Сто и пета плетаческа тема

• 23 618
  • 834
  •   1
Отговори
# 105
Момичета, рязко смених посоката 😃
Бялата жилетка ще почака...
Предстои сватба на наши близки и вече си купих рокля. Мислех да е с ръкав, но накрая избрах тази. Цвета е тъмно син. Понеже от години не съм носила такъв тип рокля с голи ръце, мислех да си купя копринен шал. Обаче вчера реших да пробвам да си спретна нещо като болеро, защото имам достатъчно време. Ако не ми хареса, тогава ще търся друг вариант. Дантелено ще е, за проба започнах от едната предница. Какво мислите по въпроса? Идеята беше да е нещо ефирно и развисено, но ръцете заплетоха дантелата 😂 Искам го с дълъг ръкав.
Скрит текст:

Не разбрах за идеи ли питаш?
Ако е така ето няколко:

# 106
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Паяжинка мохерче не се ли намира?
Дантелата е много хубава, но ще стои много контрастно и ще привлича погледа към нея. А роклята е хубава. Заслужава да изпъкне тя.
И чантата е почти същия цвят. ще се "губи" на фона на болерото.

За това се бях сетила, чак сега виждам, че не е паяжинка

# 107
Аз не разбирам много от плетивата, че можех да плета навремето само на две куки и съм вече забравила, чета ви само и къде вдявам, къде не, но ми се струва удачно болерото да не е контрастно и да е от копринена прежда - все пак роклята е официална (много ми хареса - има финес, елегантност и е много подходяща за сватба като модел). На Добри идеята също ми допада. И като сме тръгнали със съвети, бих сменила и чантата с по-официална, тази ми се струва много спортна или ежедневна за роклята.

# 108
И аз бих, но няма Елдорадо в тъмно синьо и в тази дебелина. Някой знае ли къде мога да намеря?
Не знам дали цвета и дебелината са търсените, но в Емаг видях това:

# 109
Сватбата ще е края на май или началото на юни и мохера не ми се струва подходящ. Идеята беше и обувките да са в нюд цвят, затова се насочих към нещо светло. Не ми се иска да съм облечена изцяло в тъмно.  Дори не знам дали ще ми се наложи да го сложа, но да го има. Що се отнася до чантата - съвсем малка е и много кокетна. Дългата дръжка се сваля и се носи в ръка. Не я приемам за спортна по моите критерии и със сигурност няма да я сменя. Отделно от това, получих я като подарък от големия ми син когато се върна след първото си ходене до
Лондон и за мен си е сантимент. Избирал я е дълго и с много ❤️
https://en-om.dunelondon.com/mididorrie-light-pink-0020500110031 … 0-light-pink.html
Търсейки аутфити попадам на такива с контрастни връхни дрехи и акценти и ми харесват 😃 Гоня елегантна визия, без да е строго официална, сватбата няма да е в имение все пак. Също не ми е цел да привличам внимание. Ето как аз виждам нещата като цветова схема.
Скрит текст:

Пп. Едва успях да намеря още като количество и вероятно ще взема целия и единствен пакет от този цвят от вносител. Цената е ...11.80лв/100гр. 🤐 , но кеф цена няма! 🙃

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 17:23 от •mimoza•

# 110
  • Балчик
Според мен за този рокля би отивала наметка, вместо болеро, много е красива роклята и е хубаво да се вижда. Но шалът или наметката да са от финна прежда.

# 111
  • Варна - Черна гора
Момичета, рязко смених посоката 😃
Бялата жилетка ще почака...
Предстои сватба на наши близки и вече си купих рокля. Мислех да е с ръкав, но накрая избрах тази. Цвета е тъмно син. Понеже от години не съм носила такъв тип рокля с голи ръце, мислех да си купя копринен шал. Обаче вчера реших да пробвам да си спретна нещо като болеро, защото имам достатъчно време. Ако не ми хареса, тогава ще търся друг вариант. Дантелено ще е, за проба започнах от едната предница. Какво мислите по въпроса? Идеята беше да е нещо ефирно и развисено, но ръцете заплетоха дантелата 😂 Искам го с дълъг ръкав.
Скрит текст:

Шал или болеро наметка от тази прежда, или от подобна , според мен ще е подходящо за роклята.

# 112
  • София
Аз от посочените по-горе моделчета много харесах този: https://www.garnstudio.com/pattern.php?id=7387&cid=19
Нежен, ефирен и не твърде отличаващ се, по-скоро ще подчертае хубавата рокля. Гледам, че чантата я дават на сайта цвят light pink, така ли е или е по-скоро бежова?
На мен много ми харесва комбинацията и дори бих "откраднала" идеята за някой официален повод!

# 113
Чантата е пудрен цвят, но до пудрата стои бежова, а до бежовото - с розов подтон.
Преждата е 100% мерсеризиран памук и е доста тънка. Номер 12 е, 100гр = 570метра, дават я за кука 1,25-1,5, аз я плета на 2,0. Има много красив стенен финиш.
Ще видя как ще се получат нещата, ако ми се стори, че ще натежи на цялостната визия ще направя нещо по- ефирно. Поне ще имам прежда бол 😂 Мислех и за наметка/шал, но не искам да е нещо, което да намествам или придържам. В крайна сметка роклята е доста семпла и "търпи" акцент.
Може би ще ви шокирам, ако кажа, че си го представям с дълги балон ръкави, но това е моето виждане. Благодаря, че коментирайки ми помагате да си изчистя концепцията.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 17:42 от •mimoza•

# 114
На мен чантата и харесва. Има закачливост с тази закопчалка.

И плетката ми харесва, пък ако не стане за повода ще стане за някой друг повод

Чак до балон ръкави не бях стигнала, но те "видях" с шал-ръкави Joy явно мислим в една посока.
Ще се опитам пак да намеря една идея, която много ми хареса.

Последна редакция: чт, 13 фев 2025, 18:35 от st. Dobri

# 115
  • Бургас
Според мен ще се получи добре какъвто и модел да е - болеро, тип късо сакенце, тип жилетка с вързване, елече-болеро. Самата плетка е ефектна.

На мен това ми хареса

Скрит текст:

# 116
  • Балчик
На мен чантата и харесва. Има закачливост с тази закопчалка.

И плетката ми харесва, пък ако не стане за повода ще стане за някой друг повод

Чак до балон ръкави не бях стигнала, но те "видях" с шал-ръкави Joy явно мислим в една посока.
Ще се опитам пак да намеря една идея, която много ми хареса.

Ауууу лелеллеле чудно! Бих се оженила пак с такъв разкош!!!!:smiles:

# 117
На мен ми прилича на макраме, а не плетено на 1 кука.

# 118
На мен ми прилича на макраме, а не плетено на 1 кука.

http://www.ipola.ru/post428137305/

# 119
Добри, голям си плеткотърсач, нямаш равна!

Общи условия

Активация на акаунт