Сто и пета плетаческа тема

• 22 255
  • 834
  •   1
Отговори
# 630
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Много ми харесва цвета и модела.
Моето сивичко е нещо подобно, но аз плета предимно на око.

Търсих бял мохер, но нямаше. За утешение си взех оранжев, червен и брик. Joy другите бяха черен, винен и електриките и не ми харесаха.
Взех розов и бял памук. Може би ще е бебешко одеало.
Но ще е когато завърша температурното одеало на Горинич.
Дотук  съм на ден победи -  9 май Wink

# 631
Момичета, случайно попаднах на това клипче за обрамчване на плетка и много ми хареса. Някой плел ли е така? Същия размер игла ли се ползва, или може по-малка, за да е по-фино ръбчето?
https://www.facebook.com/Mavihaknit/videos/1348481169591129/?mib … =rS40aB7S9Ucbxw6v

# 632
Phloxx, пуловерчето, което съм започнала има подобно обримчване на деколтето. За него ползва кука 3, а не 3,5, както е основната. Не е точно същия начин, но на мен визуално ми прилича - поне като краен резултат. Работи с обръч и не са необходими двустранни игли. Започва с цялостно обримчване на деколтето и след това набира 3 бримки - време на клипа от 25:57 https://www.youtube.com/watch?v=NVOJHGfdlBo

# 633

Уползотворявам времето на работа . Никога не бездействам .
Ще бъде блуза .

ПС : Междувременно плета и една жилетка . Вече разбрахме пола на бебето , ще е момиченце и ще започвам и одеалце. Очаквам идеи за бебешко одеало .

Последна редакция: чт, 29 май 2025, 10:41 от ֍₰꙳꙳ Alisa ꙳꙳₰֍

# 634
Много морски цветове.
 Харесват ми! Blush

Одеалото върви бързичко. Все още търся моделче за билети/ръкави за племенничката. Не намерих бяла паяжинна и всичко, а което ми харесва е за пухкаво тънко мохерче.
Купих бял памук. Много е хубав, но сякаш не мога да харесам нищо като за нея. Все за ми прекалено цветести, прекалено лелински...

# 635
Днес почивам извънредно и съм решила да се отдам на хобито 😊
Завърших гърба и започнах едната предница.
Скрит текст:

И аз от сутринта съм извадила едно морско и така ме изкушава....чакам още 3 гранки от него, но не съм решила какво ще е.
Скрит текст:

# 636
И аз съм на морска тематика. Преждата е Стенли Котон кейк 250г/1000м. Ще става плажна туника. Странично плета, интересно се получава:
Скрит текст:

# 637
Точно за плажна рокля или блузка си мислех, когато видях преждиците на мимоза.
Черното вафлено нещо изглежда много добре. И сякаш има някакви блестящи нишки.
Жилетка?

# 638
Да, има сребърна нишка, но не е натрапчива. Преждата е Ализе Шал Сим.
Да, предвидено е за жилетка с качулка 😜
Pleta.bg имат -20% на доста прежди до 1‐ви юни. Разписах се...

# 639
И на двете много ми харесват преждите . На Нина е страхотно синьо и много добре изглежда плетката и аз мисля да си взема за жилетка по - тънка или туника .

# 640
  • Бургас
Според вас за такъв тип рокля на една кука колко прежда трябва?

# 641
Според вас за такъв тип рокля на една кука колко прежда трябва?

Какъв размер ? Ами на мен за р-р ХЛ за една жилетка ми отива около 1500 м . Биха могли да стигнат защото вместо ръкави ще плетеш дължина .

# 642
Аз имам само 1 бройка от преждата - 250г/1000м и много се надявам да ми стигне. Дължината на туниката е 88 см, гръдна обиколка 92см. Стискам палци и се моля да стигне, хихи. Ще мога да кажа надявам се към края на другата седмица.

# 643
  • Бургас
Л размер съм.

# 644
Аз имам само 1 бройка от преждата - 250г/1000м и много се надявам да ми стигне. Дължината на туниката е 88 см, гръдна обиколка 92см. Стискам палци и се моля да стигне, хихи. Ще мога да кажа надявам се към края на другата седмица.

Напра и си мостричка си виж колко отива.
Имам си кухненска везна, меря мострата, умножавам и посл добавям на око резерв.
Одеалото е до 24 юни. Бързичко върви.

Общи условия

Активация на акаунт