Сто и пета плетаческа тема

• 22 357
  • 834
  •   1
Отговори
# 495
  • Бургас
Любознателна, много красиво! За първи път виждам такъв вариант. Има ли схема или ти си го правиш?

Аз съм плела два пъти барета, много ми беше трудно с ластика.  Определено съвета на Тари със синджирче ще го запомня.

# 496
Много красива барета ще се получи.
Има наистина много варианти на барети и съответно за ластик https://www.youtube.com/results?search_query=crochet+barrette+hat

Само ще вмъкна нещо, което аз правя (при ръкавите предимно), когато бързам да приключа, а не ми се брои и смята - намалям размера на куката постепенно при веки ред и меря как ми стои.

# 497
Вие плетете ли сега по празниците ? Майка ми ми се кара като ме види .. Не се перяло , не се плетяло .. Бля, бля ..

# 498
Аз плета. На празниците не се работи. Плетенето и шиенето са ми хоби, не работа. Навремето не е било така.

# 499
  • В полите на Пирин планина
Аз си плета - това е хоби, не е работа. Точно като почивам по празниците имам време за хобита.
И пералнята пускам, освен на много тежки празници - примерно сега на Великден не я пускам, макар че то аз реално не пера, а тя пере, но и моята свекърва мрънка ( а живее у нас).

# 500
Любознателна,  страхотно е станало! Аз така и не се наканих да пробвам free form плетенето.

֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍, аз плета. Плета, винаги, когато ми се доплете. За щастие, няма кой да ми прави реплики. Smiley
Мисля, че това, дето по празници не се плетяло, не се перяло и тъй натам, се отнася до едни други времена, в които жените са шетали нон стоп, та поне по празниците да си починат от  къщна работа. Макар че, като са имали животни и двор, то там няма как да не се работи - трябва да изчистиш на животните, тук-там да оплевиш, да копнеш малко, а то си е пак работа.

# 501
  • Sofia
И аз си мисля, че са си търсили повод горките жени да си починат от къщна работа.
То при нас е за удоволствие, така че не се брои!

# 502
  • Варна - Черна гора
По празници: Коледа и Великден не ръкоделствам, но пера и се къпя (точно на празниците дори не са се къпали, според религиозните догми!)
Приготвям козунаци в събота, в неделя празничния обяд и питката и след това си почивам, включително и в понеделник. Уморена съм и не ми е до хобита.
След това си плета или шия. Според религията и в неделя не се ръкоделства, но аз не го спазвам.

# 503
  • густо майна Филибето
Момичета, благодаря ви много за съветите!  Събрах кураж, и реших да опитам първо със синджирчето на Tari Tasartir. Наложих го на отвора, и си дадох сметка, че и сантиметър би свършил работа, защото така или иначе броя на бримките се разминава с тези, които са за тази обиколка. Видях, че остават 20 свободни бримки, и при първия ред ги свих. После прецених, че мога да свия още четири. Получи се! Grinning Очаквах да е много по-трудно.
 Много си харесвам баретата, докато не я надянах на главата:joy: Мисля, че по-обемна ще ми стои по-добре. Тези свободни форми май малко повечко я къдрят. Но като постоях повечко с нея, хвърляйки поглед към огледалото, започна да ми харесва Grinning

В торбата обаче има още доста прежда, да видим ще измисля ли нещо и за нея. Няма да е шал. Wink (пък кой знае)

# 504
  • Sofia
Браво! Супер е станала! Дай снимка и с манекен 😊

И на мен ми е интересно има ли схема или по усет се плете така? Много ми допада!

# 505
Люб, чудесна е станала!!! Heart
Ей, каквото хванеш, все красота излиза от ръцете ти!

# 506
Направо дизайнерска

# 507
  • густо майна Филибето

И на мен ми е интересно има ли схема или по усет се плете така?

Няма схема. Вървеше много бавно, особено в началото. Но беше интересно в същото време, защото на момента се решава с кой цвят, по какъв начин. Творчество. Simple Smile В началото направих повече наддавки от нужното, и започна да се къдри. Не ми се разплиташе, но ютията оправи положението.
Направих си кръг от лист, с център, и налагах по него.
След това тропосах по периферията на кръга, за да изплета другите 6см.

# 508
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

https://www.stranamam.ru/post/15278348/

И това е интересен вариант на бабини квадратчета

# 509
  • Бургас
Черно-белия е супер.

Аз изплетох едно одеалце за кученцето с каквото намерих останало и докъдето стигна. Сега мисля и едно памучно да и направя, че това е с вълна.

https://www.facebook.com/photo?fbid=738516065165869&set=a.331629092521237

Общи условия

Активация на акаунт