненията, иначе коремчетата им не могат да преработят и от там - колики и т.н. Давай водичка или биберон, като търси преди да е станал поне час и половина. С времето ще научиш кога наистина е гладно бебето и кога търси за успокоение. И винаги го храни поне 20 мин от гърдите. Вземи си кантар и Мери, за да видиш колко изяжда. Възможно е да не се наяжда добре. При нас също имаше сходен проблем и накрая установих ме, че не засуква добре и от гърдите не изсмуква достатъчно количество. Започнахме да дохранваме с АМ и бебето се успокои и започна да яде на 2-3 часа.

# 456
КРР, и така не остава ли мляко в гърдите, щом причината не е в малко произведена кърма, а от засукването? Питам, защото и аз се боря с едни проблеми (по-различи), но казват точно, че не "засуква" правилно.

# 457
Остава, да. В началото ме болеше, но реших, че няма да цедя. Сега се регулира вече, т.е. самата кърма намаля. Не ми пречи, честно казано, с АМ наддава и се храни по-добре, повече време издържа и е по-спокоен. В същото време си взима и кърма. Реално сега съм някъде 50 на 50, което ми е супер. Мисля да захранвам към 4ти месец и тогава може би ще спра да кърмя.

# 458
Здравейте, майчета, тези от вас, които са родили секцио да сте забелязвали да имате твърди участъци над разреза. При мен над разреза от средата до края от дясната страна има твърди образувания по половината разрез може би сантиметър два над разреза. Усещат се повече като съм права. Това ми е второ секцио и трета коремна операция. Докторът чисти доста сраствания по време на операцията, притеснява ме да не са пак сраствания не знам толкова бързо могат ли да се образуват. Вчера звънях, но доктора, който ме оперира почива, казаха да звънна в понеделник. Нямам болка, нямам температура, белегът почти не се забелязва.

# 459
Здравейте, майчета, тези от вас, които са родили секцио да сте забелязвали да имате твърди участъци над разреза. При мен над разреза от средата до края от дясната страна има твърди образувания по половината разрез може би сантиметър два над разреза. Усещат се повече като съм права. Това ми е второ секцио и трета коремна операция. Докторът чисти доста сраствания по време на операцията, притеснява ме да не са пак сраствания не знам толкова бързо могат ли да се образуват. Вчера звънях, но доктора, който ме оперира почива, казаха да звънна в понеделник. Нямам болка, нямам температура, белегът почти не се забелязва.
[/quote

Имам да,от едната страна ,но като ходих на контролен преглед всичко беше нормално и нямаше сраствания.

# 460
[/quote

Имам да,от едната страна ,но като ходих на контролен преглед всичко беше нормално и нямаше сраствания.
Какво значи нормално, прибраха ли се тези твърди участъци и ако да, кога

# 461
И аз имам и ми казаха, че е от вътрешните шевове и щели да изчезнат с времето.

# 462
И аз имам подутина дълга колкото белега и намираща се точно над него. Миналата седмица бях на контролен АГ каза, че е нормално и ще спада с времето. Каза ми как се нарича, но така и не запомних.

# 463
И аз имам подутина дълга колкото белега и намираща се точно над него. Миналата седмица бях на контролен АГ каза, че е нормално и ще спада с времето. Каза ми как се нарича, но така и не запомних.
Четох някъде че ги наричат "качулка", благодаря ви момичета, успокоихте ме Hug

# 464
Здравейте мили майчета,надявам се вие и бебетата ви да сте добре, аз имам два въпроса ,моето бебче вече е на месец и се чудя лека по ,лека някакъв режим дали да почвам да му правя засега почна да бодува почти на всяко ядене около час ,час и малко ,някой път и по малко от час с хрането общо преди почти винаги заспиваше,сега е малко по добре,но на моменти заспива веднага ,но той е оше много малък предполагам затова слагам го някой път на активната гимнастика ,но не знам дали не е рано още масажи и гимнастики правим също веднъж на ден,вечер е малко по труден защото има колики и на моменти много плаче ,попринцип си го храня на два часа три в зависимост кога се събуди ,но след 22чдо към 2 3ч много плаче храня го по на често,давам и омни биотик панда ,но не мисля че помага много сега мисля да пробвам с тази гроздова вода една позната каза,че много и помогнала,а вие какви съвети бихте дали за режима като цяло за коликите,и другият ми въпрос е с какво се можете за вече появили се стрий,по време на бременноста нямах нито една нова стрия към края на 9ти месец ми се появи само една и след раждането като се прибрах видях че имам 3 4 стрий и не знам с какво да мажа поне малко да се заличат в момента са розово лилави ,ще помоля ако някой има след раждането и му помага някой крем или олио да сподели,много са кофти като цяло и ми се иска поне малко от малко да се заличат ,поне да станат с цвета на кожата ми знам ,че само.с лазер евентуално се махат напълно ,но поне да се позаличат малко,благодаря предварително

Общи условия

Активация на акаунт