Сто и пета плетаческа тема

• 23 704
  • 834
  •   1
Отговори
# 195
st. Dobri , искам да го завърша възможно най-бързо, защото ми предстои  дълго отсъствие, в което няма да мога да  плета. После ми започва пушилката на работа. А остане ли за довършване някога, това значи никога. При мен е така.
Ще покажа, разбира се, то това ще е апотеоз на търпението и ината ми.

# 196
  • Свети Влас
Diorela, знам, но такъв линк са дали !

# 197
Гадове, лъжат ни, да не копираме красотите. Joy

Цитат
Чудя се дали да я изплета на ново с 2 номера по-малък обръч (от 9 на 7) и лицева плетка, но искам да има яка за обем на силуета горе.

Направи си мостричка и пробвай с няколко различни номера на обръчите и виж с кой размер ще ти хареса най-много.

Последна редакция: чт, 20 фев 2025, 22:31 от Diorela

# 198
donatellla, има нещо грешно в кройката на тази жилетка, стои несъразмерно. Раменете са много смъкнати, а "ръкавчетата" са много тесни. Надолу също не е добре оформена, ластикът долу допълнително разкривява жилетката.
С такава фина прежда бих направила нещо гъсто дантелено, плетено по-стегнато, за да не виси и да не се размъква.
Моделът от Дропс не ми допада, струва ми се демоде. Тези като че ли са по-подходящи - виж лилавата жилетка колко елегантно стои
https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=10066&cid=19

https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=9667&cid=19

# 199
На мен лилавата не ми харесва с този 3/4 широк ръкав. Харесвам по-класически силуети.

Аз ги изчислявам тези отгоре надолу без ръб, като вземам мерките без хлабавина - разширявам плавно платката, докато стигна сбора на ГО + 2 х бицепс ( за жилетка + 1 вертикално бие). Тогава отделям за ръкавите. Хлабавината идва от наддаване под мишниците в торса, а в ръкавите - от подмишниците + от повдигането в гърба ( ако е повдигане с няколко реда в гърба при отделяне на ръкавите) . Ако става много ширината на ръкавите, намалявам малко бримките  в ръкавите, за сметка на торса.
Ако желанието е за по-широк пуловер/жилетка, се добавят още малко бримки равномерно, по преценка.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 02:01 от Diorela

# 200
  • Sofia
Оранжевката жилетка по-горе много ми хареса!

Аз напредвам лека-полека. Стигнах ширината на бюста и ми се иска надолу да стесня.
Как, според вас, ще е добре при тази плетка? Само странично или равномерно? Опасявам се да не разваля общия вид…

# 201
# 202
Жилетката е плетена по този модел с точно описание ( дългата ), но е в късия вариант.

Ще я преплитам обаче.

# 203
  • Свети Влас
И няколко идея за плетене на подложки за чаши:
https://beautifuldawndesigns.net/free-crochet-coaster-patterns/
и схема

# 204
  • густо майна Филибето
Да се запиша и аз тук като пишман плетачка. Преди години доста плетях, сега все нещо ми осуетява намеренията, най-вече мързела. Харесах си пончо, поръчах си прежда. Тя дойде с различни цветове от това на екрана, което беше първото, което ме обезкуражи. Второто беше, че пончото беше такава схема, която не отговаряше на дебелината на преждата ми. Реших да го правя от квадрати. Като изплетох достатъчно, за да си дам сметка как ще стои, и от това се отказах. В крайна сметка изплетох покривало за радиатора, детето си слага там краката Simple Smile От нетърпение тогава, съм го снимала с конците.

# 205
Можеше жилетка или дори чанта
Много хубави цветове и модел! Но и така ми харесва

# 206
Люб, добре дошла и в тази тема! Heart
Плетеш ли на 2 игли?
И на мен ми харесва съчетанието на цветовете.
Каква е преждата?

donatellla , не е ясно на теб как ти стои жилетката. Ако искаш, снима се, скрий си лицето, и пусни. Най-важно е да стои добре на човека. Може всчки указания да си изпълнила, но ако разчета на бримките не е добър, да не стои добре. От снимките ти не мога да преценя добре ли е в раменете, наистина ли виси, широка ли ти е, тясна ли е, или е добре.

Последна редакция: пт, 21 фев 2025, 23:49 от Diorela

# 207
Така е в цял ръст, копчето много рамъква плетовото.

# 208
Според мен ти стои добре, но май ти е тясна, затова копчето така дърпа. Така, както я гледам, още ширина е нужна, точно отварянето отпред, и трябва вертикалните биета да могат да се прихлупят. Не виждам да провисва.
Я направи още снимки, но затвори бието с безопасни игли, където са илиците. Да видим как ще стои затворена напълно. Ако межеш и в някакво огледало, да видим в гръб как е.

ПС Ти прави ли повдигане в гърба?
Виж на снимката на модела, как деколтето е надолу, а при теб нагоре до врата. Т.е. гърбът е много по-повдигнат от предницата при модела. От къде се получава тази разлика, от обличането?

ППС Тази прежда не държи добре ластик. Аз бих направила вертикалните биета с по-стегната плетка - примерно плета само лицевите бримки, а опаковите прехвърлям без изплитане. Бието ще стане малко по-стегнато. Също една, или 2 колонкии само опакови бримки между бието и останата част, да го откроява малко по-добре.  
Друго, което бих направила е, светлото да е отгоре и да минава в тъмно надолу. Винаги по-тъмния цвят вталява оптически, макар, че тук ще е слаб този ефект, все пак ще го има.
Ще пробвам на мостра, дали да е ластик 1:1, може би повече ще пасва с вертикалното бие.
Така, както я виждам в момента, бих добавила поне ощо около 20 бримки, но само в предницата, а не равномерно в гръб и ръкави. За да се затвори отпред. Ръкавите ми изглеждат с много добра ширина.
И бих предпочела с дълъг ръкав, вече го казах.

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:05 от Diorela

# 209
Това копче ме накара да се разровя Blush
Скрит текст:

Една чанта започнах преди 2 дни. Още не е готова, снощи до тук стигнах. Днес търся идеи за дръжката.
Скрит текст:

Последна редакция: сб, 22 фев 2025, 12:17 от rallii

Общи условия

Активация на акаунт