Сто и пета плетаческа тема

• 23 601
  • 834
  •   1
Отговори
# 90
И аз плетох жилетка от шестоъгълник. Плетох шестоъгълника докато ми хареса широчината на ръкава. Просто наплитах за дължина на жилетката и отделно за дължина на ръкавите.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 15:24 от nas_nina

# 91
Все се питам как купувате прежди без конкретен проект.
Аз имам идея за нещо и пак не мога да преценя/купя точното количество Sweat Smile
Сега една жилетка я плетох 2 пъти, сменях игли с различна дебелина, купувах още прежда докато стигна до желания резултат.
Като си плета пуловер на две игли, ориентир ми е, че отиват около 1600 метра. Изчислявам брой кълбета по метрите. Винаги купувам повече,  да остане, че след това може да няма от този цвят и партида, ако не ми стигнат. Друга партида никога не е съвсем същата, като първата. Има леки нюанси, които като се изплетат, ще се забелязват.
И така, събираш прежди за цял магазин. Joy
Остатъците могат да се ползват за малки неща, за комбиниране и т.н.  Сега завършвам чорапи за зълва ми точно от остатъци и стават хубави.

ПС Ако ми хареса някоя прежда по състав, цвят, дебелина и свършва, т.е. вече е спряна от производство, си купувам, дори и да нямам идея на какво ще я изплета. Така се заредих с последните количества натурал мерино. Бяха ги намалили и сега имам няколко цвята по 4 - 5 гранки, но ще мисля как да ги комбинирам на пуловери, жилетки. Вече изплетох пуловер на сина ми в 3 цвята. каквото остане накрая, на чорапи, подходяща е.

Последна редакция: вт, 11 фев 2025, 12:11 от Diorela

# 92
Добри, къде е този рай, в Европа ли си?

# 93
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Египет, Ново Кайро.
Не знам какво е да изчисляваш и да вземаш колкото ти трябва за определен проект. Joy
Нали изчислявах за одеалото на дъщеря. Е, остана като за още едно и половина, а от сменените сиви и бели направих маргаритеното одеало.

Неразумно е, знам.

# 94

Hug

# 95
Добри, защо я теглиш?

# 96
Беше ми интересно колко прежда е "отишла". На макара е, не знам точния грамаж, нито съотношението тегло/метраж и ми беше по-лесно да премеря готовия пуловер .

# 97
Лекичка прежда, явно "наплита". Дума, която незнам дали се ползва, мама казваше така.

# 98
От предишната тема това ми остана в главата и не мога да го забравя

И днес попаднах на едно клипче
https://youtu.be/Altm1GLWEqY?si=XferCTGzPGSSrPLz
Изглежда е нещо подобно - front post double crochet плетено между горна и долна бримки, не между съседни.

# 99
Да, пробвах и така, но лъчите не ми се получават. И вече си мисля, че трябва да е везано, за да има такъв ефект.
За мен изображението си е генерирано с изкуствен интелект.

# 100
За мен си е AI, и аз го търсих, звезди на една кука да искаш, ни такива не.

# 101
Генерирано изображение е. Може да се провери и онлайн.

# 102
Момичета, рязко смених посоката 😃
Бялата жилетка ще почака...
Предстои сватба на наши близки и вече си купих рокля. Мислех да е с ръкав, но накрая избрах тази. Цвета е тъмно син. Понеже от години не съм носила такъв тип рокля с голи ръце, мислех да си купя копринен шал. Обаче вчера реших да пробвам да си спретна нещо като болеро, защото имам достатъчно време. Ако не ми хареса, тогава ще търся друг вариант. Дантелено ще е, за проба започнах от едната предница. Какво мислите по въпроса? Идеята беше да е нещо ефирно и развисено, но ръцете заплетоха дантелата 😂 Искам го с дълъг ръкав.
Скрит текст:

# 103
  • В полите на Пирин планина
Роклята е много красива...

Бих направила тъмно синьо болеро с ръкави до лактите.

# 104
И аз бих, но няма Елдорадо в тъмно синьо и в тази дебелина. Някой знае ли къде мога да намеря?

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 11:17 от •mimoza•

Общи условия

Активация на акаунт