Сто и пета плетаческа тема

• 23 747
  • 834
  •   1
Отговори
# 285
Veronikaaa, натрупала си достатъчно опит. Избери подходяща прежда, подобна на тази от бюстието, което харесваш и започни да плетеш по него, както по кройка. Налагаш и мериш по него, ориентирай се на око къде да наддаваш, къде да свиваш, гледай и бабата как го е плела.
Имай предвид и свиваемост на преждата, направи мостра, изпери, изсуши и преброй бримките в 10 см, после сметни в 1 см колко бримки има и изчисли спрямо твоите размери колко бримки ти трябват.

Действай смело, ако нещо не ти хареса, разплитай и пак. Плетенето се усъвършенства с разплитане. Simple Smile
Питай и в темата, докато плетеш. Много момичета плетат на 1 кука, разбират и са достатъчно отзивчиви.

Ако искаш, снимай бюстоето от бабата и го качи тук за начални и общи съвети как да го направиш.
А може да вземеш доста по-дебела лятна прежда ( за по-бързо наплитане), в която има малко изкуствено, да не се свива и да направиш един първи опит да изплетеш бюстие по кройката на старото. После може и с тънка прежда да си изплетеш.

Последна редакция: пт, 07 мар 2025, 13:04 от Diorela

# 286
Момичета, снощи най-накрая приключих!
https://www.facebook.com/share/p/1BXLMUrq7W/?mibextid=wwXIfr

# 287
Без цел, много е хубаво! И много, много труд.

# 288
  • Бургас
Браво! Колко материал ти отиде?  Като знам как ядат квадратите.

# 289
Галчудо, 1,100 кг тежи.

# 290
Много хубаво и игриво одеало! Браво, със здраве да си го ползвате. Simple Smile

# 291
  • Бургас
Завърших блузата по модел на ХМ.  То пък взе, че се стопли, но при нас пролетта е хладна, надявам се, че ще мога да я облека. Този път съм доволна  Laughing

https://www.facebook.com/photo?fbid=706661105018032&set=pb.10007 … 0000&locale=bg_BG

# 292
Тя е ажурна, защо да не си я носиш. Добре се е получила.

# 293
  • Бургас
Защото има вълна. Понякога тук става рязко горещо през февруари примерно , после пък захладнява април.

# 294
Галчудо, първоначално си помислих, че си направила две снимки на твоята блуза! Страхотна е станала!
Иначе, не се притеснявай, пак дават застудяване  този месец.

# 295
Уникална е!! Споделяте ли схемата или няма такава😅

# 296
  • Бургас
Няма Smiley Три вида най-прости плетки редувах по картинката-сингъл кроше, дабъл кроше, халф дабъл кроше +синджир за мрежата. Ръкавите постоянно ги мерех и правих заедно за да не станат много широки- плетох ги от рамото на блузата, не отделно /не съм дорасла още за отделни ръкави Smirk/ .  Воланчето няколко пъти го правих, защото не исках да е много стърчащо.

# 297
  • В полите на Пирин планина
Гал, чудесна е блузката. Мисля, че до края на май все ще има време да я носиш. Пък и фината вълна става дори за по-топли дни.

# 298
  • Бургас
Лейди, как върви твоето удължаване? И аз подхванах една рокля, която не нося да я удължавам, ще видим какво ще стане и дали ще става за носене, че малко цветовата комбинация е странна, но мисля и  по деколтето нещо да направя.

# 299
С коя прежда ги удължавате? Марка, дебелина.

Общи условия

Активация на акаунт