Сто и пета плетаческа тема

• 23 660
  • 834
  •   1
Отговори
# 480
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Утре ще го загледам по-подробно и ще пиша.

# 481
  • в сърцето на един мъж...
Утре ще го загледам по-подробно и ще пиша.

Много ти благодаря!

# 482
на сайта на странамам има снимка на пуловерчето, снимка на "кройката" и схема на плетките, които се използват.

най-долу има линк към оригиналния сайт. Simple Smile

https://www.circulo.com.br/receitas/camisola-ceu-de-inverno

не знам тоя език
много е странен, не е испански, не е френски, не е и румънски Simple Smile Simple Smile Simple Smile значи е португалски.
 Simple Smile шегувам се за португалския, но наистина не го знам.

разбирам само, че трябва да се започне със синджир с брой бримки кратни на 5 + 2 допълнителни (múltiplos de 5 + 2).
плетат се първите 5 реда - синджира + 4 реда бримки с наметка, общо 5 реда   (faça +4 carreiras de p.a., totalizando 5 carr. de p.a)

след това се плетат трите ажурни реда - не му разбирам на обяснението, но може да се види схемата

след това пак 4 реда бримки с наметка... и така, докато се стигне до желаната дължина. Simple Smile

ръкавите нямат особености.

# 483
Точно португалски е. С автоматичен превод се разбира горе долу за какво иде реч, но ако не се получи, пишете, ще се опитам да го преведа, макар малко да съм позабравила езика.
Описанието от линка е за размер 36 (S)

# 484
Миналата година, в кипър, зад нас в автобусчето седяха двама младежи. Заслушах се и казах на миУтУ - не е испански, не е френски, не е и румънски, а има по малко от всичко.
Трябва да е португалски!
Той много се смя, но като ги попитахме, младежите казаха, че са от Португалия. и така си остана - ако не съм сигурна какъв е езика, значи е португалски.

Благодаря за предложението. Мисля, че ще се справя. То пък и не е задължително да е 1:1. Като объркам нещо ще е блузка уникат. Simple Smile

# 485
Ох, обичам го този език!  И страната му още повече. По едно време дори исках да емигрирам там, ама...

# 486
  • Бургас
Без цел и аз ....Laughing  да не си карала курса?

# 487
Добри, много благодаря, ще се опитам да го натаманя, ако не стане - ще е уникат, както казваш Simple Smile За мен още е неясно коя бримка каква е и къде  е дълга верижка, къса верижка, с наметките съм наясно, обаче останалото... А иначе и аз схемата я видях, стигнах до португалския и блокирах Simple Smile

# 488
  • В полите на Пирин планина
Ето значението на символите в схемите на 1 кука:

https://na2kuki.com/%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B0%D … 1%82%D0%B5%D0%BD/

# 489

Много благодаря за помощта!

# 490
Карах точно по схемата.
Мисля, че се получава.

Но би се получило и с всяка друга плетка на цветенца или сърца.

Ще го мисля, като се върнем от великденската ваканция

# 491
Добри, мерси, на пуловера прилича Simple Smile И аз ще го правя след това, че и аз заминавам ваканция Simple Smile

# 492
  • густо майна Филибето
Момичета, бяха ми останали кълбета от неосъществената плетка.
 Тъй като много ме дразнеха така безстопанствени, реших да опитам нещо с тях, вдъхновена от тази блуза:

Нямах колкото за блуза, нямам и търпението засега, затова го приех само като опит. То пък взе да се получава, и трябваше да му измисля предназначение. Мислих си калъфка за възглавница, но после ми хрумна барета. Според една схема изплетох кръг 24см, още 6 см без наддавки, и сега съм стигнала до 4-те см "ластик".  И не знам как да го направя. Опасявам се, че докато уцеля размеря, ще трябва много пъти да разплитам. И въпросът ми е - има ли някакъв лесен начин да го направя по моя размер? Ще се наложи ли да го направя двоен и да вкарам ластик? Никога не съм плела барета, аз даже и шапка не съм плела Simple Smile

# 493
Люб, много хубава се е получила.
При плетене на 2 игли, Анжи е казвала ластика да е обиколката на главата - 15 - 20 %. Но той май е доста по-еластичен. Ти не можеш ли да нанижеш на обръч и да го направиш двоен ?

Имаше показани блузи с ластик на 1 кука.
Ето тук има схема и видео. Опитай мостра и си изчисли колко бримки влизат в нея, виж колко е еластична и си изчисли по обиколката на главата.
https://na2kuki.com/001-%D1%80%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%84%D0%B5%D0% … 1%83%D0%BA%D0%B0/

Аз съм плела барети на обръч, но започвах от ластика към дъното. При тях, след ластика се вадят  нови бримки  на всеки 3-4. Плетат се около 11 см след ластика и тогава се започва със свиването, което се получва долу горе със същата височина - около 11 см.  При теб трябва да е обратното.
Дано това да е ориентир, който да ти е от помощ.

# 494
  • Sofia
Много красиво се е получило - като роза!
За ластика - има два варианта: или отделно и се пришива, така най-добре се уцелва размера, както на тази шапка

Или си правиш отделно едно синджирче да видиш колко бримки ти трябват за обиколката и докарваш до толкова последния ред преди ластика, а ластикът се плете с редуване на изплитане отпред и отзад на стълбчето, както на тази шапка

Общи условия

Активация на акаунт