Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 250
  • 741
  •   1
Отговори
# 285
  • Бургас
Желатина го взимам заради колагена, защото от колагена  ми се случва няколко пъти да прокървяявам, от различни колагени, не от един само  и ме е страх вече.

Ще погледна какво е инулин, но аз и без него почти всяка вечер получавам газове. Преди не беше така. Frowning

# 286
Няма връзка с колагена... Освен да не е бил чист, да има някаква добавка?!
Тоз желатин с него и без него... Няма функционално значение.

# 287
И при мен страшно подуване и дискомфорт в червата. Вече ми писна да ходя като балон!

# 288
  • Бургас
Колагените май последните, които съм ползвала все бяха с нещо, но имаше и един чист рибешки. То и аз  не мога да си го обясня, но е през годините , не един път. Аз приемам витамини по принцип, и да е имало нещо някъде са били витамини, уж.

Защо желатина да няма ефект? Аз не го взимам за тоалетна, а за ставите. На мен ми е препоръчан свински желатин. Не мога да ям такива храни, евентуално джолан от време на време, за бульони още не съм се решила да правя.

Мими, аз взимам  или се мажа с маслата на дотера -зен гест, мента, мета пауър, понякога чай от мента. Също съм забелязала и ензимите облекчават подуването, но ги взимам предимно ако съм хапнала повече и съм смесвала храни.

# 289
При мен и от стрес и силна емоционалност става. Гледам да не смесвам много храни!

# 290
  • София
Мими, за подуването мисля пробиотици и/или ензими, би трябвало да помогнат. При мен се получава рядко, пия еспумизан и по час положението вече е доста по-добро. Но ако е постоянно си трябва някаква друга грижа.

# 291
  • София
Аз една седмица преди цикъл си ходя като балон. Ако цикълът се забави, и две-три седмици. Нищо не помага.
Пих онова за махане за водата, пробиотик, вода... Все тая.

# 292
  • София
Аз една седмица преди цикъл си ходя като балон. Ако цикълът се забави, и две-три седмици. Нищо не помага.
Пих онова за махане за водата, пробиотик, вода... Все тая.
От задържане на вода е хормонално. Ако е от газове е различно. При теб от какво е, то се усеща по различен начин.

# 293
  • София
И двете, за съжаление. Като ми дойде, поне отминава.

# 294
Желатина го взимам заради колагена, защото от колагена  ми се случва няколко пъти да прокървяявам, от различни колагени, не от един само  и ме е страх вече.
От къде прокървяваш? Много странно. Иначе и аз съм на желатин, защото не мога да си открия подходящ колаген.

# 295
  • София
Аз си купих Флекс Код старата формула, обаче е толкова гаден на вкус, че все пропускам да го пия.

# 296
  • Бургас
От влагалището. Ставам сутрин и виждам -прокаполо. Не взимам-няма.

# 297
  • София
Кой магнезий беше най-разхлабващ? Преди време тук пускахте една снимка с видовете магнезий, нж не мога да я намеря сега.
Аз от комбинация на магнезий (оксид +цитрат) направо получих разстройство. Нямам проблем със запек, може би затова. Този продукт беше.
Скрит текст:
Extend-Release Magnesium на LIFE EXTENSION® USA

Не ми идваше, дойде ми, сега 3-та седмица прокапвам.Smirk Аман вече. Всеки месец на доктор, нищо няма, ама явно хормоните. На изследвания ок, но вероятно не са оптимални. Пак ще се ходи при док. Той иска, обаче, организмът да се успокои след поредно вирусно боледуване и лечение с АБ + ужасна кашлица и една торба лекарства.

Галчудо, ти беше казала, че такова прокапване се дължи вероятно на естрогенова доминантност и вземаш прогестерон влагалищно, нали? Така съм си записала. Ще го обсъдя с док.

# 298
Колаген съм пила само чист, от чувала греба, продавахме на предната работа индустриално... Проблеми никакви, ама и файда също толкоз...
Желатинът не е функционален за стави, нищо че е с подобен произход. Има различна структура...

# 299
Момичета, аз пак да питам знаете ли каква е връзката между предменопауза и хистаминова непоносимост и въобще алергиите? Появи ми се от нищото и като спра млечните изчезва почти, а толкова обичам млечни, та ми се иска да разбера, защо.

Общи условия

Активация на акаунт