Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №32

• 40 272
  • 741
  •   1
Отговори
# 315
Рок, пробвай още една опаковка.

# 316
"Мио-инозитолът, известен още като циклохексан-1,2,3,4,5,6-хексол или цис-1,2,3,4,5,6-циклохексанхексол, е вещество, което се среща естествено в много храни като плодове, зърнени храни, ядки и семена. Този ненаситен цикличен въглеводород е компонент на витамините от група В и участва в редица важни биохимични процеси в човешкото тяло. В хранителните добавки мио-инозитолът често се използва под формата на капсули с типична доза от около 250 mg на капсула.

Този биоактивен инозитол се използва главно в хранително-вкусовата промишленост и във фармацевтиката. Той е съставна част на множество хранителни добавки, които са предназначени за насърчаване на общата жизненост и здраве. Например, добавя се към продукти за подпомагане на нервната система, за предотвратяване на поликистозни яйчници при жените, за понижаване на нивата на холестерола в кръвта и за насърчаване на храносмилането. Освен това мио-инозитолът се използва и в козметичната индустрия. Съставка е в някои кремове, маски, серуми и шампоани, където действа като антиоксидант и успокояваща съставка. Той също така взаимодейства с фолиевата киселина в клетъчния растеж и в това отношение се използва за подпомагане на лечението на безплодие."

Чудеса от мио инозитола не очаквайте, той си е малко ала-бала . В последно време е на мода за всяка болежка. Пишат за него къде ли не, и за каквото и да е. Имайте едно на ум.

# 317
Аз толко дълго за сега не съм чакала да ми дойде ,но 2 месеца близо чаках и по същия начин ,леко зацапа и после бая беше ,че и до 7 ден цапаше ,но вече по -леко.Иначе нормалния ми цикъл до 5 ден е бил.

# 318
Здравейте, след близо 9 месеца пауза без цикъл преди 3 дена ми дойде отново.
Започна със зацапване като впоследствие си дойде с пълна сила.
Дори днес на 4-ти ден продължава да ми тече, а очаквах да поспира вече.
Имала ли е някоя от вас нещо подобно?
Ако да, колко дни ви продължи и обилен ли ви беше цикъла?
Здравей,
При мен между 1.12 и 1.01 дойде 3 пъти и след това прескочи 60 дни.
Точно на 1.3 ми дойде и вече 6ти ден си тече...беше доста силно, сега намалява леко. Цикълът ми няма нищо общо с швейцарския часовник, който беше цял живот. На 28 дни, максимално 5 дни.
От около 1г не мога да му хвана спатиите. Бях на лекар септември месец, всичко наред за възрастта. Тази година ставам на 47г. За първи път ми прескочи сега февруари и определено наваксва като за 2 месеца...чакам поне 10дни да спре преди да започна да се шашкам 😁

# 319
SinioNebe , с теб явно сме наборки Simple Smile
И при мен преди беше като по часовник цикъла, след това започнаха разни аномалии- идваше ми по 2-3 пъти в месеца, след това започна да ми прескача през месец, два и последва голяма пауза от 9 месеца.
И ето, че отново ми дойде, та изобщо вече не мога да му хвана спатиите и аз Rolling Eyes
Но процесът е индивидуален и необратим и си върви- важното е всичко да е наред  и да се чувстваме добре.
Аз честно казано, направо бях забравила какво е да си в цикъл Smile , но ето че отново ще си припомням.
А се шашнах леко, като видях как тече...та ще видя сега и при мен колко ще ми продължи, надявам се всичко
да е нормално.

# 320
SinioNebe , с теб явно сме наборки Simple Smile
И при мен преди беше като по часовник цикъла, след това започнаха разни аномалии- идваше ми по 2-3 пъти в месеца, след това започна да ми прескача през месец, два и последва голяма пауза от 9 месеца.
И ето, че отново ми дойде, та изобщо вече не мога да му хвана спатиите и аз Rolling Eyes
Но процесът е индивидуален и необратим и си върви- важното е всичко да е наред  и да се чувстваме добре.
Аз честно казано, направо бях забравила какво е да си в цикъл Smile , но ето че отново ще си припомням.
А се шашнах леко, като видях как тече...та ще видя сега и при мен колко ще ми продължи, надявам се всичко
да е нормално.
Явно ще е така вече... важното е да сме здрави и да не ни мъчи много.
Шашкашто е да, особено на моменти тече на тласъци, буквално го усещам как се излива 😳. Такова чудо никога не е било, но намалява постепенно. Надявам се до няколко дни да спре, че не ми се ходи по доктори пак...гледам да хапвам повече и по-силна храна..желязо, витамин ц

# 321
  • Бургас
Желязото може да засилва кървенето знам дали всички видове, но аз така знам и не взимам по време на Ц.

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 21:48 от Галчудо

# 322
Явно ще е така вече... важното е да сме здрави и да не ни мъчи много.
Шашкашто е да, особено на моменти тече на тласъци, буквално го усещам как се излива 😳. Такова чудо никога не е било, но намалява постепенно. Надявам се до няколко дни да спре, че не ми се ходи по доктори пак...гледам да хапвам повече и по-силна храна..желязо, витамин ц

Абсолютно, да сме здрави и да преминаваме по-леко през този естествен етап от живота Simple Smile

И при мен е идентично усещането, сега забелязвам, че нямам никакви съсиреци, само в началото съвсем малки почти незабележими. А преди голямата пауза, ми бяха станали много обилни циклите с много съсиреци...и трябваше да пия ударни дози витамин ц за да се нормализират малко нещата.

Сега втория ден взех желязо, понеже нещо се почувствах отпаднала и ми светна малко.
При мен цитрусите ми се отразяват добре и похапвам повече сега по време на цикъл.
О, дано си спре от само себе си и не се налага ходене по доктори за това

Галчудо, не знаех за желязото, че може да засили кървенето...преди се налагаше да приемам, заради обилните менструации имах недостиг на желязо и никак не се чувствах добре

Последна редакция: чт, 06 мар 2025, 23:21 от Happy_mama06

# 323
На мен всеки следващ цикъл ми е по-ужасен. Аз като тийн не съм била толкова зле. Вчера главоболие, гадене, умора. Едва изкарах деня. В момента съм спряла всички добавки, защото искам да пусна изследвания, но не вярвам да е от това. Иначе ми идва редовно, ден преди датата някъде.

# 324
  • Бургас
Happy_mama06, и аз съм така, но не смея.  Имай го наум, може да не влияе на всеки, може да зависи от формите, но така знам както и за омеги и всякакви тип масла, дори и магнезий май разрежда кръвта, но предполагам, че всяко тяло има различна реакция.

# 325
  • Пловдив
Някой има ли отзиви за "тироид кеър" ?
Момичета, всичко което вземате за ЩЗ го консултирайте с ендокринолог. Тази добавка аз ако я взема и пак ще ми отключи Хиперфункцията. ЩЗ има хипер и хипо функция, при хипер има излишък на йод ( високи стойности на Т3 и Т4) , а при хипо има недостиг ( ниски стойности на Т3 и Т4) . Това са двете крайности и наистина полудявам като гледам рекламата, защото там не уточняват, че е за хипофункция. Да, може би повечето жени са с хипо, но хиперфункцията е много по опасна и увреждаща организма, защото нещата там се случват много бързо. Та...бъдете добре информирани, дори и за добавките.

# 326
Аз след цикъл бавно идвам на себе си, постенно. Не мога да спортувам веднага, батерията ми пада много ниско.

# 327
Галчудо, интересно това за желязото. Може и да има нещо минимално, не съм обръщала внимание. Но сега като е по- дълго и обилно, може би е по-добре да пия като свърши. Аз по принцип съм си с по-ниско желязо и хемоглобин, сега сигурно пак е на дъното...

Останових последната година, че страшно добре ми се отразява прясно изцеден сок от нар. Избистря ми се главата и ми идва енергия 😁

# 328
Как се чувствахте в тази пауза от 9 месеца, в която нямахте цикъл? Simple Smile

# 329
Нарът е богат на прогестерон. Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт