Сто и пета плетаческа тема

• 22 081
  • 834
  •   1
Отговори
# 825
Алиса, отговорът ми няма да ви хареса, защото ще изисква от вас повече работа.
Ако оставите квадратите в това положение и се надявате след свързването да се изправят и да заемат адекватна позиция - няма да стане - ще стоят на хълмчета. Вложила сте много труд до тук, а като си представя и прибирането на конците ми призлява. Трябва да ги блокирате тази квадрати, да заемат правилна форма още преди свързването. На мен детето ми направи от части на Лего блокираща подложка - изплитам квадрат и поставям/разпъвам на подложката. Колко дълго ги държа - може би няколко дни, не ги бързам. Може да се навлажни, ако е нужно. Има и други варианти как да си направим такава с подръчни средства (разграфен картон и фиксиране с топлийки или фибран, стиропор...). Може да навлажните с пулверизатор и през кърпа да ги изгладите (само съм гледала клипчета).
Относно свързването - не съм ги шила с игла никога (мразя да шия) - може би най-добре се получава, ако се ползва кука с по-голям номер или просто внимаваш залепените бримки да не са стегнати, защото и това дава онзи досаден хълмист ефект.

# 826
Аз дори не виждам как са свързани. Моите свързах с контрастен конец на блузата и бял за бялата жилетка, която стои недовършена. След съединяването шева трябва да стои изпънат. Ако нямаш блокираща дъска за квадратите, притисни ги със слаба ютия върху влажна кърпа преди съединяването.
Потърси в youtube
How to join granny squares и си избери това, което те харесва.

# 827
Алиса, отговорът ми няма да ви хареса, защото ще изисква от вас повече работа.
Ако оставите квадратите в това положение и се надявате след свързването да се изправят и да заемат адекватна позиция - няма да стане - ще стоят на хълмчета. Вложила сте много труд до тук, а като си представя и прибирането на конците ми призлява. Трябва да ги блокирате тази квадрати, да заемат правилна форма още преди свързването. На мен детето ми направи от части на Лего блокираща подложка - изплитам квадрат и поставям/разпъвам на подложката. Колко дълго ги държа - може би няколко дни, не ги бързам. Може да се навлажни, ако е нужно. Има и други варианти как да си направим такава с подръчни средства (разграфен картон и фиксиране с топлийки или фибран, стиропор...). Може да навлажните с пулверизатор и през кърпа да ги изгладите (само съм гледала клипчета).
Относно свързването - не съм ги шила с игла никога (мразя да шия) - може би най-добре се получава, ако се ползва кука с по-голям номер или просто внимаваш залепените бримки да не са стегнати, защото и това дава онзи досаден хълмист ефект.

Мислиш също като мен и въпреки това продължавам . Сутринта гледах клипче на Дени в което глади квадратчетата . В инстаграм една дама плетеще блуза , мереше по нейна стара и пулверизираше плетката явно за да се разпъне и да може да измери хубаво .

Хлабаво свързвам ама май ще ги отсвържа , ще си ги опъна на подложката и ще му мисля как ще ги съединявам . Едно момиче ги съединява с последния ред , но аз не искам излишни дупки . Възможно е да ги свържа от горе и да се образува бордюр . Благодаря за съвета . Имаме еднакво мислене .
Може да се забавя повече , но искам да стане хубаво .

# 828
  • В полите на Пирин планина
Мисля, че трябва да си пуснем нова тема... Тази надвиши отдавна 50 страници.

# 829
Да, и аз за Дени се сетих и гладенето Simple Smile
Последната розова блузка, което изплетох  пробвах нещо ново за мен, като за съединяване на квадрати - с високи пълнежи и много ми хареса.
https://www.bg-mamma.com/?topic=1738666.msg49748872#msg49748872
Ще потърся клипче първо или ще опитам да обясня (по-лесно ми е да го направя, отколкото да го напиша Sweat Smile )

# 830
Заповядайте да броим квадратчета в новата тема
https://bg-mamma.com/?topic=1793445.new#new

# 831
Момичета,  пробвам да плета играчки, хич не ми се получава. Рових в темите, не се справям с намиране на съвети. Аз пробвам с видеа от YouTube. Знаете ли хубави видеа или схеми?
Във фейсбук има група Паяче. Аз оттам изцяло се учих да плета играчки.

# 832
Подходяща ли е тази прежда за такава калъфка на възглавница ?

# 833
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Направи си мостричка с различен размер игли и виж кое ти харесва най-много.
Свраката в мен е във възторг от всякакви шаренийки. Blush

# 834
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Има нова тема, прескочи и там.
И двете елате. Heart Eyes

Заповядайте да броим квадратчета в новата тема
https://bg-mamma.com/?topic=1793445.new#new

Общи условия

Активация на акаунт