Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 050
  • 741
  •   1
Отговори
# 90
Момичета, помагайте, в паника съм. Днес е четвърти ден от цикъла ми. По принцип толкова ми кара и днес уж всичко беше наред. Сега вечерта пак тръгна леко. Алено червена кръв. На някой случвало ли му се е след примолут нор.

На мен и без Примолут нор ми се случва. Четири дни не е нищо. Изчакайте още един-два и ако не спре тогава се притеснявайте. В този период искам да кажа за себе си, че цикъл с цикъл не са еднакви. Един път ме боли корем, един път не. Понякога спира бързо, друг път цапа по няколко дни. Така че не очаквайте ако сте преди менопауза да имате цикъл като на 20г. когато сте били. Не си спомням, но защо ви е изписан този примолут нор?

# 91
Кое изследване за остеопороза сте правили?
Не знам как точно се нарича. Помолих в мед.център да ми направят диагностика за остеопороза и те ми препоръчаха сканирането на гръбнака и тазовите кости. Струва 105 лв.

# 92
  • Стара Загора
Денситометрия (DXA) си правих аз по препоръка на неврохирург. Имаше съмнения за ниска костна плътност заради нетипични болки в гърба и резултати от скенер, но както писах по-горе, поне това ми беше наред.

Последна редакция: пт, 14 фев 2025, 11:13 от Jade

# 93
  • България
Момичета, помагайте, в паника съм. Днес е четвърти ден от цикъла ми. По принцип толкова ми кара и днес уж всичко беше наред. Сега вечерта пак тръгна леко. Алено червена кръв. На някой случвало ли му се е след примолут нор.

На мен и без Примолут нор ми се случва. Четири дни не е нищо. Изчакайте още един-два и ако не спре тогава се притеснявайте. В този период искам да кажа за себе си, че цикъл с цикъл не са еднакви. Един път ме боли корем, един път не. Понякога спира бързо, друг път цапа по няколко дни. Така че не очаквайте ако сте преди менопауза да имате цикъл като на 20г. когато сте били. Не си спомням, но защо ви е изписан този примолут нор?

Изписаха ми го, защото миналия месец ми дойде на 15-тия ден и докторката каза да го пия, за да не ми дойде пак по-рано и да стигна до анемия. Много бях скептична към този препарат, никога не съм пила подобни, нито противозачатъчни. Спрях го, дойде ми на третия ден след спирането, като беше доста обилен първите 2 дни. Днес е 4-5 ден/защото ми дойде в понеделник вечерта и броя от вторник/ и вече е по-леко, даже само прицапва. Но на мен на 4 ден по принцип вече ми е свършил цикъла. И това ме притеснява.

# 94

Изписаха ми го, защото миналия месец ми дойде на 15-тия ден и докторката каза да го пия, за да не ми дойде пак по-рано и да стигна до анемия. Много бях скептична към този препарат, никога не съм пила подобни, нито противозачатъчни. Спрях го, дойде ми на третия ден след спирането, като беше доста обилен първите 2 дни. Днес е 4-5 ден/защото ми дойде в понеделник вечерта и броя от вторник/ и вече е по-леко, даже само прицапва. Но на мен на 4 ден по принцип вече ми е свършил цикъла. И това ме притеснява.

Само за един месец ли ви е предписан? Може просто да е небходимо време да се натрупа прогестерон и да оправи нещата. Аз го пия по 3 месеца когато ми го изписват. При мен не беше заради често идване, а по-скоро за неспиращ цикъл.  Може да попитате да ви сменят с друг препарат, но определено 4 дни не е много, не бързайте да си правите изводи, че нещо лошо следва...

# 95
Някой да е пил Феминорм Дуо? Една приятелка ми го препоръча, а на нея ѝ го предписал лекар. Билково е.

# 96
  • България

Само за един месец ли ви е предписан? Може просто да е небходимо време да се натрупа прогестерон и да оправи нещата. Аз го пия по 3 месеца когато ми го изписват. При мен не беше заради често идване, а по-скоро за неспиращ цикъл.  Може да попитате да ви сменят с друг препарат, но определено 4 дни не е много, не бързайте да си правите изводи, че нещо лошо следва...

За 3 месеца ми е изписан. За 10 дни от 16-ти до 26-ден.

# 97
Дами, решила съм да пробвам комбинация от билки, защото четох много добри отзиви, но не ми се вари чай всеки ден. На пазара има голям избор от варианти на хапчета - Матрика, Гинекологична подкрепа на Bioherba, тинктури на различни производители. Някоя от вас пробвала ли е? Бихте ли ми препоръчали ако сте пили?

# 98
  • Бургас
Тинктурите са по-удобни  от чай стига да има каквото ти трябва. Таблетки най -удобно, но ако искаш да избегнеш пълнителите тинктурата е най-лесна за приемане и най-чиста.

# 99
Аз съм пробвала Формулата за гинекологична подкрепа при наличие на кисти. Даже в момента я пия, понеже пък сега имам по-голям фоликул за съответния ден (правим инвитро опити). Не знам дали е съвпадение, но когато я пия, нещата се нормализират в рамките на месеца - или кистата изчезва или хормоните се балансират. Доволна съм и като чуя за някаква обърквация, почвам с нея Simple Smile

# 100
Аз съм пробвала Формулата за гинекологична подкрепа при наличие на кисти. Даже в момента я пия, понеже пък сега имам по-голям фоликул за съответния ден (правим инвитро опити). Не знам дали е съвпадение, но когато я пия, нещата се нормализират в рамките на месеца - или кистата изчезва или хормоните се балансират. Доволна съм и като чуя за някаква обърквация, почвам с нея Simple Smile
На коя фирма пиете? Хапчета или тинктура?

# 101
Тинктура ползвам аз, ето тази:
Скрит текст:

# 102
Благодаря! Ще погледна тинктурата.
Аз преди месеци пих Матрика -хапчета. Също много добре ми се отрази, но самите хапчета /като размер и без покритие/ много трудно се пиеха и за това търся алтернатива със сходен състав.

# 103
Аз пия на Myherb тинктура с турта,невен,бял равнец и котешка стъпка за женско здраве. Определено ми действа добре,цикълът ми влезе в релси, така да се каже. Преди беше прекалено обилен, със съсиреци и продължаваше   по 2 седмици. Направо се бях отчаяла,докато си отдъхна и айде пак ми дошъл цикъла. Прочетох за нея тук във форума. Първия път я пих около 2 месеца,но не бях редовна. Сега от 3 месеца съм постоянна-пия я сутрин и вечер половин час преди храна по 30 капки в чаша вода. По описание трябва да е 3 пъти на ден по 20 капки,но нямам възможност на обяд да я взимам. На 49 съм,от 11 годишна имам цикъл и винаги ми е бил обилен. Но последните 3-4 години е по-различно. Имам и миоми-една субсерозна 24 мм и 3 интрамурални по около 25 мм. На последния гинекологичен преглед през ноември ме изненадоха неприятно,че двата миомни възела,които  бяха около 10мм  са порастнали. Гинеколожката ми ме кара отдавна да сложа Мирена,а аз все отказвам. Ще видим докъде ще я докарам така. Засега изчаквам.
Не съм споделяла досега тук,но редовно ви чета 🥰

# 104
Аз пих около 2 месеца Инозитол и метафолик и цикъла ми се нормализира. Обаче страшно ПМС ме гони и ме болят ужасно гърдите в зоните с мастопатия. А бяха спрели

Общи условия

Активация на акаунт