Сто и пета плетаческа тема

• 22 234
  • 834
  •   1
Отговори
# 645
Момичета, големи красоти сте показали.

Добри, Ghibli, извинявайте, че сега отговарям, бях в болница, днес ме изписаха. Няма да уцеля същия клип, че ми изгоря твърдия диск и нямам запазена отметка. Но сега ще потърся от този тип шапки с панделка - шляпа с бантом, излизат много клипове. Аз ги плета малко по усет, само следвам основната линия. Нина беше пуснала такива шапки преди доста време и от там ги харесах. Вместо кръглата периферия да се затвори, се плете един синджир, според колкото голяма да бъде панделката и от него при обикалянето по периферията се вядят бримките, т.е. периферията има удълчаване в тази част, което после се свива на панделка.
За размер - дъното да е според обиколката на главата, изчислява се диаметъра, по формулата за дължина на окръжност - C = 2 пи r  ,   r = C / 2 пи , т.е. при обиколка 56 см - r = 56 / 2 х 3,14  r= 56/6.28  r = 8, 917 , d = 8,917 х 2 = 17,834 см , т.е. диаметъра на дъното да е около 17 - 18 см. И след това се плете цилиндър надолу, до мястото на периферията.
Ето един клип с шапка с панделка
https://www.youtube.com/watch?v=5WX_F14S7GI

Флоксче, това е I-cord, с него се оплита. Аз съм го правила със същия размер игли, повече ми харесва така.
https://www.youtube.com/watch?v=AbWV4wacq50

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 20:35 от Diorela

# 646
Надявам се , че си добре 🌺

# 647
Благодаря, Дани! Още не съм много добре, но постепенно, надявам се и по бързо, да се оправя още. Тресна ме някакъв вирус  и за броени дни, въпреки сериозното лечение в къщи, не можех да мина 5 метра.

# 648
  • в сърцето на един мъж...
Diorela, бързо възстановяване! Heart

# 649
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Оправяй се, Маринов!
Кафепиене ни чака след средата на юли.

Е как от "керида" стана Маринов!
Редакторът ме мрази. Head Band

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 13:29 от st. Dobri

# 650
Diorela, не се познаваме, но и аз пожелавам бързо възстановяване. Благодаря за насоките за шапката.

# 651
Благодаря, момичета! В момента съм бясна, че не мога да отида довечера на РД на добър приятел, но най-много, че ще пропусна срещата на випуска ни утре. А така се бях наточила да отидаааа....  Sad

# 652
Влизам да споделя малко вдъхновение
https://www.vogue.com/article/crochet-skirt-outfits?utm_source=f … y/media/536336920

Спорни плетки и бъдете здрави Flowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf CloverFlowers Four Leaf Clover

# 653
Спорű, спорű!
Не можах да устоя 🙃

Последна редакция: пт, 30 май 2025, 22:23 от •mimoza•

# 654
Спорű, спорű!
Не можах да устоя 🙃

Коя е преждата, че ми хареса как изглежда плетката.

Диорела бързо възстановяване. Гледай да оздравееш, друг път ще купонясваш.

# 655
В предишен пост на mimoza се вижда, че преждата е Papatya Sundae. Много ми харесва и на мен. Аз бих помолила за схемата на плетката.

# 656
Да, преждата е Papatya Sundae, цвят 06.
Ето схема

Всички редове в червено и ниския пълнеж (+) са от опаковата страна.
Изплетох и една 100-грамка в кръг, за да видя дали ще ми е по- лесно, че все "изяждам" крайни бримки  а непрекъснато броене не ми е опция.

Тук всичко е изплетено от лицето, само 'ръбчето' оставих от опаковата страна, защото повече ми харесва как стои при лицето.

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 06:38 от •mimoza•

# 657
  • Бургас
Много приятна плетка, какво смяташ да изплетеш, Мимоза?

И аз се възползвах от намалението, сега само трябва да измисля какво точно искам.

# 658
Да, приятна е и се плете леко.
Мисля да е рокля с къс ръкав, но прозира малко. Ще я направя все пак.  Искам я свободна и небрежна. Преждата 1,100кг.
Моята пратка пристигна още в събота, поръчах Джинс Сплаш в два цвята и още 0,400кг Съндей - 3бр от синьото и 1бр в друг цвят.

# 659
Да, преждата е Papatya Sundae, цвят 06.
Ето схема

Всички редове в червено и ниския пълнеж (+) са от опаковата страна.
Изплетох и една 100-грамка в кръг, за да видя дали ще ми е по- лесно, че все "изяждам" крайни бримки  а непрекъснато броене не ми е опция.

Тук всичко е изплетено от лицето, само 'ръбчето' оставих от опаковата страна, защото повече ми харесва как стои при лицето.

Мимоза, много много моля за едно клипче как свързваш като плетеш в кръг. Не ми се получава и туй то. Или ми става като наддавка, или дупка, или съединителната става в диагонал, накриво. И като плетеш в кръг по тази схема, плетеш ли пак опаковите редове? Ще съм много благодарна!

Последна редакция: пн, 02 юни 2025, 09:44 от nas_nina

Общи условия

Активация на акаунт