Сто и пета плетаческа тема

• 22 091
  • 834
  •   1
Отговори
# 780

Започнах бебешкото одеалце . Кажете как да плета с 2 цвята без да имам да скривам конци .

# 781
Връзваш си нишката от другия цвят в началото на реда, след което вдигаш свободните крайчета върху ръбчето на плетивото от лявата страна, така, че да са полегнали. Изплиташ бримката така, че те остават вплетени вътре.
Извинявам се за калпавата бележка, но съм на работа 😂 Бодеш под тях, изваждаш си бримката както обикновено и я изплиташ над тях.
Скрит текст:

# 782
Цитат
Diorela не разбрах как така 24 наддавки през 6 реда? Няма ли да стои нащърбено? Аз винаги ги правя на всеки 2-ри ред пли плетене на две куки.

Мила, не, не стои нащърбено. Това е при кръгла платка. Тези 24 наддавки се разпределят на равни растояния, примерно започва се през 3 бримки наддавка, на следващия 6-ред - през 4 бримки, после през 5 и т.н.
Това се равнява на реглана, където през ред наддаваш по 8 бримки - на 4 места, където са регланните бримки наддаваш по 2. На снимката на пуловера ми, се вижда по дупките как вървят наддавките. Виж и руския клип на лилавия пуловер, от него съм се учила.

ПС И аз сега научих, че на 1 кука платката се наддава на всеки ред. Предполагах, че е както при плетенето на 2 игли през ред. Не зная дали има значение с каква плетка е, защото има такива, които са високи и други, които не са.
Затова е добре, човек първо да намери информация, да пита, че да не разплита много.
И още нещо важно - винаги меря. Особено като плета платката, меря поне няколко пъти. Колкото и да съм изчислявала, може нещо да не е както трябва.  И винаги раплитам, ако нещо не ми хареса.
Аааааа, разбрах. Така да, вмъкнато в реда. Аз си го представих,  че се наддава в двата края.

# 783
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Бебешко одеалце с мечета. Хареса ми Simple Smile и изглежда лесничко.
На една кука е.
На английски.

https://maisieandruth.com/bear-crochet-baby-blanket-cute-easy-tutorial/#video

# 784
Бебешко одеалце с мечета. Хареса ми Simple Smile и изглежда лесничко.
На една кука е.
На английски.

https://maisieandruth.com/bear-crochet-baby-blanket-cute-easy-tutorial/#video

Гледах го в Пинтерест в синьо и розово , но исках първоначално да е цяла плетка . По - нататък ще плета с квадрати харесала съм няколко .

# 785
Аз правих с шестоъгълници и не бих си го причинила пак, а беше малко. Ако намеря снимка, ще кача.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 01 юли 2025, 15:13 от pticasprujina

# 786
Аз съм правила само това, мисля, че съм го качвала.

# 787
Много е красиво . Колко метра горе долу отиват за едно одеалце 80 на 80 примерно .

# 788
Аз не мога да отговоря, понеже винаги купувам излишно много прежда от всеки вид и не пресмятам. Първо купувам, а после решавам какво ще я правя 😃

# 789
  • Бургас
Аз правих с шестоъгълници и не бих си го причинила пак, а беше малко. Ако намеря снимка, ще кача.

Скрит текст:

Защо?  Много добре изглежда с тези закачки  по него. Много харесвам плетива с елементи.

# 790

Скрит текст:

Защо?  Много добре изглежда с тези закачки  по него. Много харесвам плетива с елементи.

Съединяването много ме изнерви Simple Smile

# 791
  • Бургас
Довърших си жилетката към роклята. Сега съм свободна да се заема с вълнистата рокля и чантички.  Simple Smile

Не се вижда, но пайетките са много миниатюрни и блещукат много красиво. Малко дебеличко е обаче на 2 ката, затова е на дупки.

https://www.facebook.com/profile.php?id=100070224454970

# 792
Еми и ти много миниатюрна снимка си сложила. Simple Smile На So nature yarn преждите са много интригуващи.

# 793
Момичета,  пробвам да плета играчки, хич не ми се получава. Рових в темите, не се справям с намиране на съвети. Аз пробвам с видеа от YouTube. Знаете ли хубави видеа или схеми?

# 794
  • Бургас
Еми и ти много миниатюрна снимка си сложила. Simple Smile На So nature yarn преждите са много интригуващи.
                                                              Хич не се сетих да снимам в близък план.Утре може да пробвам на ест.свитлина.

Общи условия

Активация на акаунт