Сто и пета плетаческа тема

• 23 166
  • 834
  •   1
Отговори
# 75
Бе аз няма да рискувам Joy да хабя аз преждички за него

# 76
Изплетох пуловер на ММ, пък сме си заедно. И си го носи с кеф, зимно време не мога да му го сваля от гърба да го изпера. Искаше си го дебел, такъв му го направих, с 9 нишки бобинна прежда.
А вие си измисляйте оправдания. Joy

# 77
Тц,тц, тц защо по-рано не го споделихте това, едва сега разбрах защо се разведох...да не бях го плела тоз вълнен пуловер🤣🤣🤣

# 78
Говорете ми хах аз му оплетох шапка, жената на неговия приятел - също, и той предпочете нейната Rage после и пуловер му оплетох, каза "аз това няма да го облека никога!". 40 години сме заедно, но нервите ми стопи хаха... Да си плете сам или да си купи.

# 79
Хубавините, които сте сътворили с ръцете си са вдъхновяващи и ме накараха да извадя иглите за плетене. От малка мога да плета на 2 куки с конец през врата, на една кука почти не умея. Много години не съм захващала плетка. Плетивата ви на една кука ме амбицираха да се предизвикам.  Вече имам изплетени 5 бабини квадратчета, след четене тук и изгледани доста клипчета. Бих казала, че добре ми се получават. Истинското предизвикателство за мен са страхотните чанти мочила, които показахте в предишната тема. Но много сол трябва да изям докато стигна нивото на тези майсторки, за да се наема да ги започна.

Има ли в София магазин за прежди, в който преждите не са зад щанда и свободно мога да си ги разглеждам? Тези магазини, които съм посетила са мънички. За да видиш състава на преждата, да съчетаеш цветове, каквото и да е, трябва продавачката да ти го подаде. И след трето, четвърто гранче се изнервя и аз излизам от магазина Grin

# 80
Аз харесвам магазина на фирма Александър https://alexanderyarn.com/%d0%ba%d0%be%d0%bd%d1%82%d0%b0%d0%ba%d1%82%d0%b8/
Голям и подреден, и продавачките са много любезни. Все пълня торбите като мина "уж случайно" от там. Последно си купих 6 различни кълбенца мерино в пристъп на лудост

Сега обаче си мисля че са ми малко и се чудя какво да ги правя само шест Simple Smile

# 81
Шарена жилетка, като тази на Армерия, цветна и красива. Потърси я назад, или в старата тема в края. Скоро пуснах една от снимките на нейната жилетка. Ще добавиш още кълбенца от същата прежда, може и още цветове да добавиш, може да повтаряш някои.  Тя е много хубава прежда и ще стане чудесна жилетка.

# 82

Има ли в София магазин за прежди, в който преждите не са зад щанда и свободно мога да си ги разглеждам?

Мисля с прежда на кълбенца само креатива.

И в магазина sonature yarn, макарче официално физически още не е отворен, но може да се уговори
Като пример така са рафтофе ( това например лен с пайети) и так по рафтове кашмир, мохер, мерино/кашмир и т.н.

# 83
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Анджи, много добре изглежда. Добре, чене съм в София, че само там щях да съм.

Днешната поща донесе отговор на въпрос в темата. Joy

Май наддаването се скрило.  ще опитам да сменя снимката.

Тук е пълното описание.
https://www.stranamam.ru/post/15261119/

# 84
  • Бургас
FB680797BGM,  чудесен запас , ще излезе нещо красиво .  А от на Анджи магазина как ще се излиза /с какво количество/  е божа работа. Simple Smile

# 85
Нина каква ти е преждата на втората блузка много са хубави със здраве да се носят .
Аз нали съм "ученичка" не подбирам много преждите. Тази ми попадна в един магазин "Далавера шоп" на смешните 2лв. за кейк. Двете блузки са от 2 гранки изплетени и съчетах квадратите както ми харесаха.

# 86
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Зима е, плета си пуловера на балкона.

А термометърът ми намеква нещо. Joy

# 87
Все се питам как купувате прежди без конкретен проект.
Аз имам идея за нещо и пак не мога да преценя/купя точното количество Sweat Smile
Сега една жилетка я плетох 2 пъти, сменях игли с различна дебелина, купувах още прежда докато стигна до желания резултат.

# 88
Никога не може да се прецени според мен . Много зависи от дебелината на куката и самата плетка . С някой плетки и куки отива по - малко прежда с други повече . При мен е купувам си каквото си харесам . Харесах си Май Ярн купих си 5 гранки без да знам дали ще ми стигнат . Взех 5 гранки Картопу Лотус мръсно бяло 500 метра е . С нея ще плета бяла блуза на квадрати Уилол ще ми стигне даже предполагам ще има и за шал . Така ,че горе долу си преценявам , че за една жилетка за мен ХЛ ми отива около 1500 метра и така . Плетох жилетка остават ми само ръкавите , плетена е на шестоъгълник , но ръкавите станаха много широки и на долу ще бъдат реглан , даже се чудя дали ще ми стигне , а до сега са ми отишли около 11 гранки с Нако Вега Страйп . Та така .. Естествано не си позволявам да купувам страшно скъпи прежди все пак не съм професионалист . Може би на по - късен етап се замислям да пусна нещо за продажба ако изобщо стане . А и плетенето ще е още малко , че като дойде пролетта съм в градината .

# 89
За жилетките от шестоъгълник, Jennyandteddy има клип с extended hexy, започва се с шестоъгълен правоъгълник, а не квадрат, и става по-добре. Не стават широки ръкави. Easy crochet hexagon shirt with collar  е клипа

Общи условия

Активация на акаунт